Muntenia News | Homepage

Constantin Nita preia coordonarea politicilor economice ale Departamentului pentru Energie si ale Departamentului pentru IMM-uri

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔22.Mar 2014 Citit de 205 ori Sursa: STIRI

Constantin Nita, ministrul Economiei, a primit in coordonare directa politicile economice ale Departementului pentru Energie, condus de Razvan Nicolescu, si ale Departamentului pentru IMM-uri, condus de Florin Jianu, potrivit unei ordonante de urgenta publicata vineri in Monitorul Oficial.

,,Adevarul” a scris in aceasta saptamana cum Constantin Nita, ministrul Economiei, vrea sa transfere catre institutia pe care o conduce prerogative si institutii pe care tot el, anul trecut, in calitate de ministru delegat pentru Energie, le-a smuls de sub autoritatea ministrului de atunci al Economiei, Varujan Vosganian.

Ministerul Economiei a initiat in aceasta saptamana un proiect de ordonanta de urgenta, prin care reglementeaza infiintarea Departamentului pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (DPAPS). Acesta ar urma sa fie format din reorganizarea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si preluarea unor atributii ale Departamentului pentru Energie. Ordonanta nu a fost insa discutata in sedinta de Guvern de miercuri.

Ordonanta aduce si alte modificari in structura adminisratiei centrale:

– Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a fost trecuta din coordonarea secretarului general al Guvernului in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus in prezent de Liviu Dragnea.

– Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus pana acum de Dan Sova (devenit ministru al Transporturilor) se transforma in Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura, Investitii Straine, Parteneriat Public – Privat si Promovarea Exporturilor, care va fi condus de un secretar de stat numit de premier.

– Se infiinteaza un Departament pentru egalitate de sanse intre femei si barbati, condus de un secretar de stat, in subordinea Ministerului Muncii.

– Oficiul Roman pentru Adoptii se desfiinteaza si va fi inlocuit de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, autoritate aflata in subordinea Ministerului Muncii.

Mai puteti citi:

Ministerul Economiei, ciopartit dupa poftele ministrului Nita. Dan Sova si Razvan Cotovelea, ,,loviti” direct de noul proiect privind privatizarile. Constantin Nita, ministrul Economiei, vrea sa transfere catre institutia pe care o conduce prerogative si institutii pe care tot el, anul trecut, in calitate de ministru delegat pentru Energie, le-a smuls de sub autoritatea ministrului de atunci al Economiei, Varujan Vosganian.

OPSPI va fi divizat, Nita preia ,,crema” patrimoniului

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va fi reorganizat prin divizare partiala si transmiterea catre Departamentul pentru Energie a unei „fractii” din patrimoniul Oficiului, informeaza Guvernul.

Nita, ministrul delegat pentru Energie: ,,Departamentul pentru Energie va divorta oficial de Ministerul Economiei pana la 15 mai”

Executivul va emite pana la 15 mai o Hotarare de Guvern care va reglementa separarea totala a Departamentului pentru Energie de Ministerul Economiei, acesta devenind de facto un minister separat, a declarat Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie.

Cum se imparte politic marele cascaval din industria de la stat: OPSPI trece de la Vosganian (PNL) la Nita (PSD)

Companiile din sectorul energiei aflate in portofoliul OPSPI (Oficiul Participatiilor Statului si Privatizari in Industrie) au fost trecute din coordonarea ministrului Economiei, Varujan Vosganian (PNL), in cea a ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita (PSD), care a primit si sefia unui departament.

Articole Similare

Distracţie periculoasă la paradă. Elevii care au terminat clasa a XII-a au atras atenţia întregului oraş VIDEO

Distracţie periculoasă la paradă. Elevii care au terminat clasa a XII-a au atras atenţia întregului oraş VIDEO

Elevii din Câmpina care au terminat clasa a XII-a au vrut să atragă atenţia întregului

Protest cu 1.000 de oi la primărie. Poliţiştii au intervenit VIDEO

Protest cu 1.000 de oi la primărie. Poliţiştii au intervenit VIDEO

Poliţiştii şi jandarmii au intervenit joi în Argeş ca să oprească o turmă de 1.000

Calea Victoriei redevine pietonală pe 3 şi 4 iunie.Traseul va fi un teren de joacă, dedicat Zilei Copilului

Calea Victoriei redevine pietonală pe 3 şi 4 iunie.Traseul va fi un teren de joacă, dedicat Zilei Copilului

Calea Victoriei redevine pietonală în perioada 3-4 iunie, între orele 10.00-21.00, când Primăria Capitalei organizează

CNAIR va controla inopinant şantierele cu ajutorul dronelor

CNAIR va controla inopinant şantierele cu ajutorul dronelor

CNAIR va controla inopinat şantierele cu ajutorul dronelor, procedura de achiziţie prin licitaţie publică a

Mircea Sandu, prins în caracatiţa imobiliară din Buftea, VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Mircea Sandu, prins în caracatiţa imobiliară din Buftea, VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Mircea Sandu, prins în tentaculele caracatiţei imobiliare stăpânite de Gheorghe Pistol, primarul oraşului Buftea. Citește

Cele mai citite

Cele mai noi stiri

Tragedie în Anglia: Toate cele cinci persoane care au murit în accidentul de pe o autostradă erau români VIDEO Cele cinci persoane care au murit în urma unui grav accident rutier produs pe o autostradă din Marea Britanie erau ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 Alertă falsă în urma intervenţiei soldaţilor şi poliţiştilor britanici la un colegiu din zona metropolitană a Manchester Autorităţile britanice au anunţat joi după-amiază că este vorba de o alertă falsă, după intervenţia soldaţilor şi poliţistilor la un ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 Democraţii vor să-i verifice conturile lui Trump, de la Deutsche Bank. Se caută date despre un transfer de 10 miliarde dolari din Rusia Membrii democraţi ai Camerei Reprezentanţilor din SUA au cerut miercuri informaţii de la Deutsche Bank despre eventuale conturi asociate preşedintelui ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 Theresa May anunţă în urma reuniunii comitetului de urgenţă COBRA că nivelul ameninţării teroriste va rămâne CRITIC Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat joi după-amiază că nivelul ameninţării teroriste va rămâne ”critic”, în urma unei decizii ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 SORA atacatorului Salman Abedi: I-a răzbunat pe copiii morţi în Siria Sora atacatorului din Marea Britanie crede că Salman Abedi a întreprins atentatul pentru că dorea răzbunare după atacurile Statelor Unite ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09