Muntenia News | Homepage

Locuitori din Aninoasa in spital dupa ce au baut apa cu dejectii de la robinet

👤Scris de Elena Popa 🕔26.Mar 2014 Citit de 382 ori Sursa: STIRI

Douazeci si doua de persoane din zona Aninoasa-Viforata-Sateni au ajuns in ultimele zile la spital, dupa ce au baut apa contaminata cu dejectii din sistemul de canalizare. Printre cei imbolnaviti de la apa cu dejectii bauta de la robinet, se numara si 9 copii. Conform Elenei Firoiu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean din Targoviste, diagnosticul pus de medici pacientilor din Aninoasa este de enterocolita:

„In intervalul 21-24 martie, pana la acest moment s-au prezentat la sectia de boli infectioase mai multe persoane, respectiv 8 adulti si 9 copii din zona Aninoasa-Sateni-Viforata, cu simptomatologie de varsaturi si diaree, iar ulterior inca alte 5 persoane de la Sateni-Aninoasa-Viforata, care au necesitat internare, cu diagnosticul de gastroenterocolita acuta, manifestata tot prin scaune diareice si varsaturi. Cei 8 adulti si 9 copii au primit reteta, urmeaza tratament la domiciliu si vor fi monitorizati, iar cinci adulti din zona Sateni-Aninoasa-Viforata au fost internati in sectia Boli Infectioase, cu diagnosticul de gastroenterocolita.”, a declarat Elena Firoiu, citata de gazetadambovitei.ro

Reprezentantii Spitalului din Targoviste spun ca au informat Directia de Sanatate Publica (DSP), iar in momentul de fata reprezentantii acestei institutii efectueaza o ancheta epidemiologica

La randul lor, inspectorii de sanatate publica din Dambovita afirma ca vor amenda furnizorul de apa din comuna pentru ca nu i-a informat pe oamenii din zona afectata ca nu trebuie sa consume apa, desi analizele au demonstrat ca era infestata.

Problema a aparut in urma cu cateva zile, mai exact in data de 19 martie, dupa ce a fost intrerupta furnizarea apei catre populatie, in vederea realizarii unor lucrari in zona de centura a orasului Targoviste. La reluarea furnizarii apei catre populatie, in conducta care transporta apa catre Aninoasa au fost aspirate dejectii din reteaua de canalizare, in perimetrul pasajului peste calea ferata de la Targoviste-Nord. Autoritatile s-au sesizat abia dupa ce oamenii din Aninoasa au ajuns la spital, medicii alertand DSP.

Dorel Staicu, directorul Companiei de Apa Targoviste-Dambovita, a declarat marti, intr-o conferinta de presa ca s-au luat toate masurile pentru depistarea „agentului de poluare” iar conducta de otel va fi inlocuita cu una de polietilena, pentru a evita astfel de probleme pe viitor. Staicu a precizat ca un „incindent similar” de infestare a apei cu dejectii s-a mai intamplat si in mai-iunie 2012 si nu este exclus, in pofida schimbarii sa se intample din nou. In momentul de fata insa, apa care ajunge in comuna Aninoasa nu mai are probleme de conformitate privind calitatea:

Articole Similare

Veste bună pentru elevi. O noua vacanţă până la vacanţa mare

Veste bună pentru elevi. O noua vacanţă până la vacanţa mare

ZILE LIBERE 2017. Cu aproximativ doua saptamani inainte de vacanta de vara, elevii vor avea

BREAKING NEWS: Ministrul Justiţiei a publicat lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA

BREAKING NEWS: Ministrul Justiţiei a publicat lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a publicat joi dimineaţă lista cu persoanele care au vizitat arhiva

Alimentul-minune care îi ajută pe studenţi în sesiune

Alimentul-minune care îi ajută pe studenţi în sesiune

Se apropie cea mai stresantă perioadă pentru studenţi, sesiunea, iar aceştia trebuie să ia atitudine

Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Zăpada depăşeşte cinci metri înălţime în unele zone

Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Zăpada depăşeşte cinci metri înălţime în unele zone

Drumarii au început să transporte cu utilajele cantități impresionante de zăpadă, de pe DN7C Transfăgărășan,

Cel mai prost hoţ din România este din IAŞI. Furtul de care au râs până şi POLIŢIŞTII

Cel mai prost hoţ din România este din IAŞI. Furtul de care au râs până şi POLIŢIŞTII

Dumitru Hrinca a ramas fara servciu si s-a gandit cum sa faca rost de bani.