Muntenia News | Homepage

Studentilor din Coreea de Nord li se cere sa se tunda precum Kim Jong-un

👤Scris de Elena Popa 🕔28.Mar 2014 Citit de 173 ori Sursa: STIRI

Studentilor de sex masculin de la universitatile din Coreea de Nord le-a fost impusa recent o regula mai putin obisnuita – sa aiba aceeasi tunsoare precum liderul lor, Kim Jong-un, relateaza presa din Asia.

Regula, care implica sanctiuni din partea statului in cazul nerespectarii, a fost introdusa in capitala Phenian in urma cu aproximativ doua saptamani, potrivit Radio Asia Libera, citat de bbc.com. Ea este extinsa treptat in intreaga tara – desi unii dintre studenti s-au aratat rezervati cu privire la schimbarea tunsorii.

,,Tunsoarea liderului nostru este foarte speciala, daca vreti. Nu li se potriveste tuturor, din moment ce oamenii au forme diferite ale capului si fetei”, a declarat o sursa a Radio Asia Libera. Mai mult, un nord-coreean care traieste acum in China spune ca tunsoarea nu este, de fapt, agreata in tara sa de origine, deoarece oamenii cred ca ofera un aspect asemanator cu cel al contrabandistilor chinezi. ,,Pana la mijlocul anilor 2000, am numit-o tunsoarea contrabandistul chinez”, a precizat barbatul.

In Coreea de Nord tunsorile, atat pentru barbati, cat si pentru femei, trebuie sa fie aprobate de stat. Pana acum oamenii au avut de a ales intre 18 tunsori pentru femei si 10 pentru barbati . Anterior, televiziunea de stat din Coreea de Nord a lansat o campanie impotriva parului lung numita ,,Sa ne taiem parul in conformitate cu stilul de viata socialist”.

Tunsoarea lui Kim Jong-un a fost preluata de la tatal sau, Kim Jong-il, care a condus Coreea de Nord timp de 17 ani si care a a avut o tunsoare ,,bufanta”, pentru a arata mai inalt.

Recomandarile editorilor Yahoo News

Cum arata cartile pentru copii in Coreea de Nord

Articole Similare

Teroare pe aeroport, un terorist a scos un cuţit din rucsac şi înainte de atac a strigat "Allah Akbar"

Teroare pe aeroport, un terorist a scos un cuţit din rucsac şi înainte de atac a strigat "Allah Akbar"

Poliția federală americană a calificat miercuri ancheta vizând un polițist înjunghiat pe aeroportul din Flint

Liderii UE participă la un summit concentrat pe Brexit şi securitate la Bruxelles

Liderii UE participă la un summit concentrat pe Brexit şi securitate la Bruxelles

Liderii UE participă joi la un summit concentrat pe Brexit şi pe securitate, la Bruxelles,

Emmanuel Macron susţine că înlăturarea lui Assad nu mai este prioritară în rezolvarea crizei siriene

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că înlăturarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu mai

Regele cocainei din Bulgaria a fost condamnat definitiv, în România, la 10 ani de închisoare

Cetățeanul bulgar Evelin Banev Nicolov, zis "Brendo" sau "Igor", a fost condamnat definitiv miercuri de

Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, îmbrăţişată patetic de un senator republican. Imaginile au apărut în spaţiul public

Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, îmbrăţişată patetic de un senator republican. Imaginile au apărut în spaţiul public

Senatorul republican Marco Rubio le-a oferit internauţilor clipe memorabile. Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, care

Cele mai citite