Muntenia News | Homepage

Constantin Nita preia coordonarea politicilor economice ale Departamentului pentru Energie si ale Departamentului pentru IMM-uri

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔22.Mar 2014 Citit de 195 ori Sursa: STIRI

Constantin Nita, ministrul Economiei, a primit in coordonare directa politicile economice ale Departementului pentru Energie, condus de Razvan Nicolescu, si ale Departamentului pentru IMM-uri, condus de Florin Jianu, potrivit unei ordonante de urgenta publicata vineri in Monitorul Oficial.

,,Adevarul” a scris in aceasta saptamana cum Constantin Nita, ministrul Economiei, vrea sa transfere catre institutia pe care o conduce prerogative si institutii pe care tot el, anul trecut, in calitate de ministru delegat pentru Energie, le-a smuls de sub autoritatea ministrului de atunci al Economiei, Varujan Vosganian.

Ministerul Economiei a initiat in aceasta saptamana un proiect de ordonanta de urgenta, prin care reglementeaza infiintarea Departamentului pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (DPAPS). Acesta ar urma sa fie format din reorganizarea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si preluarea unor atributii ale Departamentului pentru Energie. Ordonanta nu a fost insa discutata in sedinta de Guvern de miercuri.

Ordonanta aduce si alte modificari in structura adminisratiei centrale:

– Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a fost trecuta din coordonarea secretarului general al Guvernului in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus in prezent de Liviu Dragnea.

– Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus pana acum de Dan Sova (devenit ministru al Transporturilor) se transforma in Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura, Investitii Straine, Parteneriat Public – Privat si Promovarea Exporturilor, care va fi condus de un secretar de stat numit de premier.

– Se infiinteaza un Departament pentru egalitate de sanse intre femei si barbati, condus de un secretar de stat, in subordinea Ministerului Muncii.

– Oficiul Roman pentru Adoptii se desfiinteaza si va fi inlocuit de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, autoritate aflata in subordinea Ministerului Muncii.

Mai puteti citi:

Ministerul Economiei, ciopartit dupa poftele ministrului Nita. Dan Sova si Razvan Cotovelea, ,,loviti” direct de noul proiect privind privatizarile. Constantin Nita, ministrul Economiei, vrea sa transfere catre institutia pe care o conduce prerogative si institutii pe care tot el, anul trecut, in calitate de ministru delegat pentru Energie, le-a smuls de sub autoritatea ministrului de atunci al Economiei, Varujan Vosganian.

OPSPI va fi divizat, Nita preia ,,crema” patrimoniului

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va fi reorganizat prin divizare partiala si transmiterea catre Departamentul pentru Energie a unei „fractii” din patrimoniul Oficiului, informeaza Guvernul.

Nita, ministrul delegat pentru Energie: ,,Departamentul pentru Energie va divorta oficial de Ministerul Economiei pana la 15 mai”

Executivul va emite pana la 15 mai o Hotarare de Guvern care va reglementa separarea totala a Departamentului pentru Energie de Ministerul Economiei, acesta devenind de facto un minister separat, a declarat Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie.

Cum se imparte politic marele cascaval din industria de la stat: OPSPI trece de la Vosganian (PNL) la Nita (PSD)

Companiile din sectorul energiei aflate in portofoliul OPSPI (Oficiul Participatiilor Statului si Privatizari in Industrie) au fost trecute din coordonarea ministrului Economiei, Varujan Vosganian (PNL), in cea a ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita (PSD), care a primit si sefia unui departament.

Articole Similare

CALENDAR ORTODOX 2017: Odovania praznicului Bunei Vestiri. Ce trebuie să facă toţi creştinii

CALENDAR ORTODOX 2017: Odovania praznicului Bunei Vestiri. Ce trebuie să facă toţi creştinii

CALENDAR ORTODOX 2017: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase. Citește mai departe...

"Elodia e vie şi a vrut să se răzbune pe Cioacă. Vrea să-l distrugă"

"Elodia e vie şi a vrut să se răzbune pe Cioacă. Vrea să-l distrugă"

Controversele despre dispariţia Elodiei continuă şi la opt ani de când principalul bănuit, iar mai

Trei case au fost mistuite de flăcări la Mediaş. O femeie a făcut atac de panică VIDEO

Trei case au fost mistuite de flăcări la Mediaş. O femeie a făcut atac de panică VIDEO

Un incendiu violent a cuprins, sâmbătă seara, trei locuinţe din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, flăcările

Trenurile pe ruta Craiova-Bucureşti au întârzieri. Mai multe persoane au încercat să fure cablurile

Trenurile pe ruta Craiova-Bucureşti au întârzieri. Mai multe persoane au încercat să fure cablurile

Instalaţia de semnalizare din zona de acţiune a staţiei CFR Chiajna s-a defectat sâmbătă după

Mitingul poliţiştilor s-a încheiat. Liderii sindicali, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor. Reacţia MAI UPDATE

Mitingul poliţiştilor s-a încheiat. Liderii sindicali, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor. Reacţia MAI UPDATE

Poliţiştii care au plecat în marş, sâmbătă, din faţa Ministerului Afacerilor Interne au ajuns la