Muntenia News | Homepage

Oficialii americani de pe ,,lista neagra" a lui Vladimir Putin

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔20.Mar 2014 Citit de 104 ori Sursa: STIRI

Rusia a publicat joi o lista cu oficiali americani vizati de sanctiuni, imediat dupa ce presedintele american a anuntat noi sanctiuni si a amenintat ca vizeaza economia rusa, relateaza AFP.

„Sa nu existe nicio indoiala, vom raspunde adecvat oricarei actiuni ostile”, avertizeaza Ministerul rus de Externe intr-un comunicat.

Lista ruseasca vizand noua persoane: trei consilieri apropiati ai presedintelui american Barack Obama – Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer , Benjamin Rhodes si sase congresmeni – liderul majorititii din Senat, Harry Reid, presedintele Camerei Reprezentantilor, John Beynera, seful comisiei pentru afaceri externe din Senat, Robert Menendez si senatorii Mary Landrieu, John McCain si Daniel kousa.

Presedintele american Barack Obama a anuntat joi noi sanctiuni vizand alti oficiali rusi si o banca ruseasca, drept represalii fata de alipirea Crimeei la Rusia, si a amenintat Moscova ca Statele Unite vor viza „sectoare-cheie” ale economiei ruse, relateaza AFP.

Banca vizata este „Bank Rossiya”, prezentata de oficiali americani ca fiind foarte apropiata Kremlinului, in care sunt plasate averi ale persoanelor care se afla in anturajul presedintelui Vladimir Putin.

Intr-o scurta interventie la Casa Alba, consacrata situatiei din Ucraina, seful statului a insistat, de asemenea, asupra faptului ca sustinerea Statelor Unite fata de aliatii lor din cadrul NATO este „de nezdruncinat”.

Seful Casei Albe a avertizat ca exista riscuri de escaladare a situatiei in regiune, aratandu-se ingrijorat de indiciile care arata ca Rusia s-ar pregati de o interventie si in sud-estul Ucrainei. In acest sens, presedintele american a anuntat ca a semnat un ordin care prevede ca vor fi sanctionati nu numai indivizi, ci si entitati, institutii, sectoare ale economiei ruse. Ordinul va intra in vigoare intr-o viitoare etapa, daca Rusia va face pasul mai departe.

Presedintele Statelor Unite a exclus, miercuri, posibilitatea unei interventii militare a tarii sale in Ucraina, insa a promis sa lucreze in vederea edificarii unui vast front diplomatic impotriva Rusiei, relateaza AFP.

„Nu ne vom lansa intr-o interventie militara in Ucraina”, a declarat Obama intr-un interviu acordat postului de televiziune din San Diego, in California, afiliat la NBC News.

In schimb, „vom mobiliza resursele noastre diplomatice pentru a asigura o coalitie internationala solida, care va transmite un mesaj clar”, a adaugat el.

Articole Similare

Punctele principale ale scrisorii care a declanşat Brexit-ul

Punctele principale ale scrisorii care a declanşat Brexit-ul

Guvernul britanic a prezentat în scrisoarea de şase pagini trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk,

Un oficial german acuză Ankara de spionaj "inacceptabil"

Un oficial german acuză Ankara de spionaj "inacceptabil"

Un oficial german a acuzat marți Turcia că desfășoară un spionaj ''insuportabil și inacceptabil'' în

Guvernul canadian va legaliza marijuana până la 1 iulie din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana până la 1 iulie din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana de uz recreaţional până la 1 iulie 2018 - o

Lege împotriva bărbaţilor care se masturbează, în SUA. "Este un act contra unui copil nenăscut"

Lege împotriva bărbaţilor care se masturbează, în SUA. "Este un act contra unui copil nenăscut"

O femeie politician vrea interzicerea şi sancţionarea masturbării. Bărbaţii care vor mai face acest lucru

Un bărbat înarmat care a încercat să intre în Parlamentul tunisian a fost arestat

Un bărbat înarmat care a încercat să intre în Parlamentul tunisian a fost arestat

Un bărbat înarmat a fost arestat pentru că a încercat să pătrundă marți în Parlamentul

Cele mai citite