Muntenia News | Homepage

Burse pentru cei care vor sa ajute orasul

👤Scris de Bianca Serban 🕔25.Mar 2014 Citit de 140 ori Sursa: STIRI

75.000 de lei. Atat va aloca anul acesta primaria Sfantu Gheorghe pentru studentii care isi fac lucrarea de licenta, masterat sau doctorat despre un subiect legat de orasul. Ideea a fost votata in sedinta de Consiliu Local, iar incepand de astazi, tinerii cu domiciliul in Sfantu Gheorghe isi pot depune dosarele pentru bursele. Totul e ca ei sa fie de acord ca ideile lor sa fie puse in practica de catre municipalitate.

Adam este din Sfantu Gheorghe si este student in anul III, la Facultatea de Constructii din Brasov. Chiar daca studiaza in alt oras, a ales sa-si faca lucrarea de licenta pe un subiect care priveste orasul sau natal. Iar acum, ideea lui ii poate aduce si o bursa de trei sute de lei, timp de trei luni. Cu toate acestea, sumele cresc in functie de nivelul de studii.

„Lucrarea de licenta a mea este despre o hala industriala din Sfantu Gheorghe. Am ales aceasta idee pt ca mi se pare mai usor sa fac ceva despre orasul meu natal”, a spus Adam Jakab – student.

„E greu pt ca trebuie sa merg la bucuresti, la Cluj, la Comandau si trebuie banii si trebuie sa fac niste analize care sunt scumpe, de exemplu un RMN pt Carbon”, sustine Sandor Monika o studenta doctoranda.

Bursele sunt oferite de Primaria Sfantu Gheorghe, studentilor in ani terminali. Singura conditie este ca lucrarile de final sa aiba studiul de caz pe un subiect ce priveste orasul Sfantu Gheorghe, care sa poata fi aplicat. Valoarea lunara a bursei pentru lucrarile de licenta va fi de 300 de lei, pentru lucrarile de disertatie 500 de lei, iar pentru cele de doctorat 1.000 de lei, timp de trei luni.

„Vrem sa folosim tezele de doctorat, de masterat, pt dezvoltarea orasului. Oriunde din lume, cine are domiciliul in sfantu gheorghe, poate candida”, afirma Zsigmond Jozsef – consilier local.

Statisticile arata ca doar 30% dintre tinerii care studiaza in alte orase aleg sa se intoarca in Sfantu Gheorghe.

La cele trei specializari sunt aproximativ 200 de studenti in ani terminali, astfel ca profesorii incearca sa-i indrume pe tineri sa scrie proiecte aplicabile in oras.

Anul acesta Primaria Sfantu Gheorghe va aloca 25 de burse in valoare de 75.000 de lei. Studentii isi pot depune dosarele la Primarie pana pe data de 2 aprilie. In felul acesta, municipalitatea spera sa atraga cat mai multi tineri sa se intoarca sa profeseze acasa, in Sfantu Gheorghe.

Articole Similare

Program de curăţare a organismului de toxine Cum ne detoxifiem corpul iarna?

Program de curăţare a organismului de toxine Cum ne detoxifiem corpul iarna?

În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe

De ce este PERICULOS să ţineţi ouă sparte în frigider

De ce este PERICULOS să ţineţi ouă sparte în frigider

Indiferent că este de găină, de gâscă, de raţă ori de prepeliţă, oul trebuie consumat

Paşapoartele NU vor fi gratuite. Iată ce TAXE vor plăti românii

Paşapoartele NU vor fi gratuite. Iată ce TAXE vor plăti românii

Românii vor plăti în continuare pentru pașaport. Sunt eliminate doar o parte din taxe, după

Căruţă spulberată de o autoutilitară, doi oameni în stare gravă

Căruţă spulberată de o autoutilitară, doi oameni în stare gravă

Grav accident în Bistriţa Năsăud! Două persoane au ajuns la spital în stare gravă după

CASCADORIE ULUITOARE în Timişoara. Un cuplu a stat cu cortul pe un turn înalt de peste 250 de metri VIDEO

CASCADORIE ULUITOARE în Timişoara. Un cuplu a stat cu cortul pe un turn înalt de peste 250 de metri VIDEO

Imagini inedite au fost surprinse în Timişoara. Flavius Cernescu, tânărul recunoscut pentru cascadoriile sale nebuneşti,

Cele mai noi stiri

Ploiesteanul devenit celebru, dupa ce s-a laudat unui prieten ca a furat bijuterii de 5 milioane de euro (VIDEO) Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap, majorat de la 6 luni la 12 luni, respectiv de la 12 la 24 de… Pentru persoanele adulte cu handicap, perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap se majorează ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Cursurile de pictură ale Centrului Cultural Giurgiu, coordonate de Petra Tănase, urmate atât de copii de 3 ani, cât şi de  pensionari de 70 de… Înfiinţată în urmă cu mai bine de 20 de ani, clasa de pictură din cadrul Centrului Cultural ”Ion Vinea” din ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Comuna Daia a fost deszăpezită 99,9%! Oamenii au răspuns prompt solicitărilor Primăriei în zilele cu căderi masive de zăpadă! Interesaţi de modul în care au reuşit locuitorii comunei Daia, să treacă peste perioada dificilă de ger şi căderi masive ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Eliberarea paşaportului se va face FĂRĂ TAXE De la 1 februarie 2017, persoanele fizice nu vor mai trebui să plătească taxe la eliberarea paşapoartelor, potrivit unui act ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04