Muntenia News | Homepage

Cinci olimpici in aceeasi clasa. Se intampla la Liceul Grigore Moisil Timisoara

👤Scris de Elena Popa 🕔19.Mar 2014 Citit de 1.293 ori Sursa: STIRI

Sunt visul oricarui parinte, mandria oricarui profesor, ambasadorii performantei in Timisoara. Cinci elevi de la o singura clasa a Liceului „Grigore Moisil” au obtinut locul I la sapte olimpiade. Mai mult, in aceeasi clasa invata si primii cei mai buni sase elevi la matematica, in judet.

Vlad Nicoras a imbinat doua materii de care cei mai multi elevi fug si a devenit cel mai bun la Matematica si Chimie. Performanta a insemnat sute de ore de studiu. „Suntem diferiti in sensul ca ne place performanta si muncim sa obtinem rezultate bune.Am considerat ca Romania mai are nevoie si de oameni buni si cred ca merita sa investim si noi in tara in care ne-am pregatit”, spune Vlad Nicoras.

„A contat foarte mult ca a gasit acea Chimie, ca tot vorbim despre Chimie pentru o materie pe care o studiaza impreuna cu profesorul. Depinde cum priveste acea tableta, unii ca pe un instrument de joaca, altii pentru a invata si de aici si rezultatele”, adauga Marius Nicoras, tatal lui Vlad.

„El e un copil foarte constincios de mic, si-a stabilit obiectivele pe care si le fixeaza si continua asa si astazi. Eu il incurajez si el face ceea ce isi doreste”, afirma Cosmina Nicoras, mama lui Vlad.

„Are treaba. Mate, chimie. Nu prea se mai joaca cu mine”, spune si Radu Nicoras, fratele lui Vlad.

La doua banci distanta de Vlad, alt elev din clasa a zecea a reusit sa fie primul la Fizica si Engleza. Pasionat de muzica si scris, tanarul lucreaza, in medie, trei ore pe zi pe langa orele de la scoala. „Conteaza oricum, pentru ca, in primul rand, unele lucruri se intalnesc si la Olimpiada si in al doilea rand pentru ca formeaza un mod de gandire care e o parte importanta a olimpiadei”, precizeaza Vlad Brinzas.

Pasiuni au si ceilalti olimpici din clasa a X-a. Si, desi petrec multe ore cu studiul, reusesc sa se bucure si se adolescenta. „Incerc sa imi fac timp si pentru lucrurile care imi plac, pentru muzica, eu cant si la chitara si pentru prietenii mei, iar competitia este un lucru foarte important intr-o clasa”, sustine Roxana Cristescu.

Raisa Lapuste apreciaza: „Competitia ne ajuta foarte mult sa ne ambitionam sa lucram mai mult ca sa reusim ca impreuna sa ajungem cat mai sus. Sa ne facem si pe noi mandri, si pe profesorii, si parintii nostri, de rezultatele noastre”.

Iar Patricia Iosif crede ca: „Este un lucru bun ca multi dintre noi particicipam la concursuri deoarece ne dezvoltam spiritul competitiv dar in acelasi timp suntem prieteni”.

Competitia ii face sa isi doreasca mereu mai mult. Acum cinci dintre ei se pregatesc pentru fazele nationale ale olimpiadelor. „Rezultatele lor din acest an nu sunt intamplatoare, sunt o munca sustinuta de pe bancile scolii generale, aceleasi rezultate le-au obtinut si anul trecut in clasa a IX-a”, afirma Cristina Iordache, diriginte.

Cerasela Bociu, directorul Liceului „Grigore Moisil” Timisoara ne anunta ca „Ei sunt implicati in proiecte, pe langa faptul ca se pregatesc si depun acest efort, munca, pasiune. Fac mare performanta la nivelul unei discipline”.

„Elevii cinstesc si ne onoreaza munca pe care o desfasuram la clasa”, ne-a declarat si Aura Danielescu, inspector scolar general adjunct ISJ Timis.

Performanta este o traditie la LiceulGrigore Moisil” din Timisoara. Numai anul acesta, din cei 1.700 de elevi, 21 s-au calificat la olimpiadele nationale.

reporter: Sorina Covlea

operator: Mihai Pop

Articole Similare

Un nou joc periculos este popular pe reţelele de socializare. Părinţii sunt sfătuiţi să-şi supravegheze copiii

Un nou joc periculos este popular pe reţelele de socializare. Părinţii sunt sfătuiţi să-şi supravegheze copiii

După Balena Albastră, un nou joc extrem de periculos face ravagii pe reţelele de socializare.

Apă otrăvită la robinet. Autorităţile avertizează că există pericol de moarte

Apă otrăvită la robinet. Autorităţile avertizează că există pericol de moarte

Apa de la robinet este interzisă la Balş, în judeţul Olt. Autorităţile avertizează că există

Primar condamnat pentru contrabandă cu ţigări

Primar condamnat pentru contrabandă cu ţigări

Un primar din Botoşani este condamnat într-un dosar de contrabandă cu tigari. Edilul comunei Stăuceni,

Cinci tineri din Prahova au creat panică, trâgând cu un pistol de jucărie. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale

Cinci tineri din Prahova au creat panică, trâgând cu un pistol de jucărie. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale

Cinci tineri au creat panică, joi seara, în zona centrală a Ploieştiului, după ce au

Simona Catrina-Roman a murit. Jurnalista avea cancer

Simona Catrina-Roman a murit. Jurnalista avea cancer

Simona Catrina-Roman a murit în această noapte după o grea suferință. Citește mai departe...