Muntenia News | Homepage

Cei mai buni 50 de studenti romani de peste hotare in 2013

👤Scris de David Dumitrescu 🕔17.Dec 2013 Citit de 1.113 ori Sursa: STIRI

50 de finalisti au fost selectati pentru cele opt categorii ale Competitiei ,,Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate” pentru anul universitar 2012-2013, dintre cei 200 de tineri romani care s-au inscris in cursa pentru Marele Premiu LSRS: Studentul Roman al Anului din Strainatate.

Pentru al cincilea an consecutiv, Liga Studentilor Romani din Strainatate ii va premia pe cei mai buni studenti romani din tara si din strainatate in cadrul unui eveniment de exceptie. Gala Studentilor Romani din Strainatate va avea loc in data de 8 ianuarie 2014 la Palatul Parlamentului in Bucuresti.

200 de tineri romani s-au inscris in cursa pentru Marele Premiu LSRS: Studentul Roman al Anului din Strainatate. Dintre acestia, aproape 50 de finalisti au fost selectati pentru cele 8 categorii ale Competitiei ,,Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate” pentru anul universitar 2012-2013, se arata intr-un comunicat al LSRS.

Finalistii, pe categorii:

1. Europa universitar:

CRACIUN Lucian Stefan – studii ce imbina matematica si stiintele economico-statistice la Universitatea Warwick din Marea Britanie, reusind sa termine anul intai pe prima pozitie in intregul departament. A avut doua internshipuri in Banca Nationala si Ministerul Economiei, iar pe termen lung, viseaza sa lucreze intr-una dintre cele mai importante organizatii de profil economico-financiar din lume, revenind la un moment dat in Romania.

CRACIUNESCU Miruna – in anul doi la un program de masterat Erasmus Mundus in literatura comparata franceza italiana si cultura europeana, obtinand doua burse finantate de Comunitatea Europeana si de Fond Societe et Culture Quebec. Din 2012, lucreaza la un memoriu de reprezentare a umanismului in romanele istorice ale lui Marguerite Yourcenar si Luther Blissett, vizand continuarea studiilor la nivel doctoral la Universitatea McGill, Montreal. Este membra UNEQ-Uniunea Scriitorilor din Quebec si ASLRQ-Asociatia Scriitorilor de Limba Romana din Quebec.

DANCIU Diana-Patricia – cursuri de licenta in matematica la Universitatea din Cambridge, interesat de biostiinte -modelarea matematica si computationala a sistemelor biologice. Acum este la un master in Systems Biology la Cambridge.In vara lui 2013, a facut parte din grupul de Genomica Statistica la Institutul European de Bioinformatica Cambridge (parte a EMBL), in cadrul unui proiect finantat de Biotechnology and Biological Sciences Research Council.

ILIEV Sergiu – pasionat de inginerie aerospatiala, este in anul doi la Imperial College London, in Marea Britanie. Obiectivele sale pe termen lung sunt sa devina pilot, apoi astronaut in cadrul NASA sau ESA.

MARGINEANU Michael-Bogdan – a studiat biochimie si biologie celulara la Jacobs University Bremen; din aceasta toamna, a inceput studiile de Master in biologie celulara la King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) din Arabia Saudita. In prezent, este singurul student roman in acest campus de la Marea Rosie.

STOICA Bogdan Alexandru – are o bursa de masterat in Elvetia, la Scoala Politehnica Federala din Lausanne, in criptografie. Asi doreste ,,sa aibpa sansa de a urca la catedra si de a-si impartasi experientele generatiilor ce vor urma”.

2. Europa post-universitar:

CIMPOI Mircea – doctorand in inginerie (Computer Vision) la Universitatea din Oxford, in cadrul Visual Geometry Group, cu bursa din partea departamentului, lucreaza la clasificarea si descrierea texturilor in limbaj natural, dupa ce inainte a lucrat ca programator la Centrul Microsoft din Serbia, in echipa Bing Augmented Reality. A participat la Imagine Cup (Software Design), reprezentand Romania la finala mondiala din 2008, impreuna cu echipa.

DRUTA Oana – bursa de studii in Japonia, in 2004, apoi Master in Urbanism la Universitatea Michigan, studiind dezvoltarea comunitara si a locuirii. A revenit in Bucuresti in 2011, ,,manata de schimbarea vine de jos in sus”, si s-a alaturat mediului neguvernamental, lucrand cu un grup de tineri urbanisti in mai multe proiecte de regenerare urbana.

