Muntenia News | Homepage

Maresalul al-Sisidemisioneaza din functiile detinute si isi anunta candidatura la alegerileprezidentiale din Egipt

👤Scris de Alexandru Stan 🕔27.Mar 2014 Citit de 121 ori Sursa: STIRI

Maresalul Abdel Fattah al-Siso a anuntat miercuri seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca va candida la alegerile prezidentiale din aceasta primavara si a promis electoratului ca va ,,elibera Egiptul de terorism”, potrivit BBC.

Al-Sisi este unul din principalii artizani ai destituirii din iulie 2013 a presedintelui islamist Mohamed Morsi, iar in acest moment este considerat favorit la scrutinul prezidential din Egipt, cea mai populata tara din zona Magrebului.

Maresalul egiptean a fost numit in functii din domeniul Apararii in perioada conducerii lui Morsi. Al-Sissi a fost pana miercuri seara mai multe functii: sef al armatei, ministru al Apararii si viceprim-ministru al autoritatilor interimare. Pentru a a putea sa candideze aceste a fost nevoit sa demisioneze din toate functiile ocupate.

,,Astazi este ultima data cand ma prezint in fata voastra in uniforma militara, dupa ce am decis sa-mi parasesc functiile de ministru si sef al armatei (…) Cu toata umilinta, candidez la prezidentialele din Egipt „, declarat Abdel Fattah al-Sissi si a promis ca ,,va lupta in fiecare zi pentru un Egipt eliberat de terorism”.

Analisti politici si jurnalisti straini aflati in Egipt sustin ca este foarte probabil ca maresalul sa castige fara probleme alegerile prezidentiale, dat fiind ca nu exista nici un adversar suficient de puternic pentru a-i pune probleme.

Dupa destituirea lui Morsi, singurul presedintele egiptean ales in mod democratic, noile autoritati afirma ca duc un ,,razboi impotriva terorismului”, militarii si politia reprimandu-i dur pe sustinatorii lui Morsi intr-o campanie necrutatoare soldata, potrivit Amnesty International, cu cel putin 1.400 de morti.

Articole Similare

Teroare pe aeroport, un terorist a scos un cuţit din rucsac şi înainte de atac a strigat "Allah Akbar"

Teroare pe aeroport, un terorist a scos un cuţit din rucsac şi înainte de atac a strigat "Allah Akbar"

Poliția federală americană a calificat miercuri ancheta vizând un polițist înjunghiat pe aeroportul din Flint

Liderii UE participă la un summit concentrat pe Brexit şi securitate la Bruxelles

Liderii UE participă la un summit concentrat pe Brexit şi securitate la Bruxelles

Liderii UE participă joi la un summit concentrat pe Brexit şi pe securitate, la Bruxelles,

Emmanuel Macron susţine că înlăturarea lui Assad nu mai este prioritară în rezolvarea crizei siriene

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că înlăturarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu mai

Regele cocainei din Bulgaria a fost condamnat definitiv, în România, la 10 ani de închisoare

Cetățeanul bulgar Evelin Banev Nicolov, zis "Brendo" sau "Igor", a fost condamnat definitiv miercuri de

Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, îmbrăţişată patetic de un senator republican. Imaginile au apărut în spaţiul public

Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, îmbrăţişată patetic de un senator republican. Imaginile au apărut în spaţiul public

Senatorul republican Marco Rubio le-a oferit internauţilor clipe memorabile. Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, care

Cele mai citite