Muntenia News | Homepage

Bogdan Petrisor, al doilea roman care studiaza Medicina la Cambridge: ,,Nu trebuie sa fii olimpic ca sa ajungi aici / E cam trist sa fii medic in…

👤Scris de Ioana Popescu 🕔25.Mar 2014 Citit de 661 ori Sursa: STIRI

Bogdan Petrisor este al doilea roman care a ajuns sa studieze Medicina la Cambridge in istoria universitatii. Prin forte proprii, fara sa fi bifat vreo olimpiada in timpul scolii facute in Romania, si-a implinit visul de a studia la universitatea britanica de prestigiu. Intr-un interviu realizat de site-ul Viitorul Romaniei, tanarul de 20 de ani povesteste cum a ajuns acolo, cum invata Medicina, dar si scopul pentru care s-ar intoarce in tara.

Foto: Facebook.com/Magdalene College

Bogdan Petrisor, nascut la Bucuresti si educat la Colegiul National ,,Gheorghe Sincai”, este din octombrie 2013 unul din cei 270 de studenti care studiaza Medicina la Cambridge, a patra universitate din lume ca prestigiu. El spune ca profesorul britanic Simon Parker, stabilit in Romania de zece ani, este cel care ii ajuta pe elevii romani sa se pregateasca pentru admiterea la cele mai bune scoli din Regat.

La universitatile britanice se aplica prin platforma UCAS – The Universities and Colleges Admissions Service, care permite unui student sa aplice o singura data intr-un an la maximum cinci centre de invatamant. Pentru Medicina, aplicatiile trebuie trimise cu cel putin un an inainte de inceperea anului universitar, iar candidatii sustin un interviu. Se pot pune si alte conditii, cum ar fi de pilda o medie de cel putin 9,50 la Bacalaureat sau sustinerea unui test A-Levels (examenul national britanic).

La Cambridge, Bogdan Petrisor a descoperit o lume aparte, complet diferita de mediul academic romanesc, unde profesorii de biochimie vin desculti la primul curs pentru a vorbi despre diabet. Ca student la Medicina, perspectiva asupra vietii se schimba, atat in bine, cat si in rau, spune tanarul.

,,De multe ori nu mai vezi oamenii ca persoane, mai ales la disectie”

,,Prima disectie a fost in a doua sau a treia zi de cand am inceput anul. A fost destul de simplu, dar foarte dubios sa te obisnuiesti cu ideea ca esti atat de aproape de un cadavru uman si ca mai trebuie sa tai pe el. (…) Din multe puncte de vedere este incredibil ca traim, tinand cont de cat de multe lucruri pot merge prost in organism si cat de ineficient este organismul uneori. Dar, in acelasi timp, de multe ori nu mai vezi oamenii ca persoane, mai ales la disectie”, spune Bogdan.

,,E cam trist sa fii medic in Romania”

Medicinistul spera sa ramana in Marea Britanie: ,,E cam trist sa fii medic in Romania din mai multe puncte de vedere. Poate o sa ma intorc peste mai mult timp, dar nu sa profesez, poate cu diverse programe de sanatate”, spune el.

,,Nu trebuie sa fii olimpic ca sa ajungi la Cambridge”

In afara de Bogdan, la Facultatea de Medicina de la Cambridge a mai ajuns un singur roman, acum in anul II. Nu e imposibil sa ajungi acolo, spune tanarul: ,,se poate sa intri la una din cele mai bune facultati din lume daca iti doresti cu adevarat”. ,,Nu e simplu si trebuie sa iti iei viata in propriile maini ca sa ajungi aici, dar merita tot efortul. Eu nu am fost olimpic la nici o materie si totusi sunt aici”, spune Bogdan Petrisor.

Interviul integral, pe ViitorulRomaniei.ro.

Cititi si:

Articole Similare

Incendiu în Bucureşti: Focul a izbucnit la parterul unui hotel de pe Bulevardul Decebal. O femeie are arsuri grave

Incendiu în Bucureşti: Focul a izbucnit la parterul unui hotel de pe Bulevardul Decebal. O femeie are arsuri grave

Incendiul a izbucnit la parterul hotelului aflat între blocuri, în apropiere de Bulevardul Decebal. Primele

Coşmarul unor părinţi care au copilul în Spitalului de Urgență Piatra-Neamț: Gândacii colcăie PESTE TOT, inclusiv pe mâncare VIDEO

Coşmarul unor părinţi care au copilul în Spitalului de Urgență Piatra-Neamț: Gândacii colcăie PESTE TOT, inclusiv pe mâncare VIDEO

Aceasta este descoperirea unui tată care şi-a internat copilul la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Ce înseamnă "un Ana-Vasile" în limbajul codat al Poliţiei Rutiere

Ce înseamnă "un Ana-Vasile" în limbajul codat al Poliţiei Rutiere

Presa locală atrage atenţia asupra unui caz din Iaşi în care şeful Poliţiei Rutiere, Adrian

CALENDAR ORTODOX 2017: Odovania praznicului Bunei Vestiri. Ce trebuie să facă toţi creştinii

CALENDAR ORTODOX 2017: Odovania praznicului Bunei Vestiri. Ce trebuie să facă toţi creştinii

CALENDAR ORTODOX 2017: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase. Citește mai departe...

"Elodia e vie şi a vrut să se răzbune pe Cioacă. Vrea să-l distrugă"

"Elodia e vie şi a vrut să se răzbune pe Cioacă. Vrea să-l distrugă"

Controversele despre dispariţia Elodiei continuă şi la opt ani de când principalul bănuit, iar mai