Muntenia News | Homepage

Criminalul-emo a fost eliberat la cinci ani si jumatate dupa uciderea unei eleve de 15 ani. Lucian Hoara, autorul crimei care a infiorat Hunedoara

👤Scris de Alexandru Stan 🕔23.Mar 2014 Citit de 793 ori Sursa: STIRI

Lucian Tudor Hoara a petrecut cinci ani si jumatate in inchisoare, in urma unei crime care a socat comunitatea din Hunedoara. Adolescentul care si-a ucis prietena, taindu-i gatul elevei in varsta de doar 15 ani, a beneficiat din plin de aplicarea legii mai favorabile, stabilita inreglementarile Noului Cod Penal.

Lucian Hoara, condamnat la noua ani de inchisoare pentru omor, dupa ce in luna iulie a anului 2008 a ucis o eleva in varsta de 15 ani, fosta sa prietena, a petrecut cinci ani si jumatate in inchisoare. Tanarul de 21 de ani a beneficiat de aplicarea legii mai favorabile si, de asemenea, a avut posibilitatea sa ceara eliberarea conditionata. Cererea depusa de acesta in instanta a fost solutionata de Judecatoria Deva.

,,In baza art. 6 (privind aplicarea legii mai favorabile) al Noului Cod Penal rap. la art. 59 C.p. si art. 125 N.C.p. dispune liberarea conditionata a condamnatului Hoara tudor Lucian, condamnat la pedeapsa de 9 ani inchisoare prin sentinta penala nr. 129/2009 a Tribunalului Hunedoara, astfel cum a fost inlocuita cu masura educativa privativa de libertate a internarii intr-un centru de detentie pe durata de 9 ani ca urmare a aplicarii legii penale mai favorabile, prin s.p. nr. 23/1.02.2014 a Tribunalului Hunedoara, aflat in Penitenciarul Barcea Mare – Deva”, a informat Judecatoria Deva.

Nu are voie sa se apropie de familia victimei

Fostul condamnat va avea unele interdictii, dupa eliberarea sa. „Instanta impune condamnatului sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Hunedoara la datele fixate de acesta si sa respecte masurile luate conform art. 121 alin. 3 – 4 N.C.p. (sa nu se afle in anumite locuri sau la anumite manifestari sportive, culturale ori la alte adunari publice, stabilite de instanta si sa nu comunice cu membrii familiei victimei). Pune in vedere condamnatului disp. art. 125 alin. 6 N.C.p. (daca nu respecta, cu rea-credinta, obligatiile impuse, instanta revine asupra inlocuirii sau liberarii si dispune executarea restului ramas neexecutat din durata masurii internarii intr-un centru de detentie)”, a mai informat Judecatoria Deva.

Noul cod penal i-a adus o incadrare mai blanda

In luna februarie, Tribunalul Hunedoara punea in aplicare reglementarile Noului Cod Penal in cazul lui Lucian Hoara si stabilea ca acesa sa execute restul pedepsei de noua ani de inchisoare intr-un centru de detentie educativ. Initial, Hoara a contestat hotarara instantei, dar si-a retras contestatia, motivul fiind unul simplu: deja executase mai mult de jumatate din condamnare, astfel ca putea numara zilele pana la eliberare.

Cazul adolescentului a avut un impact emotional puternic. La varsta de 16 ani, Lucian Hoara a fost arestat pentru uciderea unei eleve de 15 ani, din Hunedoara, cu care fusese intr-o relatie de prietenie. Crima a avut loc la sfarsitul lunii iulie a anului 2008, in apartamentul parintilor acestuia.

Victima a fost injunghiata in gat, iar dupa ce a comis fapta, Hoara a parasit apartamentul, in care se mai afla un prieten de-al sau. A aruncat arma crimei in raul Cerna, ce strabate Hunedoara si a marturisit fapta bunicii sale. La scurt timp, a fost prins de politisti, iar in fata anchetatorilor si apoi a magistratilor a recunoscut crima. Apropiatii adolescentului au relatat ca acesta era pasionat de satanism, de altfel, isi si tatuase pe corp chipurile unor personaje macabre si ale unor demoni. Porecla dupa care il strigau prietenii si cea folosita de el pe Internet era Mammon, numele unui demon. De asemenea, apropiasii sai au sustinut ca acesta frecventa forumurile de pe Internet ale asa-zisei Biserici Sataniste.

Va recomandam si:

Criminalul emo s-a razgandit. A acceptat oferta de a ispasi restul pedepsei pentru uciderea unei eleve, ,,la reeducare” Lucian Hoara (22 de ani), tanarul pentru care Tribunalul Hunedoara a decis trimiterea intr-un centru de detentie cu rol educativ, dupa ce in vara anului 2008 si-a ucis prietena in varsta de 15 ani, a renuntat la a contesta decizia instantei. Condamnatul s-a impacat cu ideea de a petrece ultimele luni din pedeapsa in centrul de detentie.

,,Criminalul emo” forteaza limitele Noului Cod Penal: Lucian Hoara a refuzat trimiterea in centrul de detentie Lucian Hoara, adolescentul din Hunedoara condamnat pentru o crima infioratoare savarsita in urma cu cinci ani si jumatate asupra unei eleve de 15 ani, nu a fost de acord cu decizia instantei prin care isi va ispasi restul pedepsei pentru crima intr-un centru de detentie si nu in penitenciar.

Mammon, adolescentul care si-a ucis iubita de 15 ani in numele Diavolului, ar putea scapa de inchisoare Lucian Hoara (21 de ani), supranumit Mammon pentru fascinatia sa pentru satanism, a fost trimis in inchisoare in urma cu cinci ani si jumatate pentru uciderea unei adolescente de 15 ani, insa acum este la un pas de eliberare. Tanarul condamnat pentru omor ar putea beneficia de prevederile legate de privind aplicarea legii penale favorabile.

Cazul Lucian Hoara: cinci ani de inchisoare pentru crima care a oripilat Hunedoara. Ucigasul emo nu a regretat moartea iubitei sale in varsta de 15 ani Dupa mai putin de cinci ani petrecuti in inchisoare, hunedoreanul Lucian Hoara (21 de ani), condamnat pentru ca a taiat gatul unei adolescente in varsta de doar 15 ani, pe nume Oana Lascus, a fost gata sa simta din nou aerul libertatii. Tanarul a depus o cerere de eliberare conditionata.

Articole Similare

Euro revine peste 4,57 lei, însă leul este susţinut de tendinţa regională

Euro revine peste 4,57 lei, însă leul este susţinut de tendinţa regională

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,5733 lei/euro,

Sindicat: Planul de AMENZI încă există în Poliţia Română

Sindicat: Planul de AMENZI încă există în Poliţia Română

Deși suntem în anul 2017, la 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană,

Fostul şef al Spitalului "Sfântul Ioan" din Capitală, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare

Fostul şef al Spitalului "Sfântul Ioan" din Capitală, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare

Medicul Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Ioan" din Capitală, a

Un medic de la Casa de Pensii Harghita, bănuit că a primit într-o singură zi bani de la aproximativ o sută de pacienţi, a fost arestat

Un medic de la Casa de Pensii Harghita, bănuit că a primit într-o singură zi bani de la aproximativ o sută de pacienţi, a fost arestat

Un medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii Harghita a fost

Un şofer al Regiei de Transport, prins de jandarmi când fura combustibil din rezervorul autobuzului

Un şofer al Regiei de Transport, prins de jandarmi când fura combustibil din rezervorul autobuzului

Şoferul unui autobuz aparţinând Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa a fost prins de