GHERBOVET Olga – licenta in Chimie, apoi si-a contuinuat studiile in una din Scolile franceze de ingineri, cu renume in domeniul chimiei organice si farmaceutice, fiind interesata de cercetarea in domeniul cancerului.

GRIGORE Alexandra – a urmat in paralel cursurile Universitatii Politehnice si pe cele ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti, apoi a obtinut o bursa pentru masterat in Germania. A terminat masteratul cu nota maxima, castigand premiul DAAD pentru cel mai bun student international din universitate. Anul trecut a obtinut si prestigioasa bursa pentru doctorat a fundatiei Bill and Melinda Gates pentru Universitatea din Cambridge (50 admisi din 4500 candidati). Proiectul sau de doctorat se axeaza pe construirea unui aparat RMN (rezonanta magnetica nucleara) portabil pentru detectarea bacteriilor patogene in mediile cu resurse limitate. In acelasi timp, impreuna cu o echipa a infiintat o companie cu specific social (www.simprints.com), avand ca scop dezvoltarea unui dispozitiv de scanare a amprentelor pentru monitorizarea pacientilor in tarile in curs de dezvoltare. (

JIMBOREAN Alexandra – a absolvit facultatea de matematica si informatica din Cluj cu 10, ca sefa de promotie, apoi a mers in Austria, Linz, unde a urmat un program de master international, urmat de studii doctorale, cu bursa data de guvernul francez, in Strasbourg, Franta. A obtinut si bursa de excelenta Google Anita Borg. Acum este post-doctorand la Universitatea din Uppsala, Suedia, lupta in competitii de proiecte cu specialisti in informatica din toata lumea si le preda studentilor suedezi.

POPESCU George – la studii in strainatate din 2009, de atunci si pana in prezent a studiat si lucrat in trei tari europene: Franta, Danemarca si Elvetia la universitati si companii de top: Ecole Polytechnique la Paris in Franta, Siemens Wind Power in Danemarca si Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) in Elvetia. In perioada 2012-2013, ca doctorand in anul trei la EPFL, s-a concentrat pe cercetare si a continuat sa si predea. In aceeasi perioada, a ocupat functiile de presedinte al organizatiei romanilor de la EPFL si presedinte al comisiei doctorale a tuturor studentilor doctoranzi din campus.

3. America de Nord universitar:

CONSTANTIN Marius – student la Princeton University, in Fizica (optica cuantica), a lucrat in proiecte de cercetare in cosmologie, optica cuantica si fizica plasmei, fiind ghidat de profesori renumiti din fiecare domeniu. Dintre toate, proiectul in fizica plasmei in contextul fuziunii a avut cel mai mult succes si a prezentat rezultatele la 3rd International Symposium on Lithium Applications for Fusion Devices in Italia, urmand sa finalizeze un articol intr-un jurnal stiintific.

LEBADA Ana-Maria – primul roman educat in antropologie socioculturala in Ivy League si primul roman care conduce Adunarea de Tineret de la ONU (care a dat lumii primul Trimis pe Tineret al Secretarului General ONU din istorie – Ahmad Alhendawi). In 2012-2013, ca specialist in marketing si comunicare, a organizat cea mai importanta conferinta din domeniul mediului de la Universitatea Columbia, singura organizatie studenteasca din domeniul dezvoltarii durabile, cu membri din toate facultatile Universitatii Columbia si doua conferinte la nivel inalt, organizate de directorul Columbia Business School.

ILIESIU Luca-Victor – studiaza Fizica la Princeton University, concentrandu-se pe cosmologie. In ultimele veri, a lucrat in cercetare teoretica, analizand modele pentru conditiile primordiale din universul nostru. In timp ce experimentul de la Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara (CERN) poate observa doar particule la energii limitate, prin cosmologie putem descrie comportamentul particulelor la energii foarte mari, spune el. ,,Folosind observatii ale radiatiei cosmice, am reusit sa corelam modelul nostru cu un model din fizica particulelor, prin care putem sa prezicem masa unei particule similare cu bozonul Higgs, recent descoperit la CERN. In timpul cercetarii mele, am fost sustinut de romanii extraordinari din strainatate, care m-au inspirat prin munca lor formidabila de cercetare. Asadar, mi-am stabilit un obiectiv – mi-as dori sa pot sa reunesc aceasta comunitate intr-un institut de studii avansate in Romania”, sustine cercetatorul.

