Muntenia News | Homepage

Cum rade Putin de "tovarasul" Obama

👤Scris de Bianca Serban 🕔20.Mar 2014 Citit de 176 ori Sursa: STIRI

Raspunsul „robust” al Vestului la anexarea peninsulei ucrainene de catre Rusia a devenit subiect de gluma atat pentru parlamentul de la Kremlin cat si pentru masinaria de propaganda a acestuia.

Daca planurile Rusiei de a reintregi fostul imperiu sovietic sunt cat de cat existente, sanctiunile aplicate de Statele Unite si de Uniunea Europeana, nu sunt decat o oportunitate pentru „prea iubitii conducatori” sa-si mai lustruiasca imaginea in mass media de stat.

Blocarea activelor pentru multi dintre cei aflati pe „lista neagra” a Casei Albe nu are nicio consecinta deoarece multi dintre acestia nu au bani in bancile din Occident si nici nu vor sa ajunga acolo.

„Tovarase Barack Obama, ce ar trebui sa faca cei care nu au nici conturi, nici proprietati in strainatate? Sau nu v-ati gandit la acest lucru?”, a scris Rogozin pe Twitter.

Multe persoane se asteptau ca Statele Unite sa ia pozitie fata de agresiunile fatise ale Rusiei impotriva Ucrainei, daca nu din principiu, macar din obligatiile asumate alaturi de Marea Britanie prin Memorandumul de la Budapesta semnat in 1994.

Unii dintre parlamentarii de la Kiev spuneau la cateva zile dupa invazia rusa din Crimeea: „Ne-ar mai fi invadat Rusia daca am fi avut acum armamentul nuclear?”

Prinsa acum intre ciocan si nicovala sau intre un Est agresiv si un Vest ignorant, Ucraina trebuie sa se confrunte atat cu ironiile rusilor cat si cu ,,ingrijorarile profunde” ale celor care s-au facut responsabili pentru siguranta tarii.

Obama, dupa ce ca a fost amenintat de „ministrul propagandei” de Kremlin cu holocaustul nuclear, este acum subiectul ironiilor venite si din partea lui Vladislav Surkov, consilierul lui Vladimir Vladimirovici Putin si unul dintre cei aflati pe asa-zisa lista cu sanctiuni.

„Este o mare onoare pentru mine. Nu detin conturi in strainatate. Singurele mele interese in SUA sunt Tupac Shakur, Allen Ginsberg si Jackson Pollock. Nu am nevoie de viza pentru a avea acces la creatiile lor. Nu pierd nimic”, a declarat Surkov.

De asemenea, camera inferioara a Parlamentului de la Moscova a adoptat o declaratie prin care membrii sai se ofera spre a fi supusi sanctiunilor impuse de Statele Unite si Uniunea Europeana.

„Propunem ca domnul Obama si birocratii din UE sa ii adauge pe 'lista neagra' pe toti deputatii care au votat alipirea Crimeei la Rusia si aceasta rezolutie”, scrie in declaratie.

Totusi, cea mai dura remarca la adresa integritatii Washingtonului pare sa fie cea lansata de Putin la scurt timp dupa semnarea tratatului de alipire a Crimeei si Sevastopolului, si repetata apoi pentru presa de catre ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

„Sanctiunile occidentului vor fi privite ca un act de agresiune fata de care Moscova va trebui sa se revanseze”.

Articole Similare

Theresa May: Marea Britanie nu doreşte un acord prin care să rămână "jumătate înăuntru şi jumătate în afara" Uniunii Europene

Theresa May: Marea Britanie nu doreşte un acord prin care să rămână "jumătate înăuntru şi jumătate în afara" Uniunii Europene

Premierul britanic Theresa May, care urmează să susţină marţi un discurs pe tema Brexit, va

Zborul MH370: Autorităţile anunţă sistarea căutărilor după ce nu s-a reuşit localizarea avionului

Zborul MH370: Autorităţile anunţă sistarea căutărilor după ce nu s-a reuşit localizarea avionului

Căutările submarine pentru găsirea avionului Boeing 777 ce efectua zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines,

Alegeri pentru preşedintele Parlamentului European. Opt candidaţi s-au înscris în cursa pentru şefia legislativului european

Alegeri pentru preşedintele Parlamentului European. Opt candidaţi s-au înscris în cursa pentru şefia legislativului european

În cursa pentru alegerea președintelui Parlamentului European (PE), desfășurată la 17 ianuarie 2017, s-au înscris

Suspectul arestat de autorităţile turce a recunoscut că a comis atentatul din noaptea de Revelion

Suspectul arestat de autorităţile turce a recunoscut că a comis atentatul din noaptea de Revelion

Supectul arestat luni noaptea de autorităţile turce a recunoscut că a comis atacul terorist de

Premierul canadian, anchetat pentru un posibil conflict de interese în urma unei vacanţe

Premierul canadian, anchetat pentru un posibil conflict de interese în urma unei vacanţe

Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a trezit implicat într-un uriaş scandal politic şi mediatic după ce

Cele mai noi stiri

Ploiesteanul devenit celebru, dupa ce s-a laudat unui prieten ca a furat bijuterii de 5 milioane de euro (VIDEO) Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap, majorat de la 6 luni la 12 luni, respectiv de la 12 la 24 de… Pentru persoanele adulte cu handicap, perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap se majorează ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Cursurile de pictură ale Centrului Cultural Giurgiu, coordonate de Petra Tănase, urmate atât de copii de 3 ani, cât şi de  pensionari de 70 de… Înfiinţată în urmă cu mai bine de 20 de ani, clasa de pictură din cadrul Centrului Cultural ”Ion Vinea” din ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Comuna Daia a fost deszăpezită 99,9%! Oamenii au răspuns prompt solicitărilor Primăriei în zilele cu căderi masive de zăpadă! Interesaţi de modul în care au reuşit locuitorii comunei Daia, să treacă peste perioada dificilă de ger şi căderi masive ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Eliberarea paşaportului se va face FĂRĂ TAXE De la 1 februarie 2017, persoanele fizice nu vor mai trebui să plătească taxe la eliberarea paşapoartelor, potrivit unui act ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04