Muntenia News | Homepage

Crimeea a fost doar inceputul

👤Scris de Gica Petrescu 🕔28.Mar 2014 Citit de 184 ori Sursa: STIRI

Un expert militar a avertizat Europa ca in numai cateva zile se va confrunta cu cel mai mare razboi de la 1945 iar numeroase alte dovezi vin sa ii sustina afirmatia, noteaza Heraldsun.

„Suntem ingrijorati cu privire la actiunile Rusiei de la granita cu Ucraina. Numarul fortelor armate poarta un mesaj care nu corespunde cu respectarea granitelor”, a declarat Breedlove.

Joi seara, comandantul fortelor NATO in Europa, Philip Breedlove, s-a deplasat la Casa Alba pentru a-si exprima ingrijorarile cu privire la mobilizarea masiva de trupe rusesti la granita cu Ucraina. Afirmatiile acestuia i-au convins chiar si pe mai sceptici oficiali de la Washington. Acum mesajul pe care il afiseaza Rusia de saptamani este clar si pot sustine deciziile ce vor trebui adoptate in aceasta directie.

„Guvernul american a inceput sa creada ca probabilitatea unei incursiuni rusesti majore a crescut. Nu pot sa-ti spun cat de groaznic este asta”, a declarat un oficial american sub protectia anonimatului.

In acelasi timp, oficialii de la Pentagon si-au asigurat „aliatii si partenerii din Europa” ca sunt in cautarea unor metode de intarire a „operatiilor si exercitiilor militare” deja existente si chiar incearca dezvoltarea unor „operatiuni” noi.

„Ingrijorarile noastre sunt pentru integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei si pentru poporul ucrainean si natiunea lor”, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, amiralul John Kirby.

Pe langa comandantul NATO, expertii militari, serviciile americane de informatii cat si guvernul de la Kiev si-au exprimat aceleasi ingrijorari.

„Pana la sfarsitul weekend-ului, va incepe cel mai mare razboi al Europei de la 1945 sau Putin va trebui sa-si trimita trupele de la granita acasa”, a declarat profesorul Colegiului de Razboi Naval al Universitatii Boston, John Schindler.

Trupele mobilizate nu sunt soldati banali. Noile informatii arata ca unitatile de infanterie si tancurile acestora sunt printre cele mai bune si mai antrenate trupe ale Rusiei – si aduse tocmai din bazele militare de langa Moscova si pozitionate spre Ucraina.

„Printre unitatile de la granita Ucrainei sunt si fortele de prezervare a regimului; Putin nu le va tine departe de Moscova prea mult timp fara un motiv bun”, a declarat Schindler.

Exista mai multe relatari – ce nu au putut fi confirmate pentru moment – conform carora Rusia a ridicat in ultimele ore un spital militar masiv ce va trebui sa-i trateze soldatii raniti.

Retorica agresiva a presedintelui rus, Vladimir Putin, s-a accentuat, vineri, in timpul ceremoniei desfasurate la Kremlin. Acesta a medaliat armata rusa pentru interventia din Crimeea si laudat-o „pentru curaj si profesionalism”.

Rusia colecteaza si intentioneaza sa publice dovezi cu privire la incalcarile masive ale drepturilor comunitatii vorbitoare de limba rusa din Ucraina, a comunicat ministerul de Externe de la Moscova.

Vorbitorii de limba rusa din Ucraina sunt tratati „brutal”, a sustinut Putin.

In timp ce exercitiile militare din Siberia au fost difuzate pe scara larga, exercitiile militare ale trupelor din vecinatatea Ucrainei au fost publicate intr-un mod controlat si restrans. Numarul trupelor depaseste cu mult cantitatea necesara pentru exercitii de „rutina” si nu exista dovezi ca ar fi avut loc manevre pe scara larga.

Oficialii Departamentului Apararii de la Kiev au estimat numarul trupelor rusesti la peste 100.000. Expertii militari americani sustin ca numarul acestora ajunge la 80.000.

Daca Putin vroia sa faca o prezentare a puterii armate pe care o are sub control, cele mai pregatite si mai loiale trupe nu erau necesare. Acesta le-ar fi pastrat in garda sa de „prezervare a regimului”.

Articole Similare

Alegeri Franţa: Cetăţenii sunt chemaţi la vot în primul tur de scrutin

Alegeri Franţa: Cetăţenii sunt chemaţi la vot în primul tur de scrutin

Alegeri Franţa: Aproape 47 de milioane de alegători sunt chemați să voteze în primul tur,

Alegeri Franţa: Francezii din străinătate votează. Consulatul francez din New York, evacuat temporar din cauza unei alerte cu bombă

Alegeri Franţa: Francezii din străinătate votează. Consulatul francez din New York, evacuat temporar din cauza unei alerte cu bombă

Alegeri Franţa: Exact 119.773 de alegători francezi sunt înscriși pe listele electorale în Statele Unite,

Alegeri prezidenţiale în Franţa: votarea a început în teritoriile de peste mări

Alegeri prezidenţiale în Franţa: votarea a început în teritoriile de peste mări

Alegătorii din Polinezia Franceză, Guadelupa, Martinica și Guyana Franceză și cetățenii francezi cu reședința în

Un nou INCIDENT la bordul American Airlines. O mamă cu doi copii mici în braţe, probleme în avion

Un nou INCIDENT la bordul American Airlines. O mamă cu doi copii mici în braţe, probleme în avion

Compania American Airlines a suspendat un angajat după apariţia unui video în spaţiul public care

Papa Francisc, mesaj dur privind închiderea Europei pentru migranţi

Papa Francisc, mesaj dur privind închiderea Europei pentru migranţi

În predica de după o liturghie oficiată sâmbătă în centrul Romei, Papa Francisc a avertizat