Muntenia News | Homepage

3.000 de firme importante se apropie de insolventa

👤Scris de Ioana Popescu 🕔28.Mar 2014 Citit de 191 ori Sursa: STIRI

Trei mii de firme importante, cu impact in economie si cu afaceri de peste un milion de euro fiecare, sunt la un pas de insolventa. Multe dintre ele au datorii mai mari decat pot duce, iar bancile se tin departe de ele. Fara restructurare, aceste companii vor trece din insolventa direct in faliment, iar creditorii vor ramane cu buza umflata. Efectul va fi in lant. Un singur faliment poate atrage dupa sine multe alte insolvente.

In Romania sunt circa 600.000 de firme inregistrate, insa trei la suta din acest total, adica circa 20.000, au un rol bine definit in economie. Sunt societati care impreuna au afaceri de 156 de miliarde de euro si 1,9 milioane de angajati. De aceste putine firme depinde relansarea economica a Romaniei, insa nici ele nu sunt toate afaceri sanatoare.

Casa de Insolventa Transilvania estimeaza ca 3.200 de firme importante, cu afaceri de peste 1 milion de euro, se afla in pragul insolventei. Daca nu reusesc sa obtina finantare sau se restructureze cu succes, atunci falimentul este singura directie. Datele arata ca numarul firmelor cu probleme financiare sau in insolventa este mai mare decat cel al societatilor sanatoase. Iar multe dintre cele aflate in dificultate nu reusesc sa se redreseze.

In ultimii patru ani, numarul firmelor care au intrat in incapacitate de plata a urcat la 120.000. Dintre acestea, 100.000 au mers in faliment. Unele firme au fost create tocmai pentru a esua si pentru a nu-si mai plati datoriile.

Odata intrata in insolventa, o societate este protejata de creditori, care raman cu paguba daca se declara falimentul. Bancile recupereaza, in medie, abia 30 la suta din banii imprumutati firmelor insolvente. Restul creditorilor sunt norocosi daca reusesc sa mai recupereze ceva.

Cititi si:

Articole Similare

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze în zonele de mare adâncime, atât pe mare, cât

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la nașterea copilului nu va mai fi dublată, proiectul fiind respins

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

În această perioadă foarte mulţi români îşi cumpără vacanţe pe bandă rulantă. Din păcate, unele

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

O fetiţă de opt ani din Iaşi a fost atacată de doi maidanezi şi muşcată

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Situaţie alarmantă pe Dunăre. Sloiurile de gheaţă au distrus mai multe pontoane, iar circulaţia pe

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10