Muntenia News | Homepage

Banca Mondiala: Rusia risca o recesiune accentuata

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔27.Mar 2014 Citit de 108 ori Sursa: STIRI

Impactul economic al anexarii peninsulei ucrainene Crimeea ar putea provoca Rusiei o recesiune accentuata, chiar daca Occidentul isi va retrage sanctiunile, conform unei avertizari efectuate, miercuri, de Banca Mondiala, a notat Reuters.

Daca criza persista, si Occidentul nu va impune noi sanctiuni, produsul Intern Brut al Rusiei se poate reduce cu 1,8% in timp ce piata de capital a scazut deja cu 20%, aproximativ 70 de miliarde de dolari.

Afirmatia Bancii Mondiale vine la scurt timp dupa intalnirile de la Haga, acolo unde presedintele american, Barack Obama, liderii Uniunii Europene, liderii NATO si restul membrilor din grupul celor sapte puteri mondiale au discutat modalitatile prin care isi va poate reduce Europa dependenta de gazul si petrolul rusesc. Printre temele ridicate la Haga s-a aflat si protectia pe care o poate aduce NATO, aliatilor din Europa de Est si Ucrainei.

,,O intensificare a tensiunilor politice poate conduce la incertitudini majore cu privire la sanctiunile economice, ceea ce ar rezulta intr-o neincredere si mai mare a investitorilor”, conform comunicatului emis de Banca Mondiala.

Pana acum, Occidentul a impus sanctiuni personale impotriva oficialilor rusi si ucraineni implicati in agresiunile impotriva Ucrainei, evitand sa tinteasca in mod direct economia Rusiei.

Totusi, daca agresiunile vor continua ar putea urma inghetarea activitatilor bancare occidentale in Rusia, embargo pe vanzarile de armament, limitarea expunerilor pe bursa londoneza si reducerea schimburilor comerciale dintre Est si Vest, conform presedintelui american, Barack Obama.

Momentan, companiile rusesti, printre care gigantii Novatek si Gunvor, trebuie sa faca fata unor credite de 120 de miliarde dolari, scadente in urmatoarele 12 luni. De asemenea, Mastercard si Visa si-au suspendat serviciile de plata catre Banca Rossiya pentru scurt timp ceea a produs mai multe nemultumiri prin randul oligarhilor de la Kremlin.

Articole Similare

Furtună de zăpadă în Afganistan. Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa

Furtună de zăpadă în Afganistan. Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puțin 30 de persoane au murit și aproximativ 20.000 de vite au pierit în

Telefonul lui Hitler a fost vândut la licitaţie cu o sumă mare

Telefonul lui Hitler a fost vândut la licitaţie cu o sumă mare

Un telefon care i-a aparținut lui Adolf Hitler, găsit în buncărul 'Führer-ului' după căderea regimului

Trump nu renunţă la ridicarea unui zid împotriva imigranţilor. Mexicul începe să îşi caute noi parteneri comerciali

Trump nu renunţă la ridicarea unui zid împotriva imigranţilor. Mexicul începe să îşi caute noi parteneri comerciali

Mexicul va căuta acorduri comerciale cu alte state după amenințările președintelui american Donald Trump de

Oamenii de ştiinţă protestează faţă de Donald Trump şi Administraţia sa. Ce i-au cerut cercetătorii

Oamenii de ştiinţă protestează faţă de Donald Trump şi Administraţia sa. Ce i-au cerut cercetătorii

Câteva sute de oameni de știință și experți în mediu au manifestat duminică la Boston

Un senator american vrea să "bată la fund" Rusia cu noi sancţiuni. Moscova s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA

Un senator american vrea să "bată la fund" Rusia cu noi sancţiuni. Moscova s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA

Republicanul american Lindsay Graham a declarat recent că se pregăteşte "să bată la fund" Rusia

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10