Muntenia News | Homepage

Ministerul Educatiei a lansat competitia nationala ,,Tinerii Dezbat" 2014

👤Scris de Elena Popa 🕔24.Mar 2014 Citit de 313 ori Sursa: STIRI

Scolile din tara se pot inscrie, pana pe 28 martie, la competitia nationala de oratorie a elevilor ,,Tinerii Dezbat”, organizata anual sub coordonarea Ministerului Educatiei.

Ministerul Educatiei Nationale, impreuna cu Reprezentanta UNICEF in Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Agentia Nationala pentru Romi, Agentia de Dezvoltare Comunitara ,,Impreuna”, Fundatia Dignitas si Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica in parteneriat cu Romanian-American Foundation, a lansat cea de-a V-a editie a Concursului National ,,Tinerii dezbat”.

Scolile se pot inscrie pana pe 28 martie in concurs, daca au in programa de cursuri optionale orele de dezbatere sau chiar cluburi de dezbatere pentru elevi.

Etapa judeteana va avea loc intre 2-4 aprilie 2014. Etapa regionala se va desfasura in perioada 16- 18 mai 2014, iar etapa nationala va fi organizata la Targu- Jiu, in perioada 13- 15 iunie 2014, potrivit calendarului oficial.

Calendar Tinerii Dezbat 2014

,,Concursul National ,,Tinerii dezbat” are drept scop constientizarea de catre tineri a valorilor cetateniei democratice prin intelegerea informata a realitatilor sociale, dezbaterea argumentata si exersarea atitudinii tolerante si deschise fata de diferentele sociale, etnice, economice, de sanatate, gen, etc, care pot constitui bariere in comunicare. ,,Tinerii dezbat” este un campionat national de dezbateri educationale care contribuie la formarea, dezvoltarea si exersarea competentelor de comunicare si a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generatii pentru participarea activa la viata sociala”, arata oficialii ministerului.

Dezbatere ca la carte la Adevarul Live: ,,Numai persoanele gasite vinovate de crime violente ar trebui trimise la inchisoare”

Patru liceeni pasionati de arta oratoriei, care abia au revenit de la campionatul Eurasians din Turcia, au dezbatut ca la carte, dupa modelul britanic, la Adevarul Live, un subiect apropiat de recenta aprobare a noului Cod Penal. Tema de astazi: ,,Numai persoanele gasite vinovate de crime violente ar trebui trimise la inchisoare”.

Romania este vicecampioana mondiala la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice

Echipa Romaniei, formata din Radu Cotarcea si Octavian Buta, reprezentand Universitatea Babes Bolyai, a obtinut titlul de vicecampioana mondiala la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, organizat in India, primul obtinand si locul al VI-lea din lume la vorbitor, informeaza Mediafax.

TURNEU Campionii Romaniei la dezbateri se infrunta din nou la Bucuresti

Intre 7 si 9 decembrie are loc la Bucuresti Turneul Campionilor in Dezbateri 2013, competitia ce-i pune fata in fata pe cei mai buni debateri romani. Cei 16 finalisti de top se infrunta zilele acestea pentru a-si revendica trofeul Turneului Campionilor in Dezbateri. Finala si premierea au loc luni, 9 decembrie, ora 18:30 la The HUB, in prezenta Excelentei sale Domnul Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

Cum au ajuns doi studenti romani cei mai buni tineri speakeri internationali

Echipa formata din Radu Tiganas si Serban Pitic, reprezentand Universitatea din Bucuresti, a castigat turneul international de dezbateri academice pentru studenti de la Londra, la categoria destinata strainilor care nu au engleza ca limba nativa. In clasamentul individual, Serban Pitic a ocupat locul intai, iar Radu Tiganas locul al doilea.

Articole Similare

Contre între Bodog şi Arafat pe tema ambulanţelor. Bodog: Licitaţia nu mai e valabilă. Arafat: Vor muri oameni. Reacţia lui Grindeanu

Contre între Bodog şi Arafat pe tema ambulanţelor. Bodog: Licitaţia nu mai e valabilă. Arafat: Vor muri oameni. Reacţia lui Grindeanu

Ministrul Săntătăţii, Florian Bodog, susţine că licitaţia demarată de IGSU pentru acordul-cadru de achiziţionare a

Panică printre zeci de călători CFR. Un tren a luat foc în mers

Panică printre zeci de călători CFR. Un tren a luat foc în mers

A fost panică printre zeci de călători CFR duminică seară. Trenul accelerat Sighetu Marmaţiei –

Prinţul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB din Cluj

Prinţul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB din Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai va decerna Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales, titlul de Doctor Honoris

Elevii de la şcoala 141 au fost mutaţi la o altă şcoală din apropiere

Elevii de la şcoala 141 au fost mutaţi la o altă şcoală din apropiere

Situație incredibilă la școala din Capitală unde s-a prăbuşit tavanul. În luni dimineață, cursurile ar

România a exportat băuturi şi tutun de peste 557 milioane de euro, în primele două luni din 2017

România a exportat băuturi şi tutun de peste 557 milioane de euro, în primele două luni din 2017

România a exportat, în primele două luni din 2017, băuturi și tutun în valoare de