Muntenia News | Homepage

LOST. Avionul disparut din Malaysia, ziua 17, UPDATE. Doua obiecte neidentificate, reperate de un avion australian

👤Scris de Alexandru Stan 🕔24.Mar 2014 Citit de 165 ori Sursa: STIRI

Un avion australian a descoperit doua obiecte neidentificate, la 2500 de kilometri de orasul australian Perth. Acestea sunt diferite de obiectele observate de aviatia chineza, care participa la cautarea avionului MH370.

Sumarul evenimentelor:

o Doua obiecte neidentificate au fost descoperite de un avion australian de cautare.

o Noi inregistrari radar arata ca avionul s-a indreptat catre stamtoarea Malacca.

o US Navy a trimis un sistem de localizare a cutiilor negre in zona de cautare a avionului MH370.

o Un avion chinez a reperat „obiecte suspecte” in zona principala de cautare.

Cronologia evenimentelor, luni, 24 martie 2014:

ora 11:45 Oficialii malaysieni au sustinut o conferinta de presa, pe tema operatiunilor de cautare.

Sinteza declaratiilor:

– Un avion australian care participa la operatiunile de cautare ale avionului MH370 a localizat doua obiecte neidentificate, unul circular de culoare verde sau gri, celalalt de forma dreptunghiulara, de culoare portocalie, la 2500 de kilometri sud-vest de orasul australian Perth. Obiectele ar putea fi recuperate in urmatoarele ore.

– Nava australiana HMAS Success este singurul vas aflat in apropierea zonei respective si va incerca recuperarea celor doua obiecte. Alte zece nave chineze se indreapta spre zona.

– Ministrul malaysian al transporturilor a confirmat ca MH370 avea la bord paleti de lemn, dar a adaugat ca nu exista dovada unei legaturi intre acestia si paletii gasiti in Oceanul Indian.

ora 10:45 Autoritatile malaysiene au facut publice noi informatii despre evenimentele care au dus la disparitia avionului MH370.

Inregistrarile unui radar militar au aratat ca aeronava si-a modificat altitudinea, dupa un viraj strans deasupra Marii Chinei de Sud, indreptandu-se catre stramtoarea Malacca. Avionul a coborat pana la 4000 de metri, dupa care a disparut de pe radar.

Miles O'Brien, analist CNN specializat in domeniul aviatiei, a declarat ca, in cazul in care la bord a avut loc un incident neprevazut, cea mai buna decizie ar fi fost coborarea la o altitudine mai mica.

„Trebuie sa cobor la 3000 de metri, pentru ca acolo nu trebuie sa iti faci griji din cauza presiunii, iar in atmosfera exista suficient oxigen pentru a mentine pasagerii in viata”, a declarat O'Brien.

ora 07:45 Marina americana a anuntat luni dimineata ca a trimis un sistem de localizare a cutiilor negre in zona in care se concentreaza cautarile unor eventuale fragmente ale avionului apartinand companiei Malaysian Airlines care efectua zborul MH370, relateaza AFP.

Este vorba despre o „masura de precautie”, a anuntat intr-un e-mail comandantul William Marks, un purtator de cuvant al Flotei a VII-a americane. „In cazul in care este confirmat un camp de fragmente, acest sistem tractat (de tip) TPL-25 (Towed Pinger Locator System) va constitui un atu suplimentar in incercarea de a localiza cutiile negre” apartinand zborului MH370, dat disparut de la 8 martie cu 239 de persoane la bord, a adaugat el.

Potrivit ofiterului, TPL-25 este capabil sa repereze aceste cutii negre, considerate cruciale, la o adancime maxima de 6.000 de metri pe fundul marii, captand un semnal acustic.

ora 07:30 Un avion chinez, care participa la cautarile Boeingului Malaysia Airlines disparut de pe radare la 8 martie, a reperat mai multe „obiecte” considerate „suspecte” in sudul Oceanului Indian. Echipajul aparatului de tip Iliushin -76 a transmis aceste noi elemente atat autoritatilor australiene, cat si spargatorului de gheata chinez trimis in zona de catre autoritatile de la Beijing. Deocamdata, nimeni nu a confirmat daca obiectele descoperite in aceasta dimineata apartin intr-adevar avionului Malaysia Airlines.

Spargatorul de gheata chinez Xuelong („Dragonul de zapada”) a fost directionat catre zona in care au fost observate obiectele neidentificate.

Duminica, o alta pista a fost lansata dupa ce posibile ramasite ale avionului au fost depistate de un satelit francez in sudul Oceanului Indian. Satelitii australieni si chinezesti au depistat o serie de fragmente, in acelasi loc. Toate aceste elemnente sustin ipoteza potrivit careia avionul disparut in urma cu mai bine de doua saptamani s-ar fi prabusit. La bordul avionului disparut pe 8 martie se aflau 239 de pasageri si membri ai echipajului.

07:00 Autoritatea Maritima Australiana (AMSA) a anuntat ca a pornit din nou cautarile aeronavei HM370, in zona de sud a Oceanului Indian. Zece avioane participa la operatiunea de cautare. Noua Zeelanda, Statele Unite, China si Japonia s-au alaturat eforturilor internationale de depistare a aeronavei malaysiene.

DISPARITIA ZBORULUI MH370

Zborul MH370 care asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing a disparut, cu 239 de persoane la bord, o ora mai tarziu dupa ce a decolat din capitala Malaysiei sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei). Cautarile s-au concentrat intr-o prima faza in Marea Chinei de Sud, pe coasta orientala a Malaysiei, inainte ca noi elemente sa le reorienteze.

Articole Similare

Palatul Westminster, sediul parlamentului britanic, se închide pentru public în urma atentatului de la Manchester

Palatul Westminster, sediul parlamentului britanic, se închide pentru public în urma atentatului de la Manchester

Palatul Westminster, sediul parlamentului britanic, se închide pentru public din cauza riscurilor ridicate de securitate

Zece din cele 22 de victime ale atentatului sinucigaş de la Manchester au fost identificate

Zece din cele 22 de victime ale atentatului sinucigaş de la Manchester au fost identificate

Zece dintre cele 22 de victime ale atentatului sinucigaş de pe 22 mai de la

New York Times: Oficiali ruşi de rang înalt au discutat despre influenţarea lui Donald Trump prin intermediul consilierilor

New York Times: Oficiali ruşi de rang înalt au discutat despre influenţarea lui Donald Trump prin intermediul consilierilor

Oficiali ruşi de rang înalt au discutat despre cum ar putea încerca să-l influenţeze pe

Poliţia britanică a reţinut cea de-a şaptea persoană suspectată de legături cu atacul terorist din Manchester

Poliţia britanică a reţinut cea de-a şaptea persoană suspectată de legături cu atacul terorist din Manchester

Anchetatorii britanici au reţinut o a şaptea persoană ce este suspectată de legături cu atacul

Egiptul a blocat accesul la mai multe site-uri, inclusiv pagina de web a postului al Jazeera

Egiptul a blocat accesul la mai multe site-uri, inclusiv pagina de web a postului al Jazeera

Egiptul a blocat accesul la 21 de site-uri, inclusiv la pagina de web a televiziunii