Muntenia News | Homepage

Miliardarii Rusiei, afectati de criza din Crimeea. Tensiunile cu Occidentul le-au adus pierderi de 6,6 miliarde de dolari

👤Scris de Stefan Pop 🕔22.Mar 2014 Citit de 149 ori Sursa: STIRI

Criza globala provocata de anexarea Crimeei de catre Rusia ii afecteaza serios pe miliardarii rusi, care au pierdut in ultimele luni nu mai putin 6,6 miliarde de dolari. Iar sanctiunile economice ce ar putea fi impuse Rusiei ii determina pe multi dintre ei sa-si retraga banii din tarile occidentale. Si nu sunt putini: cu peste 100 de miliardari, Rusia ocupa locul doi in topul tarilor cu cei mai bogati oameni, dupa Statele Unite.

Nascut in Uzbekistan, Aliser Usmanov este cel mai bogat om din Rusia si ocupa locul 40 in Topul Forbes al celor mai instariti oameni din lume, cu o avere estimata la 18,6 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii si-a dobandit-o in ultimii cinci ani din investitii in minerit si industria metalurgica.

In plus, este unul dintre principalii actionari la Gazprom, unul dintre cei mai mari furniori de gaz din lume, unde se ocupa cu tranzactiile financiare ale companiei. Aliser Usmanov este si unul dintre cei mai afectati miliardari rusi de criza diplomatica dintre Rusia si Occident.

El si-a vandut deja actiunile in valoare de 100 de milioane de dolari detinute la Apple, de teama unor sanctiuni suplimentare.

La un miliard distanta se afla Mihail Fridman, care ocupa locul doi in topul celor mai bogati rusi si locul 47 in topul Forbers. Mare parte din averea de 17,6 miliarde de dolari a fost obtinuta din investitii bine plasate in industria petroliera si banci.

Impreuna cu alti doi miliardari rusi, Mihail Fridman a fondat Consortiul Alfa Group, companie care detine actiuni la cele mai importante intreprinderi din Rusia.

Nascut la Liov, in Ucraina, Viktor Vekselberg si-a dobandit averea mai ales pe vremea lui Boris Eltin. Cu o avere de 17,2 miliarde de dolari, el ocupa locul 51 in topul Forbes si este principalul beneficiar al privatizarii industriei de aluminiu din Rusia. Este unul dintre cofondatorii Rusal, cea mai mare companie de aluminiu din lume.

Ulterior, Viktor Vekselberg s-a interesat si de industria petroliera si, in 2003, a intrat intr-un consortiu cu active atat in Rusia, cat si in Ucraina.

Pasionat de arta si obiecte rare, el este cel mai mare detinator de oua Faberge din lume, pentru care a cheltuit nu mai putin de 100 de milioane de dolari.

Supranumit si magnatul otelului, Vladimir Lisin ocupa locul patru pe lista celor mai bogati oameni din Rusia in acest moment. Detine una dintre cele mai mari companii de prelucrare a otelului din Rusia si are cel mai mare poligon de tragere din Europa. Considerat unul dintre cei mai educati miliardari rusi, Vladimir Lisin este un pasionat al proceselor metalurgice, despre care a scris mai mult de 100 de articole. Si-a dat doctoratul in economie la Academia rusa de Studii Economice.

Locul cinci in top miliardari rusi ii revine lui Ghenadie Timcenko, un apropiat al presedintelui Vladimir Putin si una dintre cele 21 de persoane ale caror active au fost blocate de Statele Unite. Cu o avere care se ridica la peste 15 miliarde de dolari, el este unul dintre fondatorii Volga Group, unul dintre cele mai puternice fonduri de investitii din Rusia, care acopera sectoare importante din energie, transporturi, infrastructura, constructii si servicii financiare.

Ghenadie Timcenko este de asemenea una dintre figurile principale din industria petrolului din Rusia. In prezent, el isi conduce afacerile din Geneva unde s-a mutat pentru a benefia de taxe mai mici.

Cititi si:

Articole Similare

Atentat sinucigaş în Mali: 37 de morţi

Atentat sinucigaş în Mali: 37 de morţi

Un atentat sinucigaş a avut loc miercuri în Mali, o ţară din Africa. Acesta s-a

Atac armat la Procuratura din Cancun, Mexic. Un poliţist a fost ucis

Atac armat la Procuratura din Cancun, Mexic. Un poliţist a fost ucis

Un ofiţer de poliţie şi trei atacatori au decedat, după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi

Autorul atacului ce a avut loc în noaptea de Revelion la Istanbul dezvăluie cine a ordonat organizarea atentatului

Autorul atacului ce a avut loc în noaptea de Revelion la Istanbul dezvăluie cine a ordonat organizarea atentatului

Autorul atentatului care a avut loc în noaptea de Revelion la un club din Istanbul

O clinică din Ucraina anunţă naşterea unui bebeluş cu ADN de la trei persoane

O clinică din Ucraina anunţă naşterea unui bebeluş cu ADN de la trei persoane

O clinică ucraineană de reproducere asistată a anunțat pe site-ul său nașterea unui bebeluș cu

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, se va preda şi acceptă să fie extrădat în SUA, după ce Obama va comuta sentinţa lui Manning

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, se va preda şi acceptă să fie extrădat în SUA, după ce Obama va comuta sentinţa lui Manning

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, se va preda şi va accepta să fie extrădat în Statele