Muntenia News | Homepage

Cele mai grave accidente aviatice din ultimii 14 ani

👤Scris de David Dumitrescu 🕔08.Mar 2014 Citit de 428 ori Sursa: STIRI

Incidenta accidentelor aviatice este mult mai redusa decat a celor provocate de autovehicule. Cu toate acestea insa, impactul lor este mult mai profund, schimband uneori regulile de securitate sau soarta companiilor aeronautice. Iata cele mai grave accidente aviatice din ultimii 14 ani.

17 Noiembrie 2013: O aeronava Boeing 737 se prabuseste in orasul rus, Kazan.Toti cei 50 de pasageri si echipajul au decedat.

30 noiembrie 2013: Un avion al companiei Mozambique Airlines se prabuseste in drum spre Angola. Cei 34 de oameni de la bord nu supravietuiesc.

29 ianuarie 2013: Un avion de line se prabuseste in capitala Kazahstanului, Almaty, din cauza cetii. Toti cei 21 de pasageri decedeaza.

3 iunie 2012: O aeronava de line a companiei nigeriene private, Dana Air, se loveste de o cladire aflata in apropierea aeroportului Muhammed din Lagos, provocand moartea celor 147 de pasageri.

9 mai 2012: Un avion cu reactie rusesc nou dispare de pe radar in sudul Jakartei. Echipa de salvare nu gaseste niciun supravietuitor din cei 45 de pasageri, dar localizeaza mai mult cadavre la cateva zile dupa accident.

20 aprilie 2012: Un Boeing 737, operat de compania pakistanteza Bhoja Air, se prabuseste cu 127 pasageri la bord, in timp ce se apropia de Islamabad, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Nu au existat supravietuitori.

12 aprilie 2012: Un avion ATR 72 al companiei UTair se prabuseste si ia foc in Siberia, ucigand 31 de persoane. 13 oameni supravietuiesc accidentului, dar ulterior una dintre persoane moare la spital. Comisia de investigatie descopera ca aeronava nu mai fusese verificata tehnic din 2010.

7 septembrie 2011: Aeronava de linie Yak-42 se prabuseste langa Iaroslav in Rusia, provocand moartea a 43 de persoane. Numai doi pasageri supravietuiesc. Avionul transporta membrii echipei de hochei Lokomotiv Iaroslav in capitala Belarusului, Minsk. Multi jucatori internationali de hochei si-au pierdut viata in accidentul aviatic.

11 iulie 2011: In Siberia, un Antonov-24 apartinand companiei Angara transporta 35 de pasageri intre Tomsk si Surgut, cand unul dintre motoare a luat foc. Cinci oameni au murit si 30 au fost raniti.

18 mai 2011: O aeronava Saab 340A se prabuseste la 20 de kilometric de localitatea Prahuaniyeu din Argentina. Cei 19 pasageri si 3 membri ai echipajului au decedat pe loc.

4 noiembrie 2010: O aeronava Aerocarribbean ATR-72-212 se prabuseste in Cuba, provocand moartea tuturor celor 68 de oameni aflati la bord.

25 august 2010: Un avion Filair se prabuseste la numai 2 km de pista de aterizare in Bandundu, Republica Democratica Congo, din cauza unui crocodil ascuns in bagajul de mana al unui pasager. Animalul a scapat, cauzand panica intre pasageri care au fugit toti spre coada avionului dezechilibrand aeronava. Dintre cei 21 de pasageri, doar unul a supravietuit.

Iulie 2010: Un Airbus A321 al companiei Airblue se prabuseste in apropierea Islamabadului, capitala Pakistanului, incercand sa aterizeze fortat. Toti cei 152 de pasageri au murit.

Mai 2010: Un Boeing 737-800 al companiei Air India se prabuseste dupa ce iese de pe pista din Mangalore, sudul Indiei. 158 de oameni si-au pierdut viata.

Aprilie 2010: Un avion Tupolev 154 se prabuseste in conditii de ceata densa in timp ce incerca sa ajunga la aeroportul Smolensk din Rusia. 96 de oameni au murit, inclusiv presedintele de atunci al Poloniei, Lech Kaczinski, si intreaga delegatie prezidentiala.

Iunie 2009: Un Airbus A330 al companiei AirFrance dispare deasupra Oceanului Atlantic, in timpul unei furtuni cu fulgere. Cei 228 de pasageri si echipajul au decedat.

20 august 2008: Zborul Spanair Flight 5022 plin cu turisti se prabuseste pe aeroportul Barajas din Madrid, imediat dupa decolarea spre Insulele Canare. 154 de pasageri din peste 10 tari au decedat, iar 18 au supravietuit.

Iunie 2009: Un Airbus A3010-300 din Yemen, cu 153 de pasageri la bord, se prabuseste in Oceanul Indian. Un singur supravietuitor este gasit dupa cateva ore.

Ianuarie 2008: Un avion militar polonez care transporta oficiali din Armata s-a prabusit in nord-vestul tarii, provocand moartea a 20 de persoane.

Decembrie 2005: 116 oameni isi pierd viata dupa ce un avion de vanatoare iranian se izbeste de un bloc de apartamente din Teheran.

August 2005: Un zbor Helios Airways din Cipru spre Praga, cu 121 de pasageri la bord, se prabuseste la nord de Marathon si Varnavas in Grecia, dupa ce cabina se depresurizeaza. Toti cei aflati in aeronava au decedat.

Februarie 2003: Un avion militar al Garzii Revolutionare din Iran se prabuseste in munti, provocand moartea a 275 de oameni.

Octombrie 2001: Un avion al companiei Scandinavian Airlines se ciocneste cu avion de dimensiuni mici din cauza cetii dense pe aeroportul Linate din Milano. 118 oameni au murit.

11 septembrie 2001: Militanti Al-Qaeda deturneaza patru avioane americane de linie si prabusesc doua dintre aeronave in turnurile gemene World Trade Centre din centrul New York-ului si unul in Pentagon. Peste 2900 oameni si-au pierdut viata.

Articole Similare

Mii de britanici proeuropeni s-au adunat la Londra pentru a cere guvernului un referendum final pe tema Brexit

Mii de britanici proeuropeni s-au adunat la Londra pentru a cere guvernului un referendum final pe tema Brexit

Mii de proeuropeni s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei pentru a cere guvernului britanic să

Spania fierbe. "HAITA" a fost eliberată pe cauţiune

Spania fierbe. "HAITA" a fost eliberată pe cauţiune

Manifestaţii sunt prevăzute vineri în întreaga Spanie, indignată de anunţarea viitoarei eliberări pe cauţiune a

Mihai Şora, mesaj către românii din diaspora: Nu s-ar putea mai devreme de 10 august?

Mihai Şora, mesaj către românii din diaspora: Nu s-ar putea mai devreme de 10 august?

Filosoful Mihai Şora s-a adresat vineri seară românilor din diaspora, care anunţă că se întorc

Consiliul UE: România nu a reuşit să adopte măsuri eficiente pentru a corecta o abatere bugetară semnificativă

Consiliul UE: România nu a reuşit să adopte măsuri eficiente pentru a corecta o abatere bugetară semnificativă

Consiliul Uniunii Europene a adoptat vineri o decizie care stabileşte că din nou România nu

Un Boeing a ieşit de pe pistă la aterizare. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Un Boeing a ieşit de pe pistă la aterizare. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Avionul a atins iarba în loc de pistă, se pare că din cauza unor indicatoare