Muntenia News | Homepage

Cazul Traian Berbeceanu: Cum au facut fostul sef BCCO si al DIICOT Alba schimb de locuri in boxa acuzatilor

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔20.Mar 2014 Citit de 215 ori Sursa: STIRI

Cazul comisarului-sef Traian Berbeceanu cunoaste o rasturnare de situatie: cei care il acuzau ca a protejat interlopi au devenit din acuzatori – acuzati. Procurorul sef al DIICOT Alba Ioan Muresan, Alin Muntean – ofiter la Brigada de Combatere a Crimei Organizate din judet, condusa in trecut de Traian Berbeceanu, si procurorul Nicolaie Cean sunt acum acuzati ca au inventat probe in dosarul de acuzare a politistului.

,,In cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora suspectul Muntean Alin, ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Alba, si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile de serviciu ce ii reveneau, cu ocazia instrumentarii aceluiasi dosar al DIICOT – ST Alba, prin: obtinerea unor declaratii de martor impotriva lui Berbeceanu Traian in urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate in alte cauze), prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate in relatii de adversitate cu Berbeceanu Traian, prin intocmirea in cursul anului 2013 a unor procese-verbale de investigare cu continut neverificabil, avand caracter de inculpare, la adresa persoanei cercetate, folosite ulterior de procurorul de caz ca mijloace de proba, prin intrebuintarea de promisiuni nelegale sau de amenintari fata de alte persoane cercetate in cauza, cu scopul de a le determina sa dea declaratii impotriva lui Berbeceanu Traian, aducand o grava vatamare intereselor legale ale acestuia”, se arata in comunicatul remis miercuri de Directia Nationala Anticoruptie.

,,In urma indeplinirii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de catre Muresan Ioan, Muntean Alin si Cean Nicolaie au obtinut atat pentru ei insisi, cat si pentru alte persoane interesate, foloase necuvenite, de ordin nepatrimonial. Aceste foloase au constat in retragerea avizului de politie judiciara pentru Berbeceanu Traian, denigrarea acestuia, inlaturarea sa din dosarele pe care le instrumenta la momentul punerii sub invinuire, asigurarea accesului la informatiile pretins detinute de acesta impotriva unor magistrati si ofiteri de politie”, mai arata procurorii DNA.

Ioan Muresan este cel care i-a deschis dosarul comisarului Traian Berbeceanu. Din postura de anchetator, a ajuns acum sa fie anchetat de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu. El a fost de altfel primul pe care Traian Berbeceanu l-a acuzat ca i-a inscenat dosarul.

Fostul comandant al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba Traian Berbeceanu a cunoscut marirea si decaderea in interval de sase ani. In 2007 a fost declarat Politistul anului, ca recunoastere a ajutorului dat la recuperarea bratarilor dacice furate de cautatorii de comori de la Sarmizegetusa. Toamna trecuta a fost acuzat insa ca proteja clanuri mafiote. Drept multumire, interlopii ar fi sponsorizat Politia si scolile din Hunedoara. Politisti, procurori sau cei care pe care ii cerceta au depus zeci de plangeri penale pe numele lui Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu a stat asadar 33 de zile in arest, din 24 octombrie pana in 26 noiembrie 2013, fiind acuzat ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. In acelasi dosar sunt cercetati sotii Titus Biriescu si Ramona Biriescu, considerati liderii gruparii infractionale specializate in comert ilegal cu petrol, arestati si ei pe 24 octombrie 2013.

Traian Berbeceanu a iesit de dupa gratii cu convingerea ca nevinovatia lui va fi dovedita. Convinsi ca nu si-a tradat meseria, subalternii si apropiatii sai l-au sustinut mereu, intampinandu-l ca pe un erou la intoarcerea din arest.

Dosare instrumentate de seful BCCO. (Sursa – HotNews.ro):

– ,,Hydra”;

– ,,Tamplaru”;

– ,,Singer”;

– camatarie;

– santaj si spalare de bani;

– proxenetism si prostitutie;

– trafic si consum de droguri;

– trafic cu tigari;

– trafic de minori.

In prezent, Traian Berbeceanu lucreaza pe o functie de executie in cadrul Departamentului de Logistica al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara.

Cititi si:

Articole Similare

Un autobuz care circulă pe una din liniile de transport public din Buzău a plimbat timp de jumătate de oră un pasager mort

Un autobuz care circulă pe una din liniile de transport public din Buzău a plimbat timp de jumătate de oră un pasager mort

Caz halucinant în Buzău, chiar pe una din liniile de transport public ale oraşului. Unui

Bogdan Chiriţoiu: CFR Marfă riscă falimentul

Bogdan Chiriţoiu: CFR Marfă riscă falimentul

Comisia Europeană ar putea interpreta ștergerea datoriilor CFR Marfă drept un ajutor de stat ilegal,

Ambulanţă chemată de urgenţă la o şcoală din Timiş. Un elev a fost bătut de colegi

Ambulanţă chemată de urgenţă la o şcoală din Timiş. Un elev a fost bătut de colegi

Un elev de clasa a VIII-a care învaţă la Liceul Teoretic din Recaş, judeţul Timiş,

Incident în Ploieşti. Mai multe persoane, evacuate după ce un autoturism a avariat o conductă de gaze

Incident în Ploieşti. Mai multe persoane, evacuate după ce un autoturism a avariat o conductă de gaze

Mai multe persoane au fost evacuate dintr-un supermarket din Ploieşti după ce un autoturism a

Consiliul Concurenţei suspectează că firmele de asigurări au schimbat ilegal informaţii

Consiliul Concurenţei suspectează că firmele de asigurări au schimbat ilegal informaţii

Consiliul Concurenței (CC) suspectează că firmele de asigurări din România au schimbat ilegal informații prin