Muntenia News | Homepage

Zona de cautare a avionului Boeing 777, modificata in urma ,,unei noi piste credibile"

👤Scris de Alexandru Stan 🕔28.Mar 2014 Citit de 193 ori Sursa: STIRI

Autoritatea australiana pentru siguranta maritima (AMSA) a anuntat, vineri, ca operatiunile de cautare a aeronavei Boeing 777, disparuta acum trei saptamani, au fost deplasate cu circa 1.100 de kilometri nord-est de la locul initial destinat cautarilor, informeaza BBC.

,,Cele mai recente informatii se bazeaza pe o analiza continua a datelor inregistrate de radar intre Marea Chinei de Sud si Stramtoarea Malacca. Potrivit acestora, avionul a zburat cu o viteza mai mare decat am estimat anterior, ceea ce inseamna automat un consum mai mare de combustibil si o reducere a distantei posibile de deplasare”, a informat AMSA.

Un satelit japonez a localizat in cursul zilei de miercuri zece obiecte plutitoare, la o distanta de circa 2.500 kilometri sud-vest de orasul australian Perth, care ar putea reprezenta fragmente ale aeronavei Boeing 777, disparuta acum trei saptamani.

Anuntul a fost facut de catre Biroul de cercetare si informatii al Guvernului japonez, acesta mentionand ca cel mai mare obiect reperat cu ajutorul imaginilor din satelit are opt metri lungime si circa patru metri latime.

Chiar daca nu exista o certitudine cu privire la provenienta obiectelor descoperite in ocean, oficialii japonezi au declarat ca ele pot reprezenta ,,foarte probabil” fragmente ale avionului companiei Malaysia Airlines, disparut la 8 martie.

Anterior, un alt satelit, din Thailanda, a anuntat ca a descoperit circa 300 de obiecte, unele dintre ele mari de pana la 15 metri, in sudul Oceanului Indian, la o distanta de aproximativ 2.700 de kilometri de orasul australian Perth.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, cautarile pe calea aerului a fragmentelor avionului disparut au fost suspendate.

Noua avioane militare din sase tari, precum si cinci nave maritime din China si Australia incearca sa repereze obiectele plutitoare descoperite prin intermediul imaginilor din satelit.

La inceputul saptamanii, premierul malaysian, Najib Razak, a anuntat, pe baza mai multor imagini din satelit, ca avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit in sudul Oceanului Indian, neexistand niciun supravietuitor.

,,Regretam ca am ajuns la concluzia clara ca Zborul MH370 s-a prabusit si ca nu exista supravietuitori”, a declarat Najib Razak.

Cateva dintre rudele pasagerilor care se aflau la bordul avionului disparut au refuzat sa accepte concluzia autoritatilor si le-au acuzat pe acestea ca ascund informatii.

Articole Similare

Teroare pe aeroport, un terorist a scos un cuţit din rucsac şi înainte de atac a strigat "Allah Akbar"

Teroare pe aeroport, un terorist a scos un cuţit din rucsac şi înainte de atac a strigat "Allah Akbar"

Poliția federală americană a calificat miercuri ancheta vizând un polițist înjunghiat pe aeroportul din Flint

Liderii UE participă la un summit concentrat pe Brexit şi securitate la Bruxelles

Liderii UE participă la un summit concentrat pe Brexit şi securitate la Bruxelles

Liderii UE participă joi la un summit concentrat pe Brexit şi pe securitate, la Bruxelles,

Emmanuel Macron susţine că înlăturarea lui Assad nu mai este prioritară în rezolvarea crizei siriene

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că înlăturarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu mai

Regele cocainei din Bulgaria a fost condamnat definitiv, în România, la 10 ani de închisoare

Cetățeanul bulgar Evelin Banev Nicolov, zis "Brendo" sau "Igor", a fost condamnat definitiv miercuri de

Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, îmbrăţişată patetic de un senator republican. Imaginile au apărut în spaţiul public

Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, îmbrăţişată patetic de un senator republican. Imaginile au apărut în spaţiul public

Senatorul republican Marco Rubio le-a oferit internauţilor clipe memorabile. Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, care

Cele mai citite