Muntenia News | Homepage

FOTO Cine salveaza Lupeniul, municipiul dator vandut din Valea Jiului

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔27.Mar 2014 Citit de 187 ori Sursa: STIRI

Municipul Lupeni din Valea Jiului a ajuns dator vandut la statul roman, cu aproape 33 de milioane de lei. Localnicii dau vina pe administratia locala, primarul pe statul roman, insa nimeni nu pare in stare sa gaseasca vreo solutie de iesire din situatia ingrata.

Aproape 40.000 de oameni traiau in urma cu doua decenii in Lupeni, in prezent municipiul a ajuns la o populatie de 23.500 de locuitori. De zece ani, Lupeniul a fost declarat municipiu, insa localnicii nu au motive pentru a sarbatori. Nivelul de trai a scazut cumplit, se plang cei mai multi dintre oamenii intervievati pe strazile Lupeniului, iar primaria este inglodata in datorii.

Potrivit Buletinului Ministerului Finantelor privind situatia platilor restante mai mari de 90 de zile, administratia locala din Lupeni figureaza cu arierate de 32,71 milioane de lei. Insolventa bantuie Primaria, insa primarul Cornel Resmerita nu capituleaza.

Primarul da vina pe statul roman

„Sunt datoriile pentru proiectul din Straja, nicidecum pentru alte proiecte de investitii sau la bugetul consolidat al statului. La bugetul de stat suntem cu plata la zi, nu avem niciun leu datorie. Dar am sperante ca vom reusi sa platim si aceste sume ce reprezinta restante de bani pentru plata lucrarilor efectuate. Am avut mai multe discutii cu primul ministru, care a promis ca se va gasi o solutie de finantare, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale, iar aceste sume se vor achita, mai ales ca este un proiect guvernamental”, declara recent Resmerita.

Primarul aflat la conducerea Lupeniului de zece ani pluseaza, anuntand noi investitii. „In perioada urmatoare vor fi scoase la licitatie si alte lucrari. Mai avem in plan realizarea a doua telescaune la Straja, un garaj pentru utilajele de batatorit zapada si o sala de sport multifunctionala, care va avea inclusiv bazin de inot”, afirma Resmerita.

Localnicii, suparati pe primar

Dincolo de ferestrele primariei intrata in renovare, situatia economica din Lupeni se vede cu totul atfel.

Articole Similare

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze în zonele de mare adâncime, atât pe mare, cât

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la nașterea copilului nu va mai fi dublată, proiectul fiind respins

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

În această perioadă foarte mulţi români îşi cumpără vacanţe pe bandă rulantă. Din păcate, unele

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

O fetiţă de opt ani din Iaşi a fost atacată de doi maidanezi şi muşcată

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Situaţie alarmantă pe Dunăre. Sloiurile de gheaţă au distrus mai multe pontoane, iar circulaţia pe

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10