TUDOR Eugen – student masterand in anul doi in cadrul Jackson School of Geosciences la University of Texas at Austin, in Statele Unite ale Americii, unde lucreaza ca asistent de cercetare pe un proiect finantat de Statoil SA, in Nordul Patagoniei, Argentina, pe caracterizarea unui bazin de sedimentare pentru a intelege mai bine rezervoarele de hidrocarburi din subteran, supervizat de unul dintre cei mai buni geologi din domeniu, Ron Steel.

ZELKO Ioana Alexandra – a studiat fizica la Massachusetts Institute of Technology (MIT), a lucrat ca asistent de laborator si ca tutore si s-a alaturat proiectului Omniscope, un telescop prototip, care functioneaza prin interferometrie intre o matrice de antene si al carui scop final este crearea unei harti in 3D a universului si descoperirea de noi informatii despre materia si energia intunecata. In ultimii doi ani si jumatate, a fost trezorier pentru Romanian Student Association de la MIT.

4. America de Nord post-universitar

COMAN Sonia – student, asistent universitar si cercetator la Columbia University, specializare in arta franceza. Are si cunostinte de limba si cultura japoneza. Activitatea sa profesionala impleteste domeniul creativ-artistic cu cel academic si de cercetare. Ca artist plastic, poet si dramaturg, a avut numeroase expozitii personale si de grup, a publicat in reviste de specialitate pe plan international, iar una dintre piesele sale de teatru a fost pusa in scena in Statele Unite si in Slovenia. Poeziile sale haiku, tanka si renku au primit importante distinctii atat in Japonia, cat si in alte tari.

LITERAT Ioana – a plecat din tara la 17 ani, cand a fost aleasa drept reprezentanta Romaniei la United World College (Canada), un colegiu international, prezidat de Nelson Mandela si de Regina Noor a Iordaniei. Apoi a primit o alta bursa de studii la Middlebury College (SUA), unde s-a profilat pe film si a absolvit summa cum laudae, (Highest Honors) in film si media, obtinand si premiul David Goldman pentru excelenta academica. Dupa absolvire, a lucrat in India ca si coordonator al unui program educational de film si media pentru copiii din castele marginalizate. In aceasta functie, a pilotat un curs practic de film documentar, pe care l-a predat in scoli publice. Acum este doctorand in anul IV la University of Southern California, unde studiaza modele pedagogice participative si forme de colaborare artistica online.

MOGA Iustin – student in anul III la Facultatea de Medicina George Washington University in Washington DC. In vara anului 2012, a inceput un proiect de cercetare in domeniul chirurgiei ortopedice pentru a studia coroziunea protezelor de sold din metal in timp. Rezultatele acestui proiect au fost prezentate deja la mai multe conferinte, inclusiv in Toronto, Miami si Dallas, si vor fi prezentate la alte conferinte in 2014. In anul universitar 2012-2013, a participat, de asemenea, la reuniunea anuala a American Academy of Orthopaedic Surgeons, unde a aflat despre cele mai recente evolutii in domeniul chirurgiei ortopedice.

ZIGONEANU Imola – postdoctoranda care se specializeaza in SUA la o universitate de top international, cu experienta vasta in domeniul stiintelor exacte si medicale. Cercetarea ei se bazeaza pe inventarea bio-senzorilor care permit masurarea activitatii intr-o singura celula, a enzimelor stimulate anormal in diferite tipuri de cancer. Utilizeaza deja acesti bio-senzori pentru analiza tumorilor recoltate de la pacienti, rezultatele obtinute contribuind la dezvoltarea unor terapii individualizate. Importanta acestei cercetari este recunoscuta de Institutul National de Sanatate din SUA, care a acordat un scor excelent grantului sau. De asemenea, a primit in SUA rezidenta permanente datorita ,,abilitatilor sale inovative exceptionale, avand un grad de expertiza mult superior celor care lucreaza in domeniul ei, rezultatele cercetarii sale aducand beneficii deosebite la nivel national.”

