Muntenia News | Homepage

Avion disparut. Aeronava malaeziana ar fi zburat cel putin patru ore

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔13.Mar 2014 Citit de 148 ori Sursa: STIRI

Avionul malaezian despre care nu se stie nimic de sase zile ar mai fi zburat cel putin patru ore dupa ce a disparut de pe radare. Cel putin asa sustin expertii americani in contraterorism, citati de publicatia ,,The Wall Street Journal”. Autoritatile malaeziene dezmint aceasta ipoteza, iar argumentul lor este ca informatiile pe care se bazeaza americanii ar fi inexacte.

Intre timp, chinezii au anuntat ca un satelit a reperat ceea ce par a fi resturi de aeronava care plutesc in Marea Chinei de Sud, adica exact in zona in care aeronava a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Malaezia si Vietnamul au trimis in zona avioane, pentru a vedea despre ce este vorba, dar nu au gasit nimic.

Practic, din punctul in care a fost pierduta legatura cu turnul de control, daca a mai zburat patru ore, avionul putea parcurge 3.500 de kilometri. Adica ar fi putut ajunge, de exemplu, in Pakistan, in Mongolia, sau Marea Arabiei. Varianta prezentata de americani este dezmintita de autoritatile malaeziene.

Operatiunile de cautare au fost extinse pana in Marea Andaman, pe o suprafata de 90.000 de km patrati, aproape cat suprafata Portugaliei. La ele participa 42 de nave si 39 de avioane din 12 tari, printre care Statele Unite, China si Japonia.

Reprosurile curg insa la adresa celor care conduc operatiunile de cautare.

,,Este foarte multa confuzie pentru ca dumneavoastra vreti sa vedeti multa confuzie. Am fost foarte constanti in ceea ce priveste operatiunile de cautare”, a declarat Hishamuddin Hussein, ministrul malaezian al Transporturilor, raspunzand unei observatii a unui jurnalist legata de confuzia din jurul operatiunilor.

Conflictele regionale, piedica in gasirea aeronavei

Disparitia aeronavei este o provocare si pentru specialisti, insa acestia au gasit o explicatie pentru neintelegerile dintre statele din regiune.

,,Avem de-a face cu o zona cu multe tensiuni politice, avem Malaezia, Cambogia, Vietnam, Thailanda, Indonezia, Myanmar, Singapore – poate toate au avut radarele functionale, dar nu stim ce au inregistrat si un motiv pentru care ei nu spun este acela ca acest lucru ar insemna sa deconspire capabilitatile militare. Oricum, aeronava ar fi trebuit sa apara pe radarele militare o perioada destul de lunga de timp”, a declarat David Gleave, fost investigator de accidente aeriene.

Intre timp, a iesit la iveala ca Agentia americana a Aviatiei civile a avertizat acum cateva luni asupra pericolului unor fisuri si probleme de coroziune la fuselajul avioanelor de tip Boeing 777, care ar putea duce la depresurizarea cabinei si la pierderea controlului avionului. Agentia a ordonat verificarea tuturor celor 120 de aeronave de acest tip din Statele Unite, dupa ce o fisura de 40 de centimetri a fost depistata sub antena de satelit a unui Boeing 777 american.

Cititi si:

Articole Similare

Preşedintele Venezuelei cumpără monede virtuale în valoare de peste un miliard de dolari

Preşedintele Venezuelei cumpără monede virtuale în valoare de peste un miliard de dolari

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi că intenţiile de cumpărare a monedei virtuale petro

Scandal între români în Italia. Un copil de 5 ani a fost răpit în contul datoriei pe care o avea tatăl său

Scandal între români în Italia. Un copil de 5 ani a fost răpit în contul datoriei pe care o avea tatăl său

Trei români au răpit un copil de 5 ani al unui conaţional din cauza datoriilor

România este a TREIA ţară din UE care are cel mai MIC SALARIU MINIM pe economie

România este a TREIA ţară din UE care are cel mai MIC SALARIU MINIM pe economie

În luna ianuarie 2018, Bulgaria avea cel mai mic salariu minim pe economie din Uniunea

SUA fac Rusia responsabilă pentru bombardamentele lansate de puterea de la Damasc

SUA fac Rusia responsabilă pentru bombardamentele lansate de puterea de la Damasc

Statele Unite au denunţat joi "responsabilitatea" Rusiei în bombardamentele lansate de regimul de la Damasc

SUA anunţă cel mai mare pachet de sancţiuni împotriva Coreii de Nord

SUA anunţă cel mai mare pachet de sancţiuni împotriva Coreii de Nord

Statele Unite urmează să anunţe cel mai mare pachet de sancţiuni de până acum împotriva