Muntenia News | Homepage

Pe raul Ganjiang din China plutesc porci morti, dar ,,stati linistiti apa este potabila", asigura autoritatile

👤Scris de Stefan Pop 🕔20.Mar 2014 Citit de 161 ori Sursa: STIRI

A fost lansata alarma in China dupa ce, cel putin 131 de porci au fost gasiti morti intr-un rau din orasul Nanchang, capitala provinciei estice Jiangxi, raporteaza agentia de stat Xinhua, stirea fiind preluata de agentia AGI. Conform declaratiilor autoritatilor locale, porcii au fost gasiti duminica, 16 martie, de-a lungul raului Ganjiang, unul dintre principalii afluenti ai fluviului Yangtze. Raul ofera apa potabila capitalei provinciei, dar conform primelor analize ale apelor ,,episodul nu a afectat apa potabila”, declara autoritatile.

Poluarea apei este unul din preturile pe care China le plateste pentru cresterea sa economica meteorica. Urmare a industrializarii rapide si a reglementarii deficitare a depozitarii si debarasarii produselor chimice, peste 70% din lacurile si raurile Chinei sunt nepotabile, iar aproape 40% dintre acestea sunt considerate „grav poluate”, nu pot fi folosite nici macar in zootehnie. Aproape un sfert dintre chinezi nu au acces la apa potabila curata.

Aproximativ 20.000 de porci morti descoperiti in raul Huangpu in luna martie au intensificat temerile privind regulamentele de siguranta alimentara. Un studiu din 2011 realizat de cercetatorii chinezi a estimat ca peste 94 de milioane de cetateni chinezi se imbolnavesc anual datorita bolilor provocate de alimente.

Aceste cifre probabil subestimeaza criza securitatii alimentare din China, deoarece statisticile privind tulburarile de sanatate cauzate de alimentele contaminate sunt deseori excluse. Conform unui studiu desfasurat in 2011 de Universitatea Agricola din Nanjing, 10% din orezul vandut in China continea cantitati excesive de cadmiu, iar unii cercetatori estimeaza ca pana la 70% din terenurile agricole ale Chinei sunt contaminate cu chimicale toxice.

In afacerile cu porci, la fel ca in cele mai multe afaceri din China, regimul si legile nu ii protejeaza pe cei care fac afaceri cinstite. Rezultatul este ca, in China, niciun aliment nu este sigur. Printre marturiile care atesta aceasta realitate o consemnam pe cea a unei practicante Falun Gong. Cand era detinuta in notoriul lagar de munca fortata Masanjia, facea parte dintr-o echipa speciala, impreuna cu alti 50 de practicanti Falun Gong. Intr-o zi, ei au fost pusi sa curete mate pentru carnati. Dar zona de lucru din lagarul de munca era foarte murdara si nu ar fi trebuit sa fie folosita pentru prepararea hranei.

Toti practicantii Falun Gong din echipa au refuzat sa lucreze, gandindu-se la sanatatea consumatorilor. In fiecare zi, gardienii scoteau afara mai multi practicanti, ii torturau si-i fortau sa munceasca. Dupa mai multe zile, chiar si dupa ce au fost torturati pe rand, acestia au refuzat in continuare sa coopereze. In cele din urma, gardienii au renuntat si le-au atribuit alte treburi.

In China, cei care doresc sa-si urmeze constiinta si sa nu le faca rau altora, nu numai ca se confrunta cu o concurenta neloiala din partea mediului de afaceri, dar, de asemenea, se confrunta si cu persecutia din partea regimului pentru ca nu fac rau. Deteriorarea standardului moral al societatii nu se datoreaza doar lacomiei, ci urmeaza modelul regimului.

Intrucat autoritatile au negat posibilitatea unei epidemii a porcilor sau a altor boli infectioase, singurele masuri care au fost luate au fost acelea de a scapa in mod corespunzator de porcii morti si de a incerca sa se previna aruncarea porcilor in rau pe viitor.

Articole Similare

Benjamin Netanyahu a marcat la Zidul Plângerii 50 de ani de la Războiul de Şase Zile

Benjamin Netanyahu a marcat la Zidul Plângerii 50 de ani de la Războiul de Şase Zile

Ierusalimul va fi "consolidat suplimentar" printr-o serie de măsuri, a promis duminică premierul israelian Benjamin

Washingtonul intenţionează să interzică laptopurile la bordul tuturor avioanelor cu destinaţia SUA

Washingtonul intenţionează să interzică laptopurile la bordul tuturor avioanelor cu destinaţia SUA

Autoritățile americane sunt gata să interzică laptopurile la bordul tuturor avioanelor cu destinația Statele Unite,

EXPLOZII într-un cartier din Manchester. Poliţia a arestat încă o persoană în legătură cu atacul de la Manchester Arena

EXPLOZII într-un cartier din Manchester. Poliţia a arestat încă o persoană în legătură cu atacul de la Manchester Arena

Locuitorii din cartierul Moss Side din sudul Manchesterului, zonă în care locuia și Salman Abedi,

TRAGEDIE în Mississippi. Un bărbat a fost arestat după ce a ucis opt persoane

TRAGEDIE în Mississippi. Un bărbat a fost arestat după ce a ucis opt persoane

Un bărbat din Mississippi a ucis sâmbătă opt persoane, inclusiv un adjunct de şerif, aparent

O ţară europeană vrea să limiteze accesul femeilor la pastila de a doua zi

O ţară europeană vrea să limiteze accesul femeilor la pastila de a doua zi

Camera inferioară a Parlamentului din Polonia a aprobat un proiect de lege prin care se