Muntenia News | Homepage

Autoritatile belgiene avertizeaza cu privire la un transport de caini vagabonzi din Romania

👤Scris de Maria Radu 🕔27.Mar 2014 Citit de 174 ori Sursa: STIRI

Agentia Federala belgiana pentru Securitate Alimentara (AFSCA) a fost informata miercuri ca un transport de caini vagabonzi provenind din Romania este in drum catre Glabbeek, in provincia Brabant, avertizand ca animalele ,,importate ilegal” pot suferi de turbare, relateaza site-ul 7sur7.be.

,,Avand in vedere informatii difuzate in presa, potrivit carora este vorba despre caini vagabonzi romani, si avand in vedere lipsa unei notificari din partea autoritatilor romane cu privire la acest transport, indoieli cu privire la conformitatea acestor caini in privinta tuturor conditiilor in privinta turbarii sunt legitime”, afirma Agentia intr-un comunicat, citat de Belga.

In Romania, peste 400 de cazuri de turbare au fost constatate, in mod oficial, in 2013, potrivit unor date de la AFSCA, potrivit site-ului.

Agentia doreste sa atraga atentia asupra unui ,,pericol mare pentru oameni si animale”. ,,Inclusiv animalele vaccinate dar care au fost contaminate inainte de vaccinare pot sa reprezinte, in continuare, un risc pentru o perioada de sase luni, atat pentru oameni, cat si pentru animale”, subliniaza aceasta.

Inca de la aparitia simptomelor, turbarea poate sa fie mortala atat pentru oameni, cat si pentru animale. Dupa 48 de ore de la infectie, inaintea aparitiei primelor simptome, este necesara efectuarea unui tratament.

Cainii, pisicile si dihorii de casa care sunt importati sunt supusi unor conditii sanitare la import si este necesar sa fie vaccinati. Majoritatea cazurilor de turbare la caini din tari vecine priveste animale importate ilegal din tari in care este prezenta boala si in care nu exista obligatia vaccinarii, scrie 7sur7.

Cititi si:

Articole Similare

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze în zonele de mare adâncime, atât pe mare, cât

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la nașterea copilului nu va mai fi dublată, proiectul fiind respins

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

În această perioadă foarte mulţi români îşi cumpără vacanţe pe bandă rulantă. Din păcate, unele

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

O fetiţă de opt ani din Iaşi a fost atacată de doi maidanezi şi muşcată

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Situaţie alarmantă pe Dunăre. Sloiurile de gheaţă au distrus mai multe pontoane, iar circulaţia pe

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10