Muntenia News | Homepage

Un robot de la LA Times a fost "primul jurnalist" care a scris stirea despre cutremurul din California

👤Scris de Ioana Popescu 🕔19.Mar 2014 Citit de 141 ori Sursa: STIRI

Primul breaking news despre seismul care a zguduit California luni a aparut in publicatia Los Angeles Times si a fost scris de un robot, pe baza unui algoritm prestabilit.

Astfel, Los Angeles Times a fost primul ziar care a publicat un articol despre seismul de luni – si a reusit aceasta performanta gratie unui „jurnalist-robot”.

Jurnalistul si programatorul Ken Schwencke a creat un algoritm care genereaza in mod automat un articol scurt atunci cand se produce un seism. El a explicat pentru revista Slate ca, in general, este nevoie de trei minute pentru ca o stire sa apara online.

In prezent, „robo-jurnalismul” este utilizat tot mai mult in redactiile din lumea intreaga, conform BBC News. LA Times este un pionier in aceasta tehnologie care se bazeaza pe surse de incredere – precum US Geological Survey – si care introduce date noi intr-un format creat anterior.

Pe langa stirile despre seisme, noua tehnologie foloseste un alt algoritm pentru a genera stiri despre infractionalitatea din oras – in acest caz, editorii sunt aceia care aleg stirile ce au nevoie de o atentie speciala. Alte companii mass-media au experimentat la randul lor metoda stirilor bazate pe un algoritm si in alte domenii, in special in sport.

Articole Similare

Donald Trump s-a mutat în Biroul Oval, la Madame Tussauds FOTO

Donald Trump s-a mutat în Biroul Oval, la Madame Tussauds FOTO

Ceremonia de instalare a lui Donald Trump la Casa Albă va avea loc în câteva

Primele atacuri ruso-turce în Siria

Primele atacuri ruso-turce în Siria

Aviațiile militare rusă și turcă au întreprins pentru prima dată în Siria atacuri aeriene comune

Alianţa reacţionează la criticile lui Trump: Utilitatea NATO este incontestabilă

Alianţa reacţionează la criticile lui Trump: Utilitatea NATO este incontestabilă

Utilitatea NATO este 'incontestabilă' în fața noilor amenințări, a declarat miercuri generalul Petr Pavel, care

SUA: Un bărbat şi-a dat foc, în semn de protest, în faţa unui hotel al lui Donald Trump

SUA: Un bărbat şi-a dat foc, în semn de protest, în faţa unui hotel al lui Donald Trump

Un bărbat nemulţumit de victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial s-a incendiat în faţa

Planul Kozak de federalizare a Republicii Moldova presupune riscuri majore pentru stabilitatea republicii

Planul Kozak de federalizare a Republicii Moldova presupune riscuri majore pentru stabilitatea republicii

Planul de federalizare a Republicii Moldova din 2003, așa-numitul 'Plan Kozak' (Memorandumul Kozak), prezenta riscuri

Cele mai noi stiri

Eforturile Societății GSL au făcut ca în Municipiu traficul să se desfășoare fără probleme. De aproximativ o săptămână, salariații din Giurgiu Servicii Locale (GSL), lucrează de la primele ore ale dimineții și până ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Eroism! În doar 24 de ore echipajele ISU Giurgiu au rezolvat 43 de situații de urgență!! Zeci de cetățeni și autoturisme au fost ajutate să… Reprezentanţii ISU Giurgiu informează că în perioada 17.01.2017– 18.01.2017, în județul nostru s-au produs 43 situații de urgență. Dintre acestea, 8 ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Proteste la Guvern şi în mai multe orașe din ţară, după ce Executivul a publicat proiectele pentru graţiere şi modificarea Codurilor Penale Legea grațierii și amnistiei continuă să inflameze opinia publică în lipsa unei Opoziții care ar fi trebuit să se opună ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Primăria Titu organizează concurs pentru un post de Consilier juridic, clasa I, grad profesional debutant Primăria Titu organizează concurs de recrutare pentru ocuparea urmatoarei funcţii  publice vacante de execuţie pe perioadă nedeterminată Consilier juridic , Post-ul ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Un bărbat de 62 de ani a fost arestat după ce a şantajat o tânără din Oarja Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Faţă de ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:57