Muntenia News | Homepage

TRANSFORMARE SPECTACULOASA! Celebrul actor Dragos Paslaru S-A CALUGARIT. Uite CUM ARATA ACUM monahul Valerian, CALCAT IN PICIOARE DE MINERI in `90|…

👤Scris de Alexandru Stan 🕔25.Mar 2014 Citit de 1.275 ori Sursa: CELEBRITY

Pe cei care l-au maltratat nu i-a dat niciodata pe mana autoritatilor care, atunci cand l-au chemat in ancheta pentru a obtine de la el declaratii, au primit un raspuns care cu siguranta nu le-a fost de folos, dar care a fost sugestiv pentru viata pe care avea sa o urmeze actorul celebru pentru rolul Horia Sima din filmul „Drumet in calea lupilor”.

Intr-un interviu pentru „Ziarul Lumina”, monahul vorbeste despre pacatele din sihastrie, despre relatia cu Dumnezeu si despre cum ruperea de lumea laica si traiul in pustietate sunt mai grele decat provocarile de zi cu zi ale oamenilor obisnuiti.

Intrebat daca pacatele l-au coplesit si in pustietate, calugarul a raspuns:

„Cum sa nu, tot timpul, dar nu coplesit… Dumnezeu ti le-arata, iti vezi toate pacatele si-atunci exista pericolul de a te zdrobi. Cea mai mare inselare la pustie, cred eu, este aceasta trufie de a fi la pustie: uite, domle, eu sunt pustnic, eu stau aicea – mandria aceasta!”, spune calugarul Valerian.

„Inca o data: pustia te pune fata-n fata cu tine insuti, cu ceea ce esti, cu neputintele tale, cu nestiinta ta, cu absenta lui Dumnezeu, si nu pentru ca Dumnezeu ar fi departat de tine, ci pentru ca tu te-ndepartezi de El”, adauga el.

Dumnezeu si cand te pedepseste, in pedeapsa Lui simti o bucurie, pentru ca nu este nimic altceva decat o eliberare. – Valerian Paslaru.

Fostul actor este impacat cu viata pe care o duce de peste 20 de ani si spune ca, „daca mi se-ntampla ceva rau, ceva ce nu-mi convine, este numai din cauza pacatelor mele si mersului meu aiurea”.

Ei L-AU CALCAT IN PICIOARE, el a inteles treaba ca SEMN DIVIN

In acelasi interviu, calugarul Valerian a amintit si despre cumplitul eveniment din 1990 care, in cele din urma, pare sa ii fi marcat definitiv existenta.

Pe atunci actor de succes si anticomunist convins, Dragos Paslaru a facut parte din multimea celor care protestau in 13-15 iuni in Piata Universitatii din Capitala. Acolo el a fost recunoscut de catre mineri dupa celebra lui fotografie in care il intruchipa pe Horia Sima. Identificat de multimea de mineri cu celebrul legionar, Dragos Paslaru a fost batut atat de tare incat aproape ca a fost lasat fara suflare.

Despre acest episod, el spune:

„(…)eu spun ca Dumnezeu a trimis lucrul acela ca sa pot plati o parte din pacatele grele pe care le-aveam, si atunci mi-a dat o astfel de traire. Personal, mie mi-a servit aceasta experienta extraordinar de mult. De ce? In primul rand, pentru ca nu am fugit in fata primejdiei, am stat sa o primesc… (Tace parintele, iar mana ii luneca pe metanier.) Doar mi-am inaltat ochii… si-atunci am vazut crucea de pe bisericuta ,,Sfanta Ana” de la Coltea. (…)A fost ceva fara gand, fara cuvant. Am vazut crucea si m-am bucurat enorm, atat! Ceea ce s-a declansat in fiinta mea (a urmat un nou moment de tacere)… nu poate fi redat in cuvinte”, spune calugarul Valerian..

DE LA ACTORIE, la PREACUCERNICIE

Tot pe calea celor sfinte a apucat-o si un alt actor pe val in anii de dupa Revolutie. Este vorba despre Mihai Coada, cunoscut mai cu seama in urma interpetarii personajului Nelu Curca din serialul „La Bloc”.

Pentru ca, intr-o perioada, credinta si meseria erau duse in paralel, actorul a dat de furca producatorilor serialului, refuzand de multe ori sa coboare sub un nivel pe care el in considera imoral.

Sursa foto: http://ziarullumina.ro/

CITITI SI:

SCHIMBARE ULUITOARE! Actorul care l-a jucat pe Nelu Curca in „La Bloc” a luat CALEA BISERICII. Vezi CAT DE GREU i-a fost sa joace in serial!

Articole Similare

Irina Shayk a strălucit pe covorul roșu de la Cannes, la doar două luni după ce a devenit mamă

Irina Shayk a strălucit pe covorul roșu de la Cannes, la doar două luni după ce a devenit mamă

Irina Shayk este o mamă … model. Tânăra de 31 de ani a născut în

Mădălin Ionescu și-a luat job part-time, după ce a devenit tată. A făcut anunțul pe Facebook

Mădălin Ionescu și-a luat job part-time, după ce a devenit tată. A făcut anunțul pe Facebook

Madalin Ionescu și-a luat job part-time, după ce a devenit tată. Prezentatorul de la Kanal

Ariana Grande și-a anulat toate concertele până în iunie. Anunțul oficial din partea cântăreței

Ariana Grande și-a anulat toate concertele până în iunie. Anunțul oficial din partea cântăreței

Cântăreața Ariana Grande și-a suspendat turneul mondial până la 5 iunie, în urma atacului din

EXCLUSIV/ Delia a schimbat refrenul, după ce i s-a dat interzis la alcool. «Da mamă, nu mai sunt beată»

EXCLUSIV/ Delia a schimbat refrenul, după ce i s-a dat interzis la alcool. «Da mamă, nu mai sunt beată»

După ce a ajuns la spital din cauza unei răceli puternice, iar medicii i-au prescris

VIDEO EXCLUSIV/ Dependentă de creme! Sandra Stoicescu le cară după ea chiar dacă pleacă doar pentru o zi

VIDEO EXCLUSIV/ Dependentă de creme! Sandra Stoicescu le cară după ea chiar dacă pleacă doar pentru o zi

Sandra Stoicescu lucrează în televiziune de aproape 25 de ani, perioadă în care a fost