Muntenia News | Homepage

Ambasadorul Rusiei la ONU: ,,Nu vrem un razboi cu Ucraina. Europenii si Washingtonul au incurajat rasturnarea puterii legitime"

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔14.Mar 2014 Citit de 205 ori Sursa: STIRI

Cu doar doua zile inainte de referendumul din Crimeea privind alipirea regiunii autonome la Rusia, dialogul liderilor politici pare sa nu ajunga la vreun consens. Daca premierul ucrainean a incercat sa lanseze joi un ultim apel partii ruse la o rezolvare pasnica a conflictului, ambasadorul rus la ONU a acuzat europenii si Washingtonul ca au provocat aceasta criza prin incurajarea ,,rasturnarii puterii legitime din Ucraina”.

O noua reuniune a Consiliului de Securitate al ONU a avut loc joi pe fondul tensiunilor tot mai mari din Crimeea, acolo unde pe 16 martie va fi organizat un referendum in legatura cu alipirea acestei regiuni autonome cu Federatia Rusa.

Discutiile nu au marcat un progres semnificativ in cadrul negocierilor dintre Rusia si actuala putere de la Kiev. Raspunzand la o intrebare directa adresata de premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, daca Rusia isi doreste un razboi in peninsula, ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a negat acest lucru.

,,Rusia nu vrea razboi si cu atat mai putin rusii”, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin. Totodata, acesta a acuzat europenii, precum si Statele Unite ale Americii ca au provocat actuala criza din Crimeea prin incurajarea ucrainenilor ,,sa rastoarne prin forta guvernul legitim”.

Ambasadorul rus la ONU a mai adaugat ca referendumul de pe 16 martie se justifica din cauza unui vid legislativ aparut in Crimeea dupa ce ,,puterea de la Kiev a fost inlaturata neconstitutional”.

Arseni Iateniuk: ,,Inca mai exista o sansa pentru solutionarea pasnica a crizei”

De cealalta parte, prim-ministrul ucrainean, Arseni Iateniuk, a anuntat ca in opinia sa ,,inca mai exista o sansa” de a rezolva intr-un mod pasnic conflictul din Crimeea. De asemenea, oficialul din Ucraina a acuzat Mosvova de subminare a eforturilor de neproliferare nucleara.

In contextul crizei din Ucraina, tot joi, un barbat care manifesta la Donetk, in favoarea unitatii teritoriale a tarii, a murit, dupa ce mai multe persoane pro-ruse au aparut la demonstratie si i-au batut pe unii manifestanti. Potrivit departamentului local din cadrul Ministerului ucrainean al Sanatatii, barbatul ucis a fost injunghiat si era in varsta de 22 ani, conform AFP.

Circa 1.000 de persoane au manifestat joi la Donetk, in estul Ucrainei, in favoarea unitatii teritoriale a Ucrainei in contextul tensiunilor din Crimeea.

Liderul minoritatii tatare din Crimeea cere interventia NATO in pensinsula

Incertitudinea comandantilor si liderilor ucraineni din Crimeea privind securitatea taarii devine din ce in ce mai mare in contextul in care pe 16 martie se va organiza un referendum privind despartirea regiