Muntenia News | Homepage

GRAFIC. Afacerea carnii stricate de import, opera unei structuri mafiote conduse aproape militar

👤Scris de Ioana Popescu 🕔19.Mar 2014 Citit de 726 ori Sursa: STIRI

O structura condusa aproape militar a pus la cale afacerea cu carne stricata importata din statele Uniunii Europene. Potrivit actului de acuzare intocmit de procurorii DIICOT, peste 200 de tone de carne stricata sau cu termenul de valabilitate aproape de expirare au invadat piata romaneasca dupa o reteta mafiota. Membrii retelei de evazionisti, cea mai periculoasa din ultimii ani, dupa cum spun procurorii, au facut o adevarata avere de pe urma acestei afaceri.

Firmele din mafia carnii erau organizate dupa modelul Mafiei, spun procurorii. Structura piramidala grupeaza, pe patru paliere, firme fantoma si distribuitori de carne cu ajutorul carora marfuri expirate sau la limita iesirii din garantie ajungeau in magazine fara sa fie verificate si fara sa plateasca taxe statului.

La baza piramidei stateau 12 societati fictive prin care reteaua importa sute de tone de carne ieftina din Polonia, Cehia, Marea Britanie, Olanda si Franta. Firmele aveau viata scurta, fiind desfiintate dupa o luna sau doua de activitate, ca sa li se piarda urma. Dupa ce marfa intra in tara, era refacturata prin alte patru societati tampon, cu rolul de a da o aparenta legalitate transporturilor.

La nivelul 3 al piramidei gasim firma beneficiar, compania care detine cea mai mare retea de magazine alimentare din Transivania. Carnea ieftina era vanduta in magazinele proprii sau redistribuita altor patru clienti.

SCHEMA PIRAMIDALA A FIRMELOR

NIVELUL 4 (VARFUL PIRAMIDEI) – CLIENTII BENEFICIARULUI: Medasimpex, Gidacom, A&O Maritime Trading, Bonvi Impex.

NIVELUL 3 – BENEFICIAR UNIC AL IMPORTURILOR- Michelangelo SRL

NIVELUL 2 – PATRU FIRME ,,TAMPON”: Riviera Trading, M&A Beauty Line, Todos Team, Hades Team.

NIVELUL 1 (BAZA PIRAMIDEI) – 12 FIRME FANTOMA: Autohaus Distribution Network, Agroalim Tur, Mhore Plus, Mvip Go, Foli Natural Mit, RC Star Duo, Genial Activ Business, Complet Boomerang Services, Dinamic Inovation, Bazar Place, Vector Relation Comercial, Rei Magnum.

In actul de acuzare se arata ca membrii retelei erau organizati dupa o structura aproape militara. Varful piramidei sunt cei doi lideri – patronul retelei de magazine din Cluj si un apropiat al sau. Alti patru pioni coordonau importurile – gaseau carne ieftina, perfectau tranzactiile si organizau transporturile spre Romania. Apoi intrau in actiune contabilii retelei, care refactureaza, autorizeaza transferuri bancare si scot banii negri din banca.

La nivelul 3 al piramidei lucrau transportatorii. Esalonul inferior era reprezentat de 12 persoane, oameni saraci, pe numele carora se infiintau firmele fantoma. Baza piramidei, spun anchetatorii, era protectorul retelei, politistul de frontiera care permitea intrarea in tara a camioanelor cu carne fara acte. Le ascundea de controale si ii avertiza pe coordonatori cand urmau sa fie verificati.

OAMENI IMPLICATI IN MAFIA CARNII

NIVELUL 6 (VARFUL PIRAMIDEI) – LIDERII GRUPARII: Andrei Sileanu, Sorin Selesiu.

NIVELUL 5 – RESPONSABILII CU IMPORTURILE: Stefan Paun, Cezar Linca, Andrei Baceanu, Stefan Aldulescu.

NIVELUL 4 – RESPONSABILII CU FACTURAREA SI PLATA: Nicoleta Sileanu, Nicoleta Berbecaru, Crina Moldovan.

NIVELUL 3 – TRANSPORTATORII: Levente Csete, Oana Chirita.

NIVELUL 2 – ADMINISTRATORII ,,PE HARTIE” AI FIRMELOR FANTOMA: 12 persoane.

NIVELUL 1 (BAZA PIRAMIDEI) – PROTECTORUL RETELEI: Comisar sef Marius Onica.

Cei zece membri activi ai retelei au fost arestati si sunt acuzati de evaziune fiscala si vanzare de produse alterate.

Cititi si:

Articole Similare

Cod galben de viscol în judeţele Constanţa şi Tulcea

Cod galben de viscol în judeţele Constanţa şi Tulcea

Meteorologii au emis, joi dimineaţă, o atenţionare cod galben de viscol, valabilă câteva ore, pentru

MJ: Proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor au fost trimise instituţiilor pentru avizare. Procesul este transparent

MJ: Proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor au fost trimise instituţiilor pentru avizare. Procesul este transparent

Ministerul Justiţiei susţine că proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penal

Bărbat din Piteşti cercetat pentru şantaj şi violarea vieţii private, după ce şi-a ameninţat fosta iubită

Bărbat din Piteşti cercetat pentru şantaj şi violarea vieţii private, după ce şi-a ameninţat fosta iubită

Poliţiştii argeşeni au finalizat cercetările şi propun trimiterea în judecată, pentru şantaj şi violarea vieţii

Lipsa vitaminei D împiedică dezvoltarea celulelor canceroase

Lipsa vitaminei D împiedică dezvoltarea celulelor canceroase

Cancerul este o afecțiune pentru care medicina modernă nu a găsit încă un tratament, iar

CCR a declarat neconstituţional transferul Palatului Olăneşti din administrarea RA-APPS în cea a SRI

CCR a declarat neconstituţional transferul Palatului Olăneşti din administrarea RA-APPS în cea a SRI

Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate a articolelor 2 şi 3, alin 5 a

Cele mai noi stiri

Eforturile Societății GSL au făcut ca în Municipiu traficul să se desfășoare fără probleme. De aproximativ o săptămână, salariații din Giurgiu Servicii Locale (GSL), lucrează de la primele ore ale dimineții și până ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Eroism! În doar 24 de ore echipajele ISU Giurgiu au rezolvat 43 de situații de urgență!! Zeci de cetățeni și autoturisme au fost ajutate să… Reprezentanţii ISU Giurgiu informează că în perioada 17.01.2017– 18.01.2017, în județul nostru s-au produs 43 situații de urgență. Dintre acestea, 8 ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Proteste la Guvern şi în mai multe orașe din ţară, după ce Executivul a publicat proiectele pentru graţiere şi modificarea Codurilor Penale Legea grațierii și amnistiei continuă să inflameze opinia publică în lipsa unei Opoziții care ar fi trebuit să se opună ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Primăria Titu organizează concurs pentru un post de Consilier juridic, clasa I, grad profesional debutant Primăria Titu organizează concurs de recrutare pentru ocuparea urmatoarei funcţii  publice vacante de execuţie pe perioadă nedeterminată Consilier juridic , Post-ul ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Un bărbat de 62 de ani a fost arestat după ce a şantajat o tânără din Oarja Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Faţă de ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:57