Muntenia News | Homepage

Eliberata dupa 32 de ani. O femeie din SUA a fost condamnata pentru o crima pe care nu a comis-o

👤Scris de David Dumitrescu 🕔26.Mar 2014 Citit de 80 ori Sursa: STIRI

A stat 32 de ani dupa gratii pentru o crima pe care nu a comis-o. O femeie de 74 de ani din Statele Unite a fost eliberata din inchisoare, dupa ce avocatii ei au reusit sa obtina reluarea procesului, iar noii judecatori au constatat ca femeia fusese condamnata pe nedrept pentru crima cu premeditare.

Explozia de bucurie din sala de judecata vine dupa ce, in urma cu trei decenii, Mary Virginia Jones primea o sentinta complet diferita – inchisoare pe viata, pentru crima cu premeditare.

,,Ea nu ar fi trebuit sa fie in inchisoare, dar acum este libera, multumita lui Dumnezeu”, a spus Denitra Jones, fiica femeii.

La 30 de ani distanta, un alt judecator a fost partial de acord. Totul, dupa ce avocatul apararii a reusit sa demonstreze ca de fapt, femeia a fost obligata de prietenul ei, un om extrem de violent, sa conduca o masina de la locul in care barbatul impuscase mortal un om. Imediat dupa atacul de acum 32 de ani, barbatul o amenintase si pe fiica prietenei sale.

,,M-a amenintat si a tras in mine. Mama a asistat la scena, dar el a amenintat-o nu numai ca ma ucide pe mine, ci o ucide si pe ea”, a mai spus Denitra Jones.

Judecatorul a retras acuzatia de crima cu premeditare si a incadrat fapta femeii la omucidere voluntara. O acuzatie pentru care pedeapsa maxima este de 11 ani de inchisoare. Exact atat a primit prin noua sentinta Mary Virginia Jones, si pentru ca deja a stat dupa gratii o perioada de trei ori mai mare, judecatorul a ordonat eliberea ei. Cu o singura conditie – Mary Virginia Jones sa nu conteste si condamnarea pentru omucidere voluntara.

In ceea ce priveste prima sentinta, dictata acum 32 de ani, expertii juridici sustin ca femeia nu ar fi putut fi condamnata la inchisoare pe viata, daca juriul ar fi ascultat toate depozitiile martorilor despre atacator.

Deocamdata, Mary Virginia Jones nu a anuntat daca va cere despagubiri pentru anii petrecuti degeaba in inchisoare.

Cititi si:

Articole Similare

Papa Francisc, primul suveran pontif care va vizita biserica anglicană din Roma

Papa Francisc, primul suveran pontif care va vizita biserica anglicană din Roma

Papa Francisc va deveni primul suveran pontif care, la 23 februarie, va vizita biserica anglicană

Liderii din Israel, Egipt şi Iordania s-au întâlnit în secret în 2016 pentru negocieri de pace

Liderii din Israel, Egipt şi Iordania s-au întâlnit în secret în 2016 pentru negocieri de pace

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a luat parte la o reuniune secretă alături de liderii din

Partidul Angelei Merkel, devansat de Partidul Socia-Democrat pentru prima dată în ultimii zece ani

Partidul Angelei Merkel, devansat de Partidul Socia-Democrat pentru prima dată în ultimii zece ani

Partidul Social-Democrat (SPD) a ajuns pe primul loc în sondajele de opinie efectuate înaintea scrutinului

Donald Trump, criticat dur pentru atacurile la adresa presei: "Aşa încep dictatorii"

Donald Trump, criticat dur pentru atacurile la adresa presei: "Aşa încep dictatorii"

Senatorul american republican John McCain a luat apărarea mass-media în fața celui mai nou atac

Şeful de cabinet al cancelarului Merkel: În acest an se va ajunge la un nou record de expulzări

Şeful de cabinet al cancelarului Merkel: În acest an se va ajunge la un nou record de expulzări

Germania a expulzat anul trecut un număr record de 80.000 de imigrați cărora li s-a

Cele mai noi stiri

Surse: PSD Teleorman a schimbat strategia. Protestatarii de la Cotroceni nu mai au nevoie de autocare, pentru că se vor folosi de mașinile de… DistribuieCarmen Dumitrescu După ce s-au făcut de râsul întregii țări, transportând protestatari la Cotroceni cu autocarul, pesediștii teleormăneni s-au orientat către ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:16 Directorii de şcoli şi inspectorii vor fi numiţi doar prin concurs! Directorii de scoli şi inspectorii şcolari vor fi numiţi din anul şcolar viitor doar prin concurs. Este decizia recent a ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15 Paradox! În timp ce fructele şi legumele s-au scumpit în luna ianuarie, mărfurile nealimentare şi serviciile s-au ieftinit…Ce spun… Fructele şi legumele s-au scumpit cel mai mult în ianuarie, comparativ cu luna precedentă. În acelaşi timp, combustibilii, energia electrică ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15 Răzvan CUC, ministrul Transporturilor, a fost mințit ! Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent vineri 17 februarie, în Timișoara, după ce a inspectat lotul II al autostrăzii ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15 Peste jumătate din autoturismele înmatriculate în județul Giurgiu au peste 16 ani vechime! O analiză asupra parcului auto din România ne dezvăluie  informații extrem de utile: ce vârstă au autovehiculele care circulă pe străzile Giurgiului ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15