Muntenia News | Homepage

EXCLUSIV/ Șeful televiziunii Favorit a dansat la nuntă pe un vals protejat UNESCO! Dorin Grama aude zi de zi muzică populară, dar e vrăjit de…

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔14.Sep 2017 Citit de 28 ori Sursa: LIBERTATEA

Șeful Favorit tv, Dorin Grama,  este o persoană destul de discretă și chiar necunoscută pentru mulți. Nu și pentru cântăreții de muzică populară. Cum este firesc, îl cunosc toți, pentru că postul pe care îl conduce difuzează exclusiv acest gen muzical, dar și emisiuni de promovare a tradițiilor românești.

Nu există zi în care să nu vadă o catrință sau un clop și, cel mai probabil, știe pe de rost foarte multe cântece. Motiv pentru care la nunta sa, care a avut loc weekend-ul trecut, artiștii noștri populari au venit cu toții să îi cânte.  “Ne știm de peste zece ani, avem deja relații personale, de prietenie, nu doar contractuale”, spune Dorin Grama Gîrba pentru Libertatea. Interesant este că el și soția sa au făcut două nunți! Una la Bihor, tradițională, îmbrăcați în straie populare, și una în centrul Capitalei, înconjurați de peste 300 de invitați și cu tot tacâmul specific nunților cu ștaif.

Surprinzător, muzica n-a fost doar populară, ci a început cu un recital de pian, iar valsul mirilor a fost cel de pe coloana sonoră a filmului rus “Gingașa și tandra mea fiară”. Compus de Eugen Doga, valsul a fost inclus de UNESCO, printr-o decizie oficială,  pe lista capodoperelor muzicale ale secolului XX. La petrecere au mai cântat Corina Chiriac, Fuego sau Theo Rose. “Au venit prieteni din studenție, prieteni vechi care acum stau prin alte țări. Ne-am simțit foarte bine. Nici n-am apucat să mănânc, am dansat”, mai spune Dorin Grama, care ne-a mărturisit și cel mai important cadou pe care l-a primit în ziua nunții: prezență părinților.

Favorit Tv, postul fraților Micula

Programele Favorit Tv se adresează iubitorilor de muzică populară și a reprezentat totodată și o rampă de lansare pentru noul val de cântăreți din diverse regiuni. Postul este deținut de Ioan și Viorel Micula, care sunt implicați în media și prin Naţional TV, 24 Plus, TTV şi postul de radio Favorit FM. Dorin Grama Gîrba este director executiv și spune că nu lucrează aici nici pentru faimă, nici pentru bani, ci pentru că are o datorie față de neam. Publicitatea generează 80% din venituri, restul provenind de la casele de producţie care plătesc pentru difuzarea artiştilor pe post şi realizarea de videoclipuri. Favorit tv organizează și spectacole, atât în țară, cât și în Basarabia.

O planetă a primit numele lui Doga

Revenind la valsul mirilor, acesta a fost compus de unul dintre cei mai apreciați compozitori ai lumii, Eugen Doga, născut în Republica Moldova în anul 1937. A compus coloana sonoră a multor filme, printre care și “Maria Mirabela” sau “Șatra” – pentru cel din urmă primind și Scoica de Aur, în 1976, la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian. A fost decorat de președintele României cu Ordinul Steaua României în grad de Ofițer, în anul 2000, iar în 2014, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios”, în grad de Mare Ofițer. Și, nu în ultimul rând, Uniunea Astronomică Internaţională a Academiei de Ştiinţe din Rusia a acordat numele “Doga” uneia din planete. Mai exact, planeta cu numărul 10504, descoperită în toamna anului 1987, se numește Doga.


VIDEO/Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a vorbit în studioul Libertatea despre scandalul relațiilor sexuale în Biserică


Post-ul EXCLUSIV/ Șeful televiziunii Favorit a dansat la nuntă pe un vals protejat UNESCO! Dorin Grama aude zi de zi muzică populară, dar e vrăjit de capodopera lui Eugen Doga apare prima dată în Libertatea.ro.

Articole Similare

EXCLUSIV/ Secretul siluetei Geaninei Ilieș. Cu ce se menține în formă fosta Miss Fotomodel România

EXCLUSIV/ Secretul siluetei Geaninei Ilieș. Cu ce se menține în formă fosta Miss Fotomodel România

La 10 ani distanță de la câștigarea titlului de Miss Fotomodel România, dar și după

A lăsat viața de vedetă, pentru radio. Cum trăiește acum muzica Bogdan Pavlică, fostul „backing vocal” al lui Ștefan Bănică jr.

A lăsat viața de vedetă, pentru radio. Cum trăiește acum muzica Bogdan Pavlică, fostul „backing vocal” al lui Ștefan Bănică jr.

În anii 2000, Bogdan Pavlică a făcut istorie printre pionierii showbiz-ul românesc, iar celebrul său

FOTO/ Mădălin Ionescu petrece o vacanță de vis cu fiica sa, Petra. „Când ții în brațe un înger…”

FOTO/ Mădălin Ionescu petrece o vacanță de vis cu fiica sa, Petra. „Când ții în brațe un înger…”

Mădălin Ionescu petrece o vacanță de vis în Grecia, alături de soția lui, Cristina Șișcanu,

Meghan Markle a participat la deschiderea Jocurilor Invictus, dar nu a stat cu Harry în lojă

Meghan Markle a participat la deschiderea Jocurilor Invictus, dar nu a stat cu Harry în lojă

Actrița Meghan Markle a participat la deschiderea Jocurilor Invictus, patronate de Prințul Harry, dar nu

Povestea tristă din spatele celei mai recente piese a Andreei Bălan. “Cea mai grea luptă am dus-o…”

Povestea tristă din spatele celei mai recente piese a Andreei Bălan. “Cea mai grea luptă am dus-o…”

Povestea tristă din spatele celei mai recente piese a Andreei Bălan, „Îți mai aduci aminte”,