Muntenia News | Homepage

Marsuri de promovare a dreptului la viata a copilului nenascut, in 30 de orase

👤Scris de Georgiana Matei 🕔22.Mar 2014 Citit de 405 ori Sursa: STIRI

Mai multe asociatii si organizatii nonguvernamentale din Romania organizeaza, in perioada 21-25 martie, marsuri de promovare a dreptului la viata a copilului nenascut si de incurajare a adoptiei, in 30 de orase din toata tara. Manifestatiile fac parte dintr-o miscare internationala initiata in urma cu 40 de ani in SUA.

,,Marsul pentru viata” este un eveniment anual, organizat pentru prima data in Romania acum 4 ani si care are loc, in paralel, intr-un numar mare de state din Europa si America. El este dedicat valorizarii si protejarii vietii copiilor, incepand de la conceptie, si sprijinirii familiei. Anul acesta cele mai multe marsuri din tara noastra (in jur de 20) au loc pe 22 si 23 martie, in orase precum Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Arad, Oradea, Alba Iulia, Brasov, Constanta, Galati, Piata Neamt, Satu Mare si altele.

Tema aleasa de organizatori pentru marsul din 2014 este ,,Adoptia, o alegere nobila”. ,,Adesea, societatea romaneasca si-a abandonat copiii si a abandonat mamele. Spunem despre copii ca sunt un dar, o bucurie, ca ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne ingrijim prea putin, iar de al altora chiar deloc. Adoptia este o solutie fireasca pentru ocrotirea copiilor nascuti de mame aflate in dificultate, ale caror familii nu isi pot asuma responsabilitatea cresterii unui copil”, explica organizatorii manifestatiei intr-un comunicat de presa.

Asociatiile si ONG-urile implicate promoveaza anul acesta viata copiilor nenascuti, incercand sa puna bazele unei ,,culturi a adoptiei” prin corectarea imaginii pe care unii romani o au despre adoptie. ,,Copilul adoptat este vazut ca un copil de mana a doua. Familia care adopta este vazuta ca nefireasca. Mama sau parintii care isi lasa copilul sa fie adoptat sunt considerati nedemni de numele de parinti. Aceste calificari nu sunt corecte si ele ingreuneaza mult incredintarea spre adoptie, adoptia si integrarea copilului adoptat”, arata reprezentantii asociatiei Studenti pentru viata, implicati in organizarea marsului.

Articole Similare

Program de curăţare a organismului de toxine Cum ne detoxifiem corpul iarna?

Program de curăţare a organismului de toxine Cum ne detoxifiem corpul iarna?

În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe

De ce este PERICULOS să ţineţi ouă sparte în frigider

De ce este PERICULOS să ţineţi ouă sparte în frigider

Indiferent că este de găină, de gâscă, de raţă ori de prepeliţă, oul trebuie consumat

Paşapoartele NU vor fi gratuite. Iată ce TAXE vor plăti românii

Paşapoartele NU vor fi gratuite. Iată ce TAXE vor plăti românii

Românii vor plăti în continuare pentru pașaport. Sunt eliminate doar o parte din taxe, după

Căruţă spulberată de o autoutilitară, doi oameni în stare gravă

Căruţă spulberată de o autoutilitară, doi oameni în stare gravă

Grav accident în Bistriţa Năsăud! Două persoane au ajuns la spital în stare gravă după

CASCADORIE ULUITOARE în Timişoara. Un cuplu a stat cu cortul pe un turn înalt de peste 250 de metri VIDEO

CASCADORIE ULUITOARE în Timişoara. Un cuplu a stat cu cortul pe un turn înalt de peste 250 de metri VIDEO

Imagini inedite au fost surprinse în Timişoara. Flavius Cernescu, tânărul recunoscut pentru cascadoriile sale nebuneşti,

Cele mai noi stiri

Ploiesteanul devenit celebru, dupa ce s-a laudat unui prieten ca a furat bijuterii de 5 milioane de euro (VIDEO) Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap, majorat de la 6 luni la 12 luni, respectiv de la 12 la 24 de… Pentru persoanele adulte cu handicap, perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap se majorează ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Cursurile de pictură ale Centrului Cultural Giurgiu, coordonate de Petra Tănase, urmate atât de copii de 3 ani, cât şi de  pensionari de 70 de… Înfiinţată în urmă cu mai bine de 20 de ani, clasa de pictură din cadrul Centrului Cultural ”Ion Vinea” din ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Comuna Daia a fost deszăpezită 99,9%! Oamenii au răspuns prompt solicitărilor Primăriei în zilele cu căderi masive de zăpadă! Interesaţi de modul în care au reuşit locuitorii comunei Daia, să treacă peste perioada dificilă de ger şi căderi masive ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Eliberarea paşaportului se va face FĂRĂ TAXE De la 1 februarie 2017, persoanele fizice nu vor mai trebui să plătească taxe la eliberarea paşapoartelor, potrivit unui act ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04