ZIGONEANU Lucian – postdoctorand la Duke University din SUA, o universitate ce se plaseaza constant in topul celor mai bune colegii din lume, cercetare specifica legata de meta-materiale acustice cu proprietati imposibil de obtinut in materialele conventionale, cu rezultate publicate in jurnale extrem de apreciate de catre cercetatori. Un alt subiect de cercetare in care este implicat studiaza fizica Pamantului, mai precis influenta fulgerelor asupra atmosferei inalte a planetei. Vara trecuta a obtinut primele inregistrari video de mare viteza, din locatii multiple, ale unor astfel de fenomene.

5. Alte continente:

BURLACU Ruxandra – 25 de ani, cu o experienta de 5 ani in Seul, inima Asiei. In prezent, este implicata in mai multe proiecte si toate au scopul de a crea o punte de legatura intre cele doua culturi dragi ei: Romania si Coreea de Sud.

CARLAN Florin – doctorand la Facultatea de Studii Avansate din cadrul Beijing Language and Culture University. Licentiat in teologie, cu studii masterale in Drept Canonic si Institutii Comunitare la Facultatea de Drept a Universitatii ,,Ovidius” din Constanta, a obtinut in 2012 o bursa nationala pentru aprofundarea limbii chineze la Beijing. Fiind singurul student roman cu studii teologice din China, in 2013 a primit din partea orasului Beijing o bursa speciala pentru un stagiu de studii de doctorat. Tema cercetarii este studiul comparativ intre gandirea filozofico-religioasa a lui LaoZi, pe baza recentelor descoperiri de la MaWangDui si GuoDian, si spiritualitatea crestin-ortodoxa, in lumina operelor patristice ale Parintilor din primele veacuri. In prezent, proiectul de cercetare pe care l-a initiat este unic in China si probabil si in lume. A studiat limba chineza si limba persana la Facultatea de Limbi si Civilizatii Orientale din cadrul Universitatii Bucuresti si a beneficiat si de o bursa de studii in Iran.

FAT Mihai Ionut – a intrat la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii Bucuresti cu nota de 10 la examenul de limba chineza. A participat la concursul international de limba chineza Chinese Bridge (Shanghai), fiind primul roman care a luat parte la o asemenea competitie. Ulterior, a beneficiat de o bursa mixta si a continuat studiile de filologie chineza in China, la Beijing Language and Culture University (BLCU), urmate de un studiu de master la Peking University(PKU) in cadrul Facultatii de Filozofie, Sectia de Filozofie Chineza, fiind primul roman care a studiat si absolvit la aceasta sectie, iar acum urmeaza un doctorat.

SIBISTEANU Horea – a candidat pentru o bursa de studii in Japonia pentru ca a considerat ca ar fi tara cea mai potrivita pentru formarea ei profesionala si din primii ani ai facultatii a decis sa se specializeze in Reabilitare Structurala, pentru ca riscul seismic reprezinta una dintre problemele majore ale Romaniei. In activitatea de cercetare, m-am implicat activ in proiectul meu de cercetare, dar mi-am ajutat si colegii de laborator in realizarea proiectelor lor.

WAMSIEDEL Marius – a studiat pe trei continente, la institutii de invatamant superior prestigioase. A fost stagiar la Camera Reprezentantilor din Arizona. Dupa ce a absolvit facultatea, a revenit in tara si a realizat cercetari inovatoare despre incluziunea minoritatii rome si reproducerea inter-generationala a inegalitatii etnice. In prezent, urmeaza doctoratul la universitatea chineza cel mai bine pozitionata in clasamentele internationale, Universitatea din Hong Kong. Lucrarea sa propune o analiza etnografica de tip comparativ a evaluarii morale a pacientilor in China continentala si din Romania. In noiembrie, a fost premiat la Fribourg (Elvetia), pentru o lucrare pe tema practicilor informale.

6. Romania:

BUIGA Petronela – a studiat la Facultaea de Medicina, dar are in spate si activitatea de voluntariat, conferintele si cursurile din variatele domenii, premiile si bursele de cercetare castigate (Londra, Oxford, Strasbourg). Urmeaza si un master in Management.

