Muntenia News | Homepage

Exercitiu militar antiterorist in Marea Neagra: Scafandrii au detonat bombele si au salvat ostaticii

👤Scris de Bianca Serban 🕔27.Mar 2014 Citit de 258 ori Sursa: STIRI

Un exercitiu antiterorist a avut loc miercuri in Marea Neagra: Marina militara a simulat un atac in care teroristii au amplasat doua bombe pe un traseu comercial si au capturat o nava. Au intervenit imediat navele militare si scafandrii de lupta care au detonat bombele, au salvat ostaticii si au capturat doi teroristi.

Ora 8:00, Marea Neagra, la 5 kilometri de tarm: teroristii au amplasat o bomba de adancime si una de suprafata in apele teritoriale romanesti. Scafandrii militari au intervenit imediat: au gasit bombele, le-au detonat si au deschis un culoar sigur pentru navele comerciale si militare aflate in trecere.

La nici doua ore distanta, scafandrii militari si cei de mare adancime sunt anuntati ca, in largul marii, o ambarcatiune a fost capturata de teroristi. Fortele speciale reusesc sa depisteze nava. Doi teroristi au fost prinsi, iar toti membrii echipajului navei au scapat teferi, fiind identificati cu ajutorul unui aparat care scaneaza irisul.

Toate aceste exercitii fac parte din antrenamentele obisnuite ale trupelor speciale.

Daniel Rasoiu este scafandru de mare adancime de mai bine de 16 ani. Cu toate ca isi risca viata, daca ar fi sa o ia de la capat, spune ca ar face acelasi lucru.

Scafandrii de mare adancime si cei militari au participat la antrenamente internationale comune, printre care unele desfasurate in colaborare cu americanii. Desi tehnica lor nu este chiar atat de performanta, romanii au fost laudati pentru modul in care si-au indeplinit misiunile. De altfel, trei scafandri militari au participat la misiuni in Afganistan.

Cititi si:

Articole Similare

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze în zonele de mare adâncime, atât pe mare, cât

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la nașterea copilului nu va mai fi dublată, proiectul fiind respins

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

În această perioadă foarte mulţi români îşi cumpără vacanţe pe bandă rulantă. Din păcate, unele

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

O fetiţă de opt ani din Iaşi a fost atacată de doi maidanezi şi muşcată

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Situaţie alarmantă pe Dunăre. Sloiurile de gheaţă au distrus mai multe pontoane, iar circulaţia pe

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10