Muntenia News | Homepage

EDITIE SPECIALA. Noi granite: evolutia regiunii dupa anexarea Crimeei de catre Rusia

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔22.Mar 2014 Citit de 590 ori Sursa: STIRI

Evolutia geo-politica din regiune, dupa anexarea Crimeei de catre Rusia, a fost dezbatuta in aceasta seara intr-o editie speciala a ,,Jurnalului de seara”, prezentat de Cosmin Prelipceanu, la Digi24.

In corespondente speciale din intreaga Europa, reporterii Digi24 Laurentiu Radulescu, din Ucraina, Cristian Citre, din Republica Moldova, si Alina Manolache, de la Bruxelles, unde s-au reunit liderii europeni, au adus informatii noi despre evolutia evenimentelor la zi.

Expertul in securitate nationala Hari Bucur a vorbit despre noul tip de militari din Crimeea, care nu poarta numele niciunei tari si niciunei armate.

Hari Bucur a amintit ca presedintele rus Vladimir Putin a spus ca este vorba de ,,niste cetateni ingrijorati de soarta concetatenilor din Crimeea” si care si-au cumparat uniforme de pe pe internet si care ,,actioneaza ca niste cetateni vigilenti ca sa se pastreze ordinea si disciplina in provincie”.

,,Au un comportament care nu e nou, a fost practicat de cam toate provinciile separatiste din fosta Uniune Sovietica. E acelasi scenariu, pe vremea aia purtau toti uniforme sovietice, acum poarta uniforme luate de pe net”, spuen Hari Bucur.

,,Lucrul curios este existenta lor azi, cand deja, din punct de vedere rusesc, oficial, Crimeea este parte a Rusiei. E putin probabil ca Rusia sa accepte existenta unor oameni inarmati care sa nu fie sub autoritatea lor”, a adaugat el.

De altfel, o echipa a postului Digi24 nu au fost lasata sa intre in Crimeea. Jurnalistii au fost dusi intr-o cazarma din Armiansk, oras aflat in nordul regiunii, legimati si obligati sa paraseasca zona.

Corespondentul Digi24 la Bruxelles, Alina Manolache, a relatat despre sanctiunile impuse de Uniunea Europeana Rusiei, dar si despre tratatul de asociere cu Ucraina, semnat astazi.

Despre sanctiunile impuse de UE si SUA Rusiei, precum si despre decizia Visa si Mastercard de a nu mai oferi servicii bancilor sanctionate de SUA a vorbit si jurnalistul Emil Hurezeanu.

,,Cei care au ironizat sau au avut tentantia sa diminueze importanta acestor masuri pot fi surprinsi, pentru ca pot fi masuri care, prin cumulare, vor avea efecte. Ceea ce se va intampla dincolo de masurile guvernelor, pietele vor multiplica efectele deciziilor politice si pietele vor crea impactul cel mai puternic”, spune Emil Hurezeanu.

Analistul a vorbit si despre perspectiva integrarii europene a Republicii Moldova, in contextul Consiliului European care a avut loc in aceste zile.

,,Grabirea traseului european al Republicii Moldova e unul din efectele neintentionate. Probabil se va intampla o apropiere a Republicii Moldova cu Romania. Ceea ce au pierdut ucrainenii probabil vor castiga moldovenii”, a mai spus Emil Hurezeanu.

Despre situatia din Moldova a relatat jurnalistul Digi24 Cristian Citre. Invitatul sau, Doru Petruti, director IMAS in Republica Moldova a declarat ca ,,la Chisinau bate un vant rece dinspre est”.

,,Starea populatiei legat de tema europeana se bucura de un sprijin fragil, e indicatorul care se schimba cel mai repede in sondaje”, a spus el.

,,Deocamdata, democratia in Republica Moldova e una destul de tanara, ea se exerseaza de doar cativa ani si aici e un minus al clasei politice, pentru ca nu a explicat bine avantajele integrarii in UE si principalele probleme ale oamenilor se leaga de saracie, coruptie. Presiunea pe individ, pe gospodarie e ridicata”, a mai spus Doru Petruti.

Cititi si:

Articole Similare

Contre între Bodog şi Arafat pe tema ambulanţelor. Bodog: Licitaţia nu mai e valabilă. Arafat: Vor muri oameni. Reacţia lui Grindeanu

Contre între Bodog şi Arafat pe tema ambulanţelor. Bodog: Licitaţia nu mai e valabilă. Arafat: Vor muri oameni. Reacţia lui Grindeanu

Ministrul Săntătăţii, Florian Bodog, susţine că licitaţia demarată de IGSU pentru acordul-cadru de achiziţionare a

Panică printre zeci de călători CFR. Un tren a luat foc în mers

Panică printre zeci de călători CFR. Un tren a luat foc în mers

A fost panică printre zeci de călători CFR duminică seară. Trenul accelerat Sighetu Marmaţiei –

Prinţul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB din Cluj

Prinţul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB din Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai va decerna Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales, titlul de Doctor Honoris

Elevii de la şcoala 141 au fost mutaţi la o altă şcoală din apropiere

Elevii de la şcoala 141 au fost mutaţi la o altă şcoală din apropiere

Situație incredibilă la școala din Capitală unde s-a prăbuşit tavanul. În luni dimineață, cursurile ar

România a exportat băuturi şi tutun de peste 557 milioane de euro, în primele două luni din 2017

România a exportat băuturi şi tutun de peste 557 milioane de euro, în primele două luni din 2017

România a exportat, în primele două luni din 2017, băuturi și tutun în valoare de