Muntenia News | Homepage

Hollande,crestere usoara in sondaje. Sarkozy, cel mai puternic prezidentiabil al drepteifranceze

👤Scris de Gica Petrescu 🕔18.Mar 2014 Citit de 124 ori Sursa: STIRI

Compania Ipsos a realizat in perioada 14-15 martie o cercetare sociologica in care a fost evaluat nivelul increderii de care se bucura in luna martie diferiti lideri politici din Hexagon, rezultatele fiind prezentate de Le Point.

Publicatia franceza Le Point a dat publicitatii luni ultima cercetare sociologica realizata de Ipsos. Un prim aspect evidentiat a fost faptul ca Francois Hollande a castigat un punct procentual in ceea ce priveste popularitatea sa, reusind sa fie perceput drept un o solutie politica buna pentru 22% din francezi, in timp ce 74% din compatriotii sau sunt nemultumiti de activitatea sa.

Probabil cea mai mare pierdere de incredere inregistrata in ultima perioada poate fi intalnita in cazul ministrului Justitiei, Christine Taubira. Socialista pierdut opt puncte procentuale si a ajuns la un nivel al increderii de 31%, lucru datorat ,,scandalului inregistrarii” lui Sarkozy.

Un alt lider socialist, prim-ministrul Jean-Marc Ayrault are un nivel de incredere stabil, de 22%, similar cu cel din cercetarea sociologica anterioara.

Ministrul de Interne, Manuel Valls, ramane socialistul din executivul francez cu cel mai ridicat nivel al increderii, 46%, cu toate ca a pierdut si acesta doua puncte procentuale, in timp ce primarul Parisului, Bertrant Delanoe, domina lista personalitatilor din PS, avand un nivel de incredere de 48%.

De partea cealalta a esichierului politic, Sarkozy a pierdut patru puncte procentuale si a ajuns la 39%, dar este mult mai bine clasat fata de liderul Uniunii pentru O miscare Populara, Jean-Francois Cope, politician cu o incredere de 18%. Un aspect esential in aceasta cercetare este faptul ca Sarkozy se bucura de o sustinere foarte mare din partea electoratului UMP, 79% din peroanele chestionate care s-au declarat simpatizanti ai acestei formatiuni fiind alaturi de fostul lider de la Elysee.

O alta personalitate bine clasata din randul UMP este primarul din Bordeaux, Alain Juppe. Acesta conduce lista politicienilor care se bucura de cea mai mare sustinere a electoratului in luna martie, avand un nivel al increderii de 52%. Cu toate acestea, Juppe nu si-a manifestat interesul pentru o eventuala candidatura la alegerile prezidentiale din 2017.

Articole Similare

Punctele principale ale scrisorii care a declanşat Brexit-ul

Punctele principale ale scrisorii care a declanşat Brexit-ul

Guvernul britanic a prezentat în scrisoarea de şase pagini trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk,

Un oficial german acuză Ankara de spionaj "inacceptabil"

Un oficial german acuză Ankara de spionaj "inacceptabil"

Un oficial german a acuzat marți Turcia că desfășoară un spionaj ''insuportabil și inacceptabil'' în

Guvernul canadian va legaliza marijuana până la 1 iulie din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana până la 1 iulie din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana de uz recreaţional până la 1 iulie 2018 - o

Lege împotriva bărbaţilor care se masturbează, în SUA. "Este un act contra unui copil nenăscut"

Lege împotriva bărbaţilor care se masturbează, în SUA. "Este un act contra unui copil nenăscut"

O femeie politician vrea interzicerea şi sancţionarea masturbării. Bărbaţii care vor mai face acest lucru

Un bărbat înarmat care a încercat să intre în Parlamentul tunisian a fost arestat

Un bărbat înarmat care a încercat să intre în Parlamentul tunisian a fost arestat

Un bărbat înarmat a fost arestat pentru că a încercat să pătrundă marți în Parlamentul

Cele mai citite