Muntenia News | Homepage

Sarbii din Bosnia privesc cu interes deosebit exemplul anexarii din Crimeea

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔24.Mar 2014 Citit de 140 ori Sursa: STIRI

Milorad Dodik, presedintele Republicii Srpska, regiune majoritar sarba din Bosnia si Hertegovina, a declarat recent ca referendumul organizat in Crimeea a fost ,,o exprimare democratica a unei aspiratii populare”, adaugand ca urmareste cu un interes deosebit actiunile similare din alte state, informeaza Agerpres.

,,Vedem ce se intampla in Italia. Vedem ca Scotia va avea un referendum. Ceva se intampla si in Catalonia. Acestea sunt experiente foarte valoroase pentru Republica Srpska”, a afirmat Milorad Dodik in cadrul unei conferinte de presa alaturi de vicepremierul sarb, Aleksandar Vucic.

Presedintele Republicii Srpska a mentionat ca si regiunea pe care o reprezinta ar putea la un moment dat sa se inspire din actiunile desfasurate in Crimeea. ,,Observam indeaproape evenimentele din lume si vom urma cele mai bune exemple la momentul potrivit”, a mai spus Milorad Dodik.

De asemenea, reprezentantul sarbilor din Bosnia si Hertegovina a denuntat atitudinea unor tari occidentale care in trecut au sprijinit secesiunea provinciei Kosovo, insa in prezent se declara impotriva situatiei din Crimeea.

,,Secesiunea provinciei Kosovo a fost sprijinita de multe dintre tarile care acum afirma ca acelasi lucru este ilegal in Ucraina. Statele occidentale nu au avut nicio dificultate sa sustina la acea vreme o amenintare la adresa integritatii teritoriale a Serbiei, dar au o problema atunci cand este vorba de Crimeea, care istoric a facut parte din Rusia”, a afirmat presedintele Republicii Srpska.

Milorad Dodik considera ca referendumul organizat in Crimeea, consultare populara in care peste 96% dintre respondenti s-au declarat in favoarea alipirii peninsulei la Rusia, este ,,o exprimare democratica a unei aspirtii populare”.

Republika Srpska constituie una dintre cele doua entitati care compun astazi Bosnia si Hertegovina, o tara din Europa de sud-est cu o populatie de circa 4 milioane de locuitori, in care locuiesc preponderent bosniaci, sarbi si croati.

Articole Similare

Donald Trump s-a mutat în Biroul Oval, la Madame Tussauds FOTO

Donald Trump s-a mutat în Biroul Oval, la Madame Tussauds FOTO

Ceremonia de instalare a lui Donald Trump la Casa Albă va avea loc în câteva

Primele atacuri ruso-turce în Siria

Primele atacuri ruso-turce în Siria

Aviațiile militare rusă și turcă au întreprins pentru prima dată în Siria atacuri aeriene comune

Alianţa reacţionează la criticile lui Trump: Utilitatea NATO este incontestabilă

Alianţa reacţionează la criticile lui Trump: Utilitatea NATO este incontestabilă

Utilitatea NATO este 'incontestabilă' în fața noilor amenințări, a declarat miercuri generalul Petr Pavel, care

SUA: Un bărbat şi-a dat foc, în semn de protest, în faţa unui hotel al lui Donald Trump

SUA: Un bărbat şi-a dat foc, în semn de protest, în faţa unui hotel al lui Donald Trump

Un bărbat nemulţumit de victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial s-a incendiat în faţa

Planul Kozak de federalizare a Republicii Moldova presupune riscuri majore pentru stabilitatea republicii

Planul Kozak de federalizare a Republicii Moldova presupune riscuri majore pentru stabilitatea republicii

Planul de federalizare a Republicii Moldova din 2003, așa-numitul 'Plan Kozak' (Memorandumul Kozak), prezenta riscuri

Cele mai noi stiri

Eforturile Societății GSL au făcut ca în Municipiu traficul să se desfășoare fără probleme. De aproximativ o săptămână, salariații din Giurgiu Servicii Locale (GSL), lucrează de la primele ore ale dimineții și până ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Eroism! În doar 24 de ore echipajele ISU Giurgiu au rezolvat 43 de situații de urgență!! Zeci de cetățeni și autoturisme au fost ajutate să… Reprezentanţii ISU Giurgiu informează că în perioada 17.01.2017– 18.01.2017, în județul nostru s-au produs 43 situații de urgență. Dintre acestea, 8 ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Proteste la Guvern şi în mai multe orașe din ţară, după ce Executivul a publicat proiectele pentru graţiere şi modificarea Codurilor Penale Legea grațierii și amnistiei continuă să inflameze opinia publică în lipsa unei Opoziții care ar fi trebuit să se opună ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Primăria Titu organizează concurs pentru un post de Consilier juridic, clasa I, grad profesional debutant Primăria Titu organizează concurs de recrutare pentru ocuparea urmatoarei funcţii  publice vacante de execuţie pe perioadă nedeterminată Consilier juridic , Post-ul ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Un bărbat de 62 de ani a fost arestat după ce a şantajat o tânără din Oarja Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Faţă de ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:57