Muntenia News | Homepage

AVION DISPARUT. Copilot, dupa dezactivarea voita a sistemelor de comunicatii: ,,Ei, bine, noapte buna"

👤Scris de Maria Radu 🕔17.Mar 2014 Citit de 173 ori Sursa: STIRI

Noi detalii despre avionul disparut in urma cu zece zile in largul coastelor Malaeziei. Anchetatorii au anuntat ca ultimul mesaj catre turnul de control a fost facut de copilot si nu de pilot cum se credea initial. In ultimul mesaj, copilotul a spus ca totul este in regula. Intre timp, autoritatile malaeziene au extins din nou aria de cautarea a avionului, pentru a treia oara in ultimele 10 zile, si au dat publicitatii ultimele imagini cu echipajul.

,,Investigatiile preliminare sugereaza ca cel care vorbea era copilotul”, a declarat presedintele-director general al Malaysia Airlines, Ahmad Jauhari Yahya, intr-o conferinta de presa.

Acest mesaj – ,,Ei, bine, noapte buna” – a fost primit dupa dezactivarea voita, de catre o persoana prezenta in cabina, a unuia dintre principalele sisteme de comunicatii ale avionului.

Ultimele imagini cu capitanul aeronavei disparute surprind chiar momentul in care acesta trece prin punctul de control de pe aeroport. Pilotul pare extrem de relaxat in momentul in care este verificat de agentii de paza. Imediat dupa el este verificat si copilotul. Verificarea membrilor echipajului decurge fara probleme, semn ca acestia nu aveau asupra lor niciun obiect care putea atrage atentia celor care se ocupa cu securitatea aeroportului.

Intre timp, autoritatile malaeziene au extins ancheta asupra tuturor membrilor echipajului, dar si asupra inginerilor care au pregatit aeronava Boeing 777 pentru zbor. Totul, dupa ce s-a aflat ca pilotul cursei MH370 era un sustinator infocat al opozitiei politice si ar fi putut deturna avionul pentru a se razbuna fata de incarcerarea unui lider al acesteia. De altfel, locuinta sa a fost perchezitionata in cautarea unor posibile indicii. Cercetari s-au facut si in casa co-pilotului avionului disparut.

,,Ne concentram investigatia in patru directii. Prima – deturnare, a doua – sabotaj, a treia – probleme personale si a patra – probleme psihice. Aceste lucruri nu se schimba si este anchetat si personalul de la sol”, a declarat Tan Sri Khalid Bin Abu Bakar, inspector general de politie.

In plus, autoritatile malaeziene spun ca este posibil ca avionul Malaysia Airlines sa se fi aflat la sol cand au fost transmise unele semnale prin satelit. Acest lucru ar inseama ca aeronava a aterizat undeva. Tocmai de aceea, aria de cautare a fost extinsa.

,,De la concentrarea asupra marilor adanci, acum analizam rute care traverseaza 11 state, precum si zone indepartate ale Oceanului Indian”, a spus Hishammudin Hussein, ministrul Transporturilor.

Potrivit noilor date, aeronava ar fi zburat cel putin sase ore dupa ce a disparut de pe radare, timp in care ar fi putut ateriza pe nu mai putin de 634 de piste, din India, Bangladesh, China, Indonezia, Filipine sau Singapore. Orice noua ipoteza creeaza insa asteptari printre cei care urmaresc cu sufletul la gura subiectul. Toata lumea se roaga acum pentru o minune.

Zborul MH370 a disparut de pe ecranele radarelor civile pe 8 martie, la o ora de la decolare. Ultima pozitie cunoscuta este undeva la jumatatea drumului, intre coastele Malaeziei si Vietnamului. Aeronava ar fi trebuit sa ajunga la Beijing si avea 239 de persoane la bord.

Cititi si:

Articole Similare

Nepotul unui celebru dictator european, condamnat la închisoare şi despăgubiri de mii de euro

Nepotul unui celebru dictator european, condamnat la închisoare şi despăgubiri de mii de euro

Un nepot al dictatorului spaniol Francisco Franco a fost condamnat, joi, la 30 de luni

ONU votează o rezoluţie privind încetarea focului în Siria pe o perioadă determinată

ONU votează o rezoluţie privind încetarea focului în Siria pe o perioadă determinată

Consiliul de Securitate al ONU supune la vot, vineri începând cu ora locală 11:00 (16:00

Irakieni şi iranieni ascunşi printre bagaje, într-o remorcă. Clandestinii au vrut să treacă în România

Irakieni şi iranieni ascunşi printre bagaje, într-o remorcă. Clandestinii au vrut să treacă în România

Cinci persoane din Irak şi Iran, ascunse printre bagaje, într-o remorcă, au fost descoperite vineri,

Comisia Europeană, după propunerea ministrului Toader de revocare a şefei DNA: Urmărim cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii

Comisia Europeană, după propunerea ministrului Toader de revocare a şefei DNA: Urmărim cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii

Comisia European a reacţionat, vineri, la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului

Sinn Fein afirmă că Brexitul este INCOMPATIBIL cu Acordul de la Belfast

Sinn Fein afirmă că Brexitul este INCOMPATIBIL cu Acordul de la Belfast

Liderului partidului nord-irlandez Sinn Fein, Mary Lou McDonald, a declarat joi că ieşirea Marii Britanii