Muntenia News | Homepage

Crimeea a fost doar inceputul

👤Scris de Gica Petrescu 🕔28.Mar 2014 Citit de 176 ori Sursa: STIRI

Un expert militar a avertizat Europa ca in numai cateva zile se va confrunta cu cel mai mare razboi de la 1945 iar numeroase alte dovezi vin sa ii sustina afirmatia, noteaza Heraldsun.

„Suntem ingrijorati cu privire la actiunile Rusiei de la granita cu Ucraina. Numarul fortelor armate poarta un mesaj care nu corespunde cu respectarea granitelor”, a declarat Breedlove.

Joi seara, comandantul fortelor NATO in Europa, Philip Breedlove, s-a deplasat la Casa Alba pentru a-si exprima ingrijorarile cu privire la mobilizarea masiva de trupe rusesti la granita cu Ucraina. Afirmatiile acestuia i-au convins chiar si pe mai sceptici oficiali de la Washington. Acum mesajul pe care il afiseaza Rusia de saptamani este clar si pot sustine deciziile ce vor trebui adoptate in aceasta directie.

„Guvernul american a inceput sa creada ca probabilitatea unei incursiuni rusesti majore a crescut. Nu pot sa-ti spun cat de groaznic este asta”, a declarat un oficial american sub protectia anonimatului.

In acelasi timp, oficialii de la Pentagon si-au asigurat „aliatii si partenerii din Europa” ca sunt in cautarea unor metode de intarire a „operatiilor si exercitiilor militare” deja existente si chiar incearca dezvoltarea unor „operatiuni” noi.

„Ingrijorarile noastre sunt pentru integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei si pentru poporul ucrainean si natiunea lor”, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, amiralul John Kirby.

Pe langa comandantul NATO, expertii militari, serviciile americane de informatii cat si guvernul de la Kiev si-au exprimat aceleasi ingrijorari.

„Pana la sfarsitul weekend-ului, va incepe cel mai mare razboi al Europei de la 1945 sau Putin va trebui sa-si trimita trupele de la granita acasa”, a declarat profesorul Colegiului de Razboi Naval al Universitatii Boston, John Schindler.

Trupele mobilizate nu sunt soldati banali. Noile informatii arata ca unitatile de infanterie si tancurile acestora sunt printre cele mai bune si mai antrenate trupe ale Rusiei – si aduse tocmai din bazele militare de langa Moscova si pozitionate spre Ucraina.

„Printre unitatile de la granita Ucrainei sunt si fortele de prezervare a regimului; Putin nu le va tine departe de Moscova prea mult timp fara un motiv bun”, a declarat Schindler.

Exista mai multe relatari – ce nu au putut fi confirmate pentru moment – conform carora Rusia a ridicat in ultimele ore un spital militar masiv ce va trebui sa-i trateze soldatii raniti.

Retorica agresiva a presedintelui rus, Vladimir Putin, s-a accentuat, vineri, in timpul ceremoniei desfasurate la Kremlin. Acesta a medaliat armata rusa pentru interventia din Crimeea si laudat-o „pentru curaj si profesionalism”.

Rusia colecteaza si intentioneaza sa publice dovezi cu privire la incalcarile masive ale drepturilor comunitatii vorbitoare de limba rusa din Ucraina, a comunicat ministerul de Externe de la Moscova.

Vorbitorii de limba rusa din Ucraina sunt tratati „brutal”, a sustinut Putin.

In timp ce exercitiile militare din Siberia au fost difuzate pe scara larga, exercitiile militare ale trupelor din vecinatatea Ucrainei au fost publicate intr-un mod controlat si restrans. Numarul trupelor depaseste cu mult cantitatea necesara pentru exercitii de „rutina” si nu exista dovezi ca ar fi avut loc manevre pe scara larga.

Oficialii Departamentului Apararii de la Kiev au estimat numarul trupelor rusesti la peste 100.000. Expertii militari americani sustin ca numarul acestora ajunge la 80.000.

Daca Putin vroia sa faca o prezentare a puterii armate pe care o are sub control, cele mai pregatite si mai loiale trupe nu erau necesare. Acesta le-ar fi pastrat in garda sa de „prezervare a regimului”.

Articole Similare

Brexit: Marea Britanie NU va avea DREPTURI EGALE cu cele ale ţărilor din Uniunea Europeană

Brexit: Marea Britanie NU va avea DREPTURI EGALE cu cele ale ţărilor din Uniunea Europeană

Marea Britanie nu va putea avea drepturi egale cu statele UE după Brexit, avertizează Michel

Autorităţile egiptene au arestat 25 de suspecţi de trafic de organe

Autorităţile egiptene au arestat 25 de suspecţi de trafic de organe

Autorităţile egiptene au anunţat marţi după-amiază arestarea a cel puţin 25 de suspecţi, printre care

Milos Zeman, invitat de Donald Trump la Casa Albă

Milos Zeman, invitat de Donald Trump la Casa Albă

Președintele ales al SUA Donald Trump l-a invitat marți, în timpul unei conversații telefonice, pe

Grecia nu cedează la presiunile Berlinului şi ale FMI. Atena refuză să prelungească perioada de austeritate

Grecia nu cedează la presiunile Berlinului şi ale FMI. Atena refuză să prelungească perioada de austeritate

Guvernul grec a exclus marti varianta de a ceda la presiunile Germaniei si ale FMI

Bosnia: Opt sârbi au fost arestaţi. Sunt suspectaţi că ar fi ucis aproximativ 120 de bosniaci şi croaţi

Bosnia: Opt sârbi au fost arestaţi. Sunt suspectaţi că ar fi ucis aproximativ 120 de bosniaci şi croaţi

Poliţia din Bosnia a arestat opt bărbaţi sârbi despre care se crede că ar fi