Muntenia News | Homepage

Guvernul il acuza pe Traian Basescu ca a dezinformat ,,fatis" in problema certificatelor verzi

👤Scris de Bianca Serban 🕔11.Mar 2014 Citit de 208 ori Sursa: STIRI

Guvernul a transmis un comunicat in care il acuza pe presedintele Traian Basescu de faptul ca a dezinformat opinia publica, ,,in direct, fatis, voit si intr-un mod iresponsabil”, in problema certificatelor verzi si arata ca Legea a fost votata de Parlament, dar a fost blocata de presedinte.

Potrivit Executivului, efectul acestei blocari este cresterea facturilor la energie electrica.

,,Traian Basescu a dezinformat opinia publica pe subiectul OUG privind certificatele verzi. Legea a fost votata de Parlament, dar a fost blocata de presedinte, efectul fiind cresterea facturilor la energie electrica. Pe subiectul OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a dezinformat in direct, fatis, voit si intr-un mod iresponsabil opinia publica! Il invitam pe domnul presedinte Traian Basescu sa spuna romanilor adevarul, anume ca Legea pentru aprobarea OUG 57/2013 a fost adoptata pe 17 decembrie 2013 de catre Camera Deputatilor, fiind transmisa spre promulgare pe 19 decembrie 2013. Ulterior, presedintele Romaniei a cerut Parlamentului reexaminarea reglementarii, aceasta solicitare fiind respinsa de cele doua camere in luna februarie a acestui an”, se arata in comunicatul Guvernului, citat de Mediafax.

Aceeasi sursa mai transmite ca, marti seara, presedintele a dezinformat media si cetatenii Romaniei, spunand ca, din informatiile sale, legea nu a fost votata in Parlament, in contextul in care chiar el a cerut reexaminarea acesteia, dupa ce a fost votata in cele doua camere.

Guvernul arata ca legea a trecut deja de votul Parlamentului, de doua ori, ultima data pe 26 februarie, fiind in prezent trimisa de Traian Basescu la Curtea Constitutionala intr-o noua incercare de blocare.

,,Cerem de urgenta ca Traian Basescu sa inceteze cu acest blocaj, pentru ca legea sa fie promulgata cat mai repede de catre presedintele Romaniei. Ii amintim domnului Traian Basescu faptul ca, prin aceasta lege, Guvernul intentioneaza reducerea numarului de certificate verzi si, implicit, stoparea cresterii pretului la energia destinata cetatenilor Romaniei si industriei nationale. Prin acest refuz si blocaj iresponsabil, Traian Basescu transmite, practic, cetatenilor romani si reprezentatilor industriei ca nu doreste ca acestia sa aiba facturi reduse la energie electrica”, mai transmite Guvernul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca Legea certificatelor verzi este in Parlament si a fost retrimisa pentru ca trebuia sa vina un aviz de la Comisia Europeana, precizand ca nu are nimic impotriva sa fie promulgata imediat ce sunt indeplinite toate procedurile.

,,Este retrimisa la Parlament pentru ca trebuia sa vina un aviz de la Comisia Europeana. Va asigur ca nu am nimic impotriva sa fie promulgata imediat ce indepinim toate procedurile, pentru ca Romania sa nu se mai aleaga cu un infrigement”, a spus seful statului.

Cititi si:

Articole Similare

Preot condamnat la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Omul bisericii a înjunghiat un bătrân

Preot condamnat la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Omul bisericii a înjunghiat un bătrân

Un preot din Sălaj a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a

Educaţie financiară copii. 5 lectii esenţiale despre bani pe care trebuie să le dai copiilor tăi

Educaţie financiară copii. 5 lectii esenţiale despre bani pe care trebuie să le dai copiilor tăi

Educatie financiara copii. Cand esti parinte, ai multe lucruri pe care trebuie sa le dai

GRECO: Magistraţii să beneficieze de independenţă, să nu fie supuşi unor influenţe nepotrivite

GRECO: Magistraţii să beneficieze de independenţă, să nu fie supuşi unor influenţe nepotrivite

Delegaţia Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), care a vizitat România în perioada 21-22 februarie, a

Accident pe DN1. O persoană a fost rănită grav

Accident pe DN1. O persoană a fost rănită grav

Circulaţia rutieră este restricţionată pe prima bandă a DN1, pe sensul de mers Bucureşti -

O mamă şi-a reclamat fiica la Poliţie. Motivul este halucinant

O mamă şi-a reclamat fiica la Poliţie. Motivul este halucinant

O femeie din Gorj şi-a dat fiica pe mâna Poliţiei. Aceasta s-a folosit de identitatea