Muntenia News | Homepage

Constantin Nita preia coordonarea politicilor economice ale Departamentului pentru Energie si ale Departamentului pentru IMM-uri

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔22.Mar 2014 Citit de 191 ori Sursa: STIRI

Constantin Nita, ministrul Economiei, a primit in coordonare directa politicile economice ale Departementului pentru Energie, condus de Razvan Nicolescu, si ale Departamentului pentru IMM-uri, condus de Florin Jianu, potrivit unei ordonante de urgenta publicata vineri in Monitorul Oficial.

,,Adevarul” a scris in aceasta saptamana cum Constantin Nita, ministrul Economiei, vrea sa transfere catre institutia pe care o conduce prerogative si institutii pe care tot el, anul trecut, in calitate de ministru delegat pentru Energie, le-a smuls de sub autoritatea ministrului de atunci al Economiei, Varujan Vosganian.

Ministerul Economiei a initiat in aceasta saptamana un proiect de ordonanta de urgenta, prin care reglementeaza infiintarea Departamentului pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (DPAPS). Acesta ar urma sa fie format din reorganizarea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si preluarea unor atributii ale Departamentului pentru Energie. Ordonanta nu a fost insa discutata in sedinta de Guvern de miercuri.

Ordonanta aduce si alte modificari in structura adminisratiei centrale:

– Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a fost trecuta din coordonarea secretarului general al Guvernului in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus in prezent de Liviu Dragnea.

– Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus pana acum de Dan Sova (devenit ministru al Transporturilor) se transforma in Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura, Investitii Straine, Parteneriat Public – Privat si Promovarea Exporturilor, care va fi condus de un secretar de stat numit de premier.

– Se infiinteaza un Departament pentru egalitate de sanse intre femei si barbati, condus de un secretar de stat, in subordinea Ministerului Muncii.

– Oficiul Roman pentru Adoptii se desfiinteaza si va fi inlocuit de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, autoritate aflata in subordinea Ministerului Muncii.

Mai puteti citi:

Ministerul Economiei, ciopartit dupa poftele ministrului Nita. Dan Sova si Razvan Cotovelea, ,,loviti” direct de noul proiect privind privatizarile. Constantin Nita, ministrul Economiei, vrea sa transfere catre institutia pe care o conduce prerogative si institutii pe care tot el, anul trecut, in calitate de ministru delegat pentru Energie, le-a smuls de sub autoritatea ministrului de atunci al Economiei, Varujan Vosganian.

OPSPI va fi divizat, Nita preia ,,crema” patrimoniului

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va fi reorganizat prin divizare partiala si transmiterea catre Departamentul pentru Energie a unei „fractii” din patrimoniul Oficiului, informeaza Guvernul.

Nita, ministrul delegat pentru Energie: ,,Departamentul pentru Energie va divorta oficial de Ministerul Economiei pana la 15 mai”

Executivul va emite pana la 15 mai o Hotarare de Guvern care va reglementa separarea totala a Departamentului pentru Energie de Ministerul Economiei, acesta devenind de facto un minister separat, a declarat Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie.

Cum se imparte politic marele cascaval din industria de la stat: OPSPI trece de la Vosganian (PNL) la Nita (PSD)

Companiile din sectorul energiei aflate in portofoliul OPSPI (Oficiul Participatiilor Statului si Privatizari in Industrie) au fost trecute din coordonarea ministrului Economiei, Varujan Vosganian (PNL), in cea a ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita (PSD), care a primit si sefia unui departament.

Articole Similare

Cod galben de viscol în judeţele Constanţa şi Tulcea

Cod galben de viscol în judeţele Constanţa şi Tulcea

Meteorologii au emis, joi dimineaţă, o atenţionare cod galben de viscol, valabilă câteva ore, pentru

MJ: Proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor au fost trimise instituţiilor pentru avizare. Procesul este transparent

MJ: Proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor au fost trimise instituţiilor pentru avizare. Procesul este transparent

Ministerul Justiţiei susţine că proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penal

Bărbat din Piteşti cercetat pentru şantaj şi violarea vieţii private, după ce şi-a ameninţat fosta iubită

Bărbat din Piteşti cercetat pentru şantaj şi violarea vieţii private, după ce şi-a ameninţat fosta iubită

Poliţiştii argeşeni au finalizat cercetările şi propun trimiterea în judecată, pentru şantaj şi violarea vieţii

Lipsa vitaminei D împiedică dezvoltarea celulelor canceroase

Lipsa vitaminei D împiedică dezvoltarea celulelor canceroase

Cancerul este o afecțiune pentru care medicina modernă nu a găsit încă un tratament, iar

CCR a declarat neconstituţional transferul Palatului Olăneşti din administrarea RA-APPS în cea a SRI

CCR a declarat neconstituţional transferul Palatului Olăneşti din administrarea RA-APPS în cea a SRI

Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate a articolelor 2 şi 3, alin 5 a

Cele mai noi stiri

Eforturile Societății GSL au făcut ca în Municipiu traficul să se desfășoare fără probleme. De aproximativ o săptămână, salariații din Giurgiu Servicii Locale (GSL), lucrează de la primele ore ale dimineții și până ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Eroism! În doar 24 de ore echipajele ISU Giurgiu au rezolvat 43 de situații de urgență!! Zeci de cetățeni și autoturisme au fost ajutate să… Reprezentanţii ISU Giurgiu informează că în perioada 17.01.2017– 18.01.2017, în județul nostru s-au produs 43 situații de urgență. Dintre acestea, 8 ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Proteste la Guvern şi în mai multe orașe din ţară, după ce Executivul a publicat proiectele pentru graţiere şi modificarea Codurilor Penale Legea grațierii și amnistiei continuă să inflameze opinia publică în lipsa unei Opoziții care ar fi trebuit să se opună ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Primăria Titu organizează concurs pentru un post de Consilier juridic, clasa I, grad profesional debutant Primăria Titu organizează concurs de recrutare pentru ocuparea urmatoarei funcţii  publice vacante de execuţie pe perioadă nedeterminată Consilier juridic , Post-ul ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Un bărbat de 62 de ani a fost arestat după ce a şantajat o tânără din Oarja Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Faţă de ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:57