Muntenia News | Homepage

Emil Hurezeanu: Sanctiunile UE la adresa Rusiei, mai slabe decat cele ale SUA

👤Scris de Stefan Pop 🕔18.Mar 2014 Citit de 207 ori Sursa: STIRI

Sanctiunile la adresa Rusiei anuntate de oficialii europeni sunt mai slabe decat cele decise de presedintele american, Barack Obama, a declarat, la Digi 24, jurnalistul Emil Hurezeanu. Sanctiunile vin la o zi dupa referendumul la care locuitorii Crimeei au votat pentru pentru alipirea la Rusia.

,,Primele masuri au fost de reducere a vizelor de calatorie pentru anumiti cetateni. Astazi, au fost inghetate conturile. Sunt mai slabe sanctiunile europenilor decat ale americanilor”, a apreciat Emil Hurezeanu.

,,Sunt cel putin doua personaje de care imi aduc aminte, care nu mai au voie sa calatoreasca si care au conturile blocate, ca si cum ar fi avut, pana acum, foarte multi bani”, a adaugat jurnalistul, referindu-se la vicepremierul Dmitri Rogozin si la Serghei Glaziev, unul dintre consilierii presedintelui rus, Vladimir Putin.

,,Poate Rogozin a castigat foarte multi bani cand era ambasadorul Rusiei la NATO. E cel care joaca rolul de nebun ale regelui”, a mai spus jurnalistul.

Emil Hurezeanu a vorbit si despre Serghei Glaziev. ,,Domnul Serghei este discipolul pricipal al lui Aleksandr Dughin, este unul dintre ideologii de baza ai eurasianismului din perspectiva economica. Lucreaza la Kremlin si se ocupa de geopolitica economica si, mai ales, de Ucraina. A cofondat partidul Rodina, a fost membru al Partidului Comunist. Este foarte anti-gay, are prieteni in Occident. Oamenii acestia nu mai au voie sa calatoreasca si li se inchide si carnetul de cec. Vom vedea cu ce rezultate”, a conchis Emil Hurezeanu.

Presedintele Barack Obama a anuntat ca Washingtonul impune restrictii de calatorie si blocarea conturilor in cazul a 11 oficiali rusi si ucraineni. Printre acestia se numara Dmitri Rogozin, Serghei Glaziev, dar si presedintele destituit al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

De asemenea, liderul de la Casa Alba i-a cerut presedintelui Vladimir Putin sa renunte la ofensiva militara si sa permita gasirea unei solutii diplomatice pentru criza din Ucraina.

Intrebata cat de dure sunt sanctiunile UE in comparatie cu cele ale SUA, Catherine Ashton, Inaltul Repezentant UE pentru Politica Externa, a spus ca UE a luat decizia ,,pe baza celor mai bune informatii si a activitatii depuse pentru a stabili care ar fi cea mai buna abordare pentru Uniunea Europeana”.

Cititi si:

Articole Similare

Punctele principale ale scrisorii care a declanşat Brexit-ul

Punctele principale ale scrisorii care a declanşat Brexit-ul

Guvernul britanic a prezentat în scrisoarea de şase pagini trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk,

Un oficial german acuză Ankara de spionaj "inacceptabil"

Un oficial german acuză Ankara de spionaj "inacceptabil"

Un oficial german a acuzat marți Turcia că desfășoară un spionaj ''insuportabil și inacceptabil'' în

Guvernul canadian va legaliza marijuana până la 1 iulie din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana până la 1 iulie din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana de uz recreaţional până la 1 iulie 2018 - o

Lege împotriva bărbaţilor care se masturbează, în SUA. "Este un act contra unui copil nenăscut"

Lege împotriva bărbaţilor care se masturbează, în SUA. "Este un act contra unui copil nenăscut"

O femeie politician vrea interzicerea şi sancţionarea masturbării. Bărbaţii care vor mai face acest lucru

Un bărbat înarmat care a încercat să intre în Parlamentul tunisian a fost arestat

Un bărbat înarmat care a încercat să intre în Parlamentul tunisian a fost arestat

Un bărbat înarmat a fost arestat pentru că a încercat să pătrundă marți în Parlamentul

Cele mai citite