Muntenia News | Homepage

In perioada 13-14 mai, la Chisinau, va avea loc Summitul Presedintilor de Parlament ai Tarilor Nord-Baltice

👤Scris de Georgiana Matei 🕔18.Mar 2014 Citit de 108 ori Sursa: STIRI

In perioada 13-14 mai, la Chisinau, va avea loc Summitul Presedintilor de Parlament ai Tarilor Nord-Baltice. Despre aceasta au discutat presedintele Parlamentului Igor Corman si cu omologul sau. Speaker-ul Republicii Moldova fiind insotit de o delegatie parlamentara, a discutat astazi la Stockholm cu omologul sau suedez, Per Westerberg si despre diversificarea relatiilor de colaborare moldo-suedeze si a proiectelor de consolidare a democratiei in Republica Moldova, implementate cu sprijinul Suediei, informeaza Moldpres cu referire la Directia comunicare si relatii publice a Legislativului.

Igor Corman a remarcat evolutia ascendenta a dialogului moldo-suedez, inclusiv la nivelul relatiilor interparlamentare si a multumit pentru sprijinul constant de care beneficiaza tara noastra din partea Suediei in procesul de integrare europeana. In acest context, oficialii au discutat despre organizarea la Chisinau, in perioada 13-14 mai curent, a Summitului Presedintilor de Parlament ai Tarilor Nord-Baltice, la care va participa si Speakerul suedez Per Westerberg, alaturi de omologii sai din Letonia, Estonia, Lituania, Danemarca, Finlanda, Norvegia si Islanda. Evenimentul este organizat in premiera in Republica Moldova si reprezinta un semnal de sprijin si solidaritate pentru parcursul european al tarii noastre.

Presedintele Parlamentului a exprimat gratitudine omologului sau pentru proiectele implementate de catre Suedia in Republica Moldova in cadrul Strategiei de cooperare 2011-2014, in valoare de circa 36 mln euro. Totodata, Igor Corman a solicitat ca tara noastra sa fie inclusa in continuare in lista prioritatilor pentru asistenta suedeza in cadrul noii strategii pentru statele din Europa de Sud-Est pentru perioada 2014-2020.

Tot marti, 18 martie, delegatia parlamentara a mai avut intrevederi cu Prim-vicepresedintele Parlamentului Suediei, Susanne Eberstein, Ministrul Afacerilor Externe, Carl Bildt, precum si cu deputatii din Comisia parlamentara afaceri externe si din Comisia pentru afaceri europene.

Igor Corman si Carl Bildt au discutat despre agenda europeana a Republicii Moldova si reformele democratice de modernizare a tarii. Referindu-se la evolutiile din regiune, cei doi oficiali au pledat pentru respectarea principiului integritatii teritoriale a Ucrainei si pastrarea stabilitatii frontierelor existente in Europa.

Articole Similare

Punctele principale ale scrisorii care a declanşat Brexit-ul

Punctele principale ale scrisorii care a declanşat Brexit-ul

Guvernul britanic a prezentat în scrisoarea de şase pagini trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk,

Un oficial german acuză Ankara de spionaj "inacceptabil"

Un oficial german acuză Ankara de spionaj "inacceptabil"

Un oficial german a acuzat marți Turcia că desfășoară un spionaj ''insuportabil și inacceptabil'' în

Guvernul canadian va legaliza marijuana până la 1 iulie din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana până la 1 iulie din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana de uz recreaţional până la 1 iulie 2018 - o

Lege împotriva bărbaţilor care se masturbează, în SUA. "Este un act contra unui copil nenăscut"

Lege împotriva bărbaţilor care se masturbează, în SUA. "Este un act contra unui copil nenăscut"

O femeie politician vrea interzicerea şi sancţionarea masturbării. Bărbaţii care vor mai face acest lucru

Un bărbat înarmat care a încercat să intre în Parlamentul tunisian a fost arestat

Un bărbat înarmat care a încercat să intre în Parlamentul tunisian a fost arestat

Un bărbat înarmat a fost arestat pentru că a încercat să pătrundă marți în Parlamentul

Cele mai citite