Muntenia News | Homepage

Actorul Bogdan Stanoevici din Guvernul Ponta III: ,,Avem probleme cu romanii din Ucraina. Ei au gasit sprijin in Ianukovici"

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔09.Mar 2014 Citit de 210 ori Sursa: STIRI

Actorul Bogdan Stanoevici, revenit in urma cu cativa ani din Franta, a fost numit ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni. El s-a intalnit, la Timisoara, cu jurnalistii romani din Serbia si Ungaria.

Guvernul Ponta III are cativa ministri mai putin obisnuiti in peisajul politic romanesc. Langa tanara absolventa a Universitatii Harvard, Ioana Popescu, care la 34 de ani, a fost numita ministru al Finantelor Publice, ori fosta campiona la atletism Gabi Szabo, numita ministru al Tineretului si Sportului, in Guvern a intrat si un actor.

Bogdan Stanoevici a fost desemnat ministru pentru Romanii de Pretutindeni. La doar doua zile de la numire, Stanoevici s-a si apucat de treaba si s-a intalnit, la Timisoara, cu reprezentantii presei romanesti din Serbia si Ungaria.

Cum a fost primul eveniment in noua calitate de ministru?

Foarte colorat. Desi am venit un pic cu inima stransa, in sensul ca mereu aveam impresia ca jurnalistul va fi un cautator de greseli. E o vorba frantuzeaca: . Stiu ca jurnalistul va cauta spectaculosul. Am aflat multe despre probleme romanilor din Serbia si Ungaria de la jurnalistii cu care m-am intalnit. In Timoc sunt inca probleme, influentele ideologice sarbesti incearca sa faca aceasta diferenta intre vlahi si romani. Ori vlah inseamna roman. Mai este si o alta problema. Biserica ortodoxa sarba nu accepta biserica ortodoxa romana. Romania si Serbia au semnat in 2012 un protocol prin care tocmai minoritatea romaneasca este recunoscuta ca atare, protejata. Vreau sa cred ca se va rezolva. Despre romanii din Ungaria am descoperit lucruri mult mai bune decat ma asteptam. Problemele sunt mai mici decat ale alor romani. Nu li se pun bete in roate.

Asadar, ati lasat scena de teatru pentru un altfel teatru…

Eu am deja experiente. De o viata traiesc din cuvinte. Dar eu nu sunt politician. Nu am nicio culoare politica, nu mi s-a cerut acest lucru cand mi s-a facut aceasta propunere de catre premierul Romaniei.

Dar cum a venit oferta de la Victor Ponta?

S-a intamplat pur si simplu de la intrebarea pe care mi-a pus-o: cati ani am locuit in Franta. Am locuit 22 de ani acolo. Iar asa s-a nascut un dialog… Am fost printre rarii actori romani care si-au putut face meseria in Franta. Deja au aparut informatii gresite in presa, cum ca am jucat alaturi de Alain Delon. Nu am jucat cu el. Dar am jucat alaturi de Gerard Depardieu. Aveam un rol foarte mic, e adevarat. Insa am avut sansa sa mi se serveasca sampania de catre Alain Delon, la sfarsitul unui spectacol, pentru ca aveam un prieten comun. El are un respect si admirtie pentru cultura si teatrul romanesc, fiind un vechi si bun prieten al Elvirei Popescu. Am vrut sa joc si cu Jean Paul Belmondo, aveam un proiect comun, la Paris, dar au aparut probleme medicale pentru el, care ne-au impiedicat.

Cu Depardieu in ce piesa ati jucat?

Articole Similare

Preot condamnat la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Omul bisericii a înjunghiat un bătrân

Preot condamnat la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Omul bisericii a înjunghiat un bătrân

Un preot din Sălaj a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a

Educaţie financiară copii. 5 lectii esenţiale despre bani pe care trebuie să le dai copiilor tăi

Educaţie financiară copii. 5 lectii esenţiale despre bani pe care trebuie să le dai copiilor tăi

Educatie financiara copii. Cand esti parinte, ai multe lucruri pe care trebuie sa le dai

GRECO: Magistraţii să beneficieze de independenţă, să nu fie supuşi unor influenţe nepotrivite

GRECO: Magistraţii să beneficieze de independenţă, să nu fie supuşi unor influenţe nepotrivite

Delegaţia Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), care a vizitat România în perioada 21-22 februarie, a

Accident pe DN1. O persoană a fost rănită grav

Accident pe DN1. O persoană a fost rănită grav

Circulaţia rutieră este restricţionată pe prima bandă a DN1, pe sensul de mers Bucureşti -

O mamă şi-a reclamat fiica la Poliţie. Motivul este halucinant

O mamă şi-a reclamat fiica la Poliţie. Motivul este halucinant

O femeie din Gorj şi-a dat fiica pe mâna Poliţiei. Aceasta s-a folosit de identitatea