Muntenia News | Homepage

Moldova a participat la reuniunea GUAM, la Kiev

👤Scris de Alexandru Stan 🕔13.Mar 2014 Citit de 194 ori Sursa: STIRI

Viceministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene Valeriu Chiveri a participat astazi la cea de-a 30-a Reuniune a Consiliului Coordonatorilor Nationali al Organizatiei pentru Democratie si Dezvoltare Economica – GUAM (ODDE – GUAM), care s-a desfasurat la Kiev, Ucraina.

In cadrul reuniunii au fost examinate chestiuni vizand stadiul actual si perspectivele cooperarii in cadrul GUAM, in particular interactiunea in cadrul ONU, promovarea dialogului intre forurile legislative membre ale Adunarii Parlamentare GUAM, cooperarea cu alte state si organizatii internationale, inclusiv UE, si promovarea cooperarii sectoriale.

Participantii la reuniune au efectuat un schimb de opinii pe marginea situatiei actuale din Ucraina, in contextul evenimentelor recente din Crimeea.

In cadrul programului vizitei sale la Kiev, viceministrul Valeriu Chiveri a avut o intalnire cu viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Danila Lupkivskii. Cei doi diplomati au facut o trecere in revista a chestiunilor actuale de pe agenda relatiilor bilaterale moldo-ucrainene, inclusiv cele vizand promovarea dialogului politic si dezvoltarea cooperarii comercial-economice.

Organizatia pentru Democratie si Dezvoltare Economica – GUAM a fost constituita in cadrul Reuniunii sefilor de stat ai Georgiei, Ucrainei, Azerbaidjanului si Moldovei, si s-a desfasurat la Kiev la 23 mai 2006, avand drept scop de a contribui la promovarea cooperarii in domeniul comercial-economic si cultural-umanitar la nivel regional.

Articole Similare

Italienii se pregătesc pentru alegerile parlamentare din 4 martie

Italienii se pregătesc pentru alegerile parlamentare din 4 martie

Partidele şi coaliţiile politice rivale din Italia organizează sâmbătă mitinguri electorale în principalele oraşe ale

Preşedintele CoE, Donald Tusk, critică planurile Marii Britanii privind Brexitul: Este o "pură iluzie"

Preşedintele CoE, Donald Tusk, critică planurile Marii Britanii privind Brexitul: Este o "pură iluzie"

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat vineri că abordarea Marii Britanii privind următoarea etapă

Statul Islamic a revendicat atentatul sinucigaş cu bombă din Kabul

Statul Islamic a revendicat atentatul sinucigaş cu bombă din Kabul

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat sâmbătă atacul sinucigaş cu bombă comis în dimineaţa aceleiaşi

Sute de persoane semnalate prin Sistemul Informatic Schengen, depistate de poliţiştii români

Sute de persoane semnalate prin Sistemul Informatic Schengen, depistate de poliţiştii români

Aproape 700 de persoane şi 94 de autovehicule care erau semnalate prin Sistemul Informatic Schengen

Suspectul în atentatele din Catalonia, arestat, inculpat şi în detenţie, în Franţa

Suspectul în atentatele din Catalonia, arestat, inculpat şi în detenţie, în Franţa

Bărbatul arestat marţi în Franţa din cauza legăturilor sale cu Driss Oukabir, un presupus membru

Cele mai noi stiri

CTP îl atacă DUR pe Tudorel Toader, după cererea de revocare a șefei DNA: ‘Sunt uimit că nu a cerut și arestarea și lichidarea doamnei… Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Știrile ProTV cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța ... Publicat sâmbătă, 24 februarie 2018 17:13 Viorica Dăncilă spune cum va combate dezinformările despre România la Bruxelles. ‘Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost… Premierul Viorica Dăncilă spune că le-a solicitat preşedinţilor Consiliului European, Parlamentului European şi Comisiei Europene, cu care s-a întâlnit în ... Publicat sâmbătă, 24 februarie 2018 17:13 Becali şi-a bătut joc de primăvara europeană prin ordinele date. Cum şi-a „lucrat” propria echipă FCSB a fost eliminată din Europa League, după un rezultat ruşinos pe „Olimpico”. Elevii lui Nicolae Dicăau fost umiliţi de Lazio, scor 5-1, şi visul ... Publicat sâmbătă, 24 februarie 2018 17:13 Zi plină de handbal la Sala Sporturilor din Pitești Sâmbătă, 24 Februarie, sunt programate numai puțin de 3 partide de handbal la Sala Sporturilor din Pitești. Iubitorii acestui sport au ... Publicat sâmbătă, 24 februarie 2018 17:13 Italienii se pregătesc pentru alegerile parlamentare din 4 martie Partidele şi coaliţiile politice rivale din Italia organizează sâmbătă mitinguri electorale în principalele oraşe ale ţării, în contextul intrării pe ... Publicat sâmbătă, 24 februarie 2018 17:13