CIORUTA Bogdan – „Putini sunt cei care ar refuza sa studieze in strainatate pentru ca-si iubesc mai mult facultatea sau orasul”, spune el. Din martie 2014, va merge cu o bursa Erasmus la un stagiu de practica la Universitatea Cassino (Italia). Spune ca este unul dintre studentii care isi ,,sacrifica” bursa din facultate pentru a participa la conferinte si simpozioane (Alba Iulia, Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi). Isi doreste sa ajunga intr-o buna zi „profesor, formator sau mentor, capabil de a le arata tinerilor ca ,,sacrificiul” pentru stiinta are o frumusete aparte”.

FRONOIU Oana Madalina – voluntar si pasionata de chimie, inginerie si fotografie. ,,Cred ca numai prin munca poti ajunge sa fii cel mai bun, iar asta nu se identifica de cele mai multe ori cu o nota maxima la un examen. Muncesc pentru tinerii de maine; cu pasi mici, dar siguri crestem impreuna o lume a faptelor”, spune ea.

LUPU Elena Sorina – spune ca o caracterizeaza cuvintele spuse de Albert Einstein: ,,nu am vreun talent special, dar sunt extraordinar de curios.” A ajuns pentru prima data la NASA cand avea 15 ani, la un concurs organizat la U.S. Space and Rocket Center, Alabama. S-a intors acasa cu doua premii si o dragoste imensa pentru tehnologii spatiale. Este studenta la Facultatea de Electronica, din cadrul Politehnicii si leader-ul echipei LOW Gravity, ce va lansa un experiment in Aprilie 2014 de la baza Kiruna, Suedia, in cadrul unui proiect organizat de Agentia Spatiala Europeana. In cei 6 ani, a obtinut mai multe premii la NASA si la alte proiecte internationale, iar, de curand, a reprezentat Romania la Congresul International de Astronautica, unde a castigat un premiu important.

SERBAN Andreea Madalina – in paralel cu ciclul de licenta la Medicina, la UMF ,,Carol Davila”, a urmat la Universitatea Paris V ,,Rene Descartes” si un Master 1 in domeniul Geneticii, cu un stagiu de pregatire la Institut national de la sante et de la recherche medicale (INSERM). Anul acesta a primit Bursa Guvernului Francez pentru a continua parcursul in cercetare la Universitatea Paris XI, unde studiez principiile terapiei genice si celulare in medicina regenerativa. In acelasi timp, beneficiaza de statutul de cercetator invitat la Institutul Pasteur, iar proiectul pe care il dezvolta vizeaza regenerarea celulelor stem de la nivelul fibrei musculare supuse stresului inflamator, modelul ales fiind sepsisul. A fost sefa de promotie anul acesta la UMF ,,Carol Davila”. Este de asemenea voluntar in cadrul Ligii Nationale Impotriva Cancerului.

7. Erasmus:

BURCIU Silvia – membru AIESEC Bucuresti, a fost cu o bursa Erasmus in Portugalia si masterand la Copenhagen Business School, Danemarca.

BUTA Andra-Maria – ,,Sunt inca o idealista. Cred in oameni, in puterea lor de a schimba lumea. Cred in bun-simt, in principiile morale universale, in legile naturii atat de simplu, dar de logic construite. Cred in firesc. Tind spre echilibru, acel echilibru absolut care produce vidul, vidul care duce spre infinit. Inca incerc sa imi gasesc locul in acest imens puzzle al lumii, sa-mi determin rolul si sa-mi aduc contributia in societate. Deocamdata, incerc sa ma implic ori de cate ori am ocazia, spun ,,pas” la neutralitate”, spune ea.

GALL Sabina – studenta la Medicina in anul VI

PETRE Alexandra – a studiat matematica timp de 13 ani si vrea o cariera in consultanta in management pe partea de strategie. A participat in mai mult de 10 proiecte de voluntariat in ultimii trei ani.

VIJDEA Ana-Maria – a studiat Cinematografie, Fotografie si Media in cadrul Facultatii de Teatru si Televiziune a Universitatii Babes-Bolyai. A participat la un masterclass de film documentar din cadrul Astra Film Festival si la elaborarea unui proiect de film sub coordonarea regizorului Andrei Ujica. De-a lungul anilor de studiu, a participat la diferite programe de training, cel mai recent fiind Aristoteles Workshop. Filmul realizat a fost selectat de diferite festivaluri nationale si internationale precum IDFA, East Silver Market, One World, BIEFF. In 2012 a aplicat pentru o bursa de studii Erasmus, in Turcia. In urma programului de mobilitate, a realizat doua filme documentare, unul dintre ele aflat in prezent in post-productie.

