Muntenia News | Homepage

Boeing si Malaesyia Airlines, actionate in judecata de tatal unui pasager din avionul disparut

👤Scris de David Dumitrescu 🕔27.Mar 2014 Citit de 449 ori Sursa: STIRI

Companiile Boeing si Malaesyia Airlines au fost date in judecata de tatal unuia dintre pasagerii cursei aviatice disparute in urma cu peste doua saptamani. Barbatul vrea sa afle daca zborul MH 370 s-a prabusit din cauza unor defecte de proiectare sau a unei defectiuni mecanice. Intre timp, cautarile aeronavei au fost reluate, iar oficialii malaezieni spun ca circa 122 de obiecte au fost observate plutind pe ocean.

Este o zona foarte greu accesibila din sudul Oceanului Indian, pe care marinarii o denumesc ,,tinutul umbrei”, din cauza conditiilor extreme. Cele 122 de obiecte de diferite dimensiuni au fost observate totusi de un satelit francez.

Oficialii malaezieni nu au confirmat insa daca este vorba despre ramasite ale avionului malaezian. ,,Unele obiecte au o lungime de un metru, altele au aproximativ 23 de metri. Unele dintre ele lucesc, lucru care ar putea insemna ca sunt dintr-un material solid”, a declarat ministrul malaezian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein.

Resturile au fost descoperite la aproximativ 2500 de kilometri de orasul australian Perth, adica in aceeasi zona in care alte obiecte au fost observate de satelitii chinezi si australieni. Este vorba de o suprafata de 400 de kilometri patrati, foarte greu accesibila, locul in care se intalnesc oceanele Indian si Antarctic, iar marinarii il numesc ,,tinutul umbrei”, din cauza conditiilor extreme – rafale puternice, valuri care ating 15 de metri si aisberguri.

Intre timp, rudele celor 239 de oameni care se aflau la bordul aeronavei refuza sa accepte ca nu se mai poate face nimic pentru apropiatii lor.

Problemele par sa se tina lant de companiile aeriene maleziene.O aeronava din aceasta tara s-a intors din drum dupa ce unul dintre motoare a luat foc in timpul zborului. Este vorba de o cursa interna, care decolase de pe aeroportul din Kuala Lumpur si trebuia sa aterizeze in estul tarii. In urma cu doua zile, un alt incident a provocat panica la bordul unui avion al Malaysia Airlines, in momentul in care generatorul electric s-a defectat.

Cititi si:

Articole Similare

Teroare pe aeroport, un terorist a scos un cuţit din rucsac şi înainte de atac a strigat "Allah Akbar"

Teroare pe aeroport, un terorist a scos un cuţit din rucsac şi înainte de atac a strigat "Allah Akbar"

Poliția federală americană a calificat miercuri ancheta vizând un polițist înjunghiat pe aeroportul din Flint

Liderii UE participă la un summit concentrat pe Brexit şi securitate la Bruxelles

Liderii UE participă la un summit concentrat pe Brexit şi securitate la Bruxelles

Liderii UE participă joi la un summit concentrat pe Brexit şi pe securitate, la Bruxelles,

Emmanuel Macron susţine că înlăturarea lui Assad nu mai este prioritară în rezolvarea crizei siriene

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că înlăturarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu mai

Regele cocainei din Bulgaria a fost condamnat definitiv, în România, la 10 ani de închisoare

Cetățeanul bulgar Evelin Banev Nicolov, zis "Brendo" sau "Igor", a fost condamnat definitiv miercuri de

Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, îmbrăţişată patetic de un senator republican. Imaginile au apărut în spaţiul public

Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, îmbrăţişată patetic de un senator republican. Imaginile au apărut în spaţiul public

Senatorul republican Marco Rubio le-a oferit internauţilor clipe memorabile. Fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, care

Cele mai citite