8. Arte:

BIVOL Ana – originara din Moldova, a inceput studiul la vioara de cand avea 5 ani. In 2011, a fost acceptata la Masterat in Chicago, la o universitate cu un program puternic de vioara si orchestra simfonica. Primul an in State a fost foarte greu, spune ea, nestiind pe nimeni si vorbind cu greutate limba engleza. Acum urmeaza programul de Post-Masterat acolo, iar in iarna incepe auditiile pentru diferite orchestre simfonice.

MARINESCU Axia – in 2013, a absolvit concomitent ciclul de Master in pian la Conservatorul Regal de muzica din Bruxelles si licenta in filosofie la Universitatea Sorbona din Paris, ambele cu distinctia Magna cum laude. Tot in 2013, a avut onoarea de a fi primul artist roman invitat de catre Statul Francez sa concerteze in cadrul ceremoniei decernarii prestigioasei distinctii ,,Legiunea de onoare,” la Paris. ,,Povestea mea incepe la varsta de 5 ani, cand am luat primele lectii de pian. Am debutat la 11 ani cu orchestra Radiodifuziunii romane, iar la 17 ani pe scena Ateneului roman. Dupa numeroase premii la olimpiadele de muzica si concursuri internationale, mi-am continuat drumul, avand sansa de a studia cu mari pianisti ai lumii la Conservator, atat in Paris, cat si in Bruxelles”, spune el. A publicat mai multe articole, in special in reviste premiate de Fundatia Templeton din SUA.

BALTAG Olga – in vara anului 2014 va absolvi masterul de Studii Teatrale (Arts de la scene) in cadrul Universitatii din Strasbourg. Vrea sa devina actrita, dar este pasionata si de scris: in vara anului 2012, a publicat prima ei carte (Autopsia Sufletului, Editura Iulian), ,,o culegere de texte de diferite nuante si de factura literara, de la poezii in rima la cele in vers alb si pana la proza”. Timp de doi ani a fost Presedinta Asociatiei regionale Jeunes Moldaves Strasbourg, ce are ca scop informarea si ajutarea studentilor nou-veniti in Franta cu sarcinile administrative, social-culturale si altele. A devenit si membra a Asociatiei Studentilor Romani la Strasbourg (ADERS), iar in cadrul acesteia este organizatoarea concertului de Traditii si Obiceiuri de Iarna, din data de 9 decembrie la Strasbourg.

DRAGOI Alecsandra Raluca – are 20 de ani si, de 3 ani, studiaza fotografia la Universitatea din Portsmouth.

GUNEA Noemi – dupa ce a absolvit sectia de actorie a Universitatii Hyperion, Bucuresti, a fost admisa Conservatorul National de Arta Dramatica din Paris, cea mai prestigioasa scoala de teatru din Franta. A jucat rolul principal in doua piese de teatru (Texte scurte de Matei Visniec si Howl), in mai multe proiecte de cinema (lungmetraje independente, rol principal in scurtmetraj). Anul acesta, urmeaza cursurile programului Certificat D`etudes Corporelles de la Sorbonne Nouvelle, unde aprofundeaza dansul contemporan, si va filma in vacanta de iarna un rol principal intr-un lungmetraj in Bucuresti.

JUCAN Ioana – doctoranda in Teatru si Performance Studies si masteranda in Filosofie la Brown University in SUA. Proiectul sau doctoral imbina teatrul si filosofia, contribuind la eforturile de creare a unui nou domeniu interdisciplinar numit Performance Philosophy. Este membra a asociatiei internationale Performance Philosophy, precum si lidera a grupului Performance and Philosophy la Brown. Este membra fondatoare si regizor artistic al trupei Listening LabOratory. A lucrat ca dramaturg cu New York City Players (spectacolul Vision Disturbance). Spectacolele sale s-au jucat la Granoff Center for Creative Arts (Providence, SUA), Watermill Center (New York, SUA), Academia de Teatru din Helsinki, Festivalul International de Teatru Sibiu, Schaufenster Theater (Halle, Germania), precum si in alte spatii.

MIRCEA Sinziana – are 21 de ani si este pianista, studenta in prezent in anul trei la Hochschule fur Musik und Tanz Koln, in Germania, cea mai mare universitate de muzica din Europa. De asemenea, in perioada septembrie 2013-aprilie 2014, beneficiaza de o bursa Erasmus la Guildhall School of Music and Drama din Londra. In anul 2011, a absolvit Liceul de Muzica George Enescu din Bucuresti, cu media 10.00 la Examenul de Bacalaureat. In cei doi ani de studiu petrecuti acolo, a avut rezultate academice exceptionale, obtinand, la finalul anului doi, nota maxima la toate examenele, fiind singura din anul meu cu acest rezultat. De asemenea, a fost acceptata ca studenta Erasmus atat la Royal College of Music Stockholm, cat si la Guildhall School of Music London, optand pentru cea din urma. In timpul studiilor din Germania si Anglia, a desfasurat numeroase recitaluri solo in Romania (Ateneul Roman), Japonia (turneu de recitaluri Toyama, Okayama, Tokyo – 2012), Austria (Viena), Italia (Musica Riva Festival), Germania, dar si cu orchestra, dintre care cea mai recenta a fost la Tokyo Metropolitan Theatre.

Cine sunt membrii juriului

Selectia finala a candidatilor este realizata de catre Comisia de evaluare prezidata, ca in fiecare an, de Dl. Prof. Univ. Dr. Acad. Ionel Haiduc, Presedinte al Academiei Romane. Membrii Comisiei de evaluare a acestei editii sunt Dl. Florin Codre, Dl. Mircea Tudor, Dl. Dumitru Prunariu, Dl. Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel, Dl. Prof. Univ. Dr. Eliot Sorel si Dl. Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe.

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, din data de 8 ianuarie 2014. Evenimentul va reuni la Palatul Parlamentului studenti si tineri profesionisti, personalitati din mediul academic si sectorul public, din mediul de afaceri si cel neguvernamental. Totodata, la eveniment vor urca pe scena tineri artisti romani de renume international, alaturi de care invitatii si membrii Ligii vor sarbatori 5 ani de existenta a LSRS.

200 de tineri concureaza pentru titlul de Studentul Roman al Anului in Strainatate

Aproximativ 200 de studenti romani din toate colturile lumii, de la unviersitati de prestigiu precum Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford, Harvard, Oxford sau Paris-Sorbonne s-au inscris la cele opt categorii ale concursului care va desemna cei mai buni studenti romani de peste hotare, la Gala organizata de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) din 8 ianuarie.

FOTO VIDEO Mesajul studentilor romani din strainatate de Ziua Nationala

Mandria de a fi roman se simte mai puternic cand esti printre straini. O spun studentii romani plecati la universitati in afara tarii, tineri care au transmis mesaje de solidaritate si de schimbare in bine a tarii, cu ocazia zilei 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Alaturi de ei, si colegii lor straini din toata lumea au spus „La multi ani, Romania!”.

LSRS da startul concursului de Excelenta Academica pentru studentii romani din strainatate

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) anunta lansarea editiei cu numarul cinci a concursului pentru ,,Premiile de Excelenta Academica in Strainatate”, ce vor fi decernate in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate.

Articole Similare

Incendiu la Snagov. O vilă a fost mistuită de flăcări, un bărbat a murit VIDEO

O casă din Snagov a fost distrusă în totalitate de flăcările violente, în noaptea de

Un copil de 2 ani a căzut de la etajul 3, în Piteşti. Micuţul a împins un geam şi a picat în gol

Un copil de 2 ani a căzut de la etajul 3, în Piteşti. Micuţul a împins un geam şi a picat în gol

Un băieţel în vârstă de doi ani a ajuns, sâmbătă, la Spitalul de Pediatrie din

Ministerul Sănătăţii: Vaccinurile din Programul Naţional sunt disponibile în toată ţara

Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Național de Vaccinare, inclusiv vaccinul ROR, Hexavalent și Tetravalent,

Evaluare naţională. Topul liceelor după media de intrare. Cum trebuie să se orienteze elevii şi părinţii în alegerea liceului

Liceele de top din întreaga ţară se pregătesc pentru admiterea candidaţilor, dascălii lăudându-se cu rezultatele

Un nou cutremur în Vrancea, la doar 10 ore după cel mai mare seism din această lună

Un al doilea seism s-a produs sâmbătă în zona Vrancea, de o magnitudine mai mică

Cele mai citite

Cele mai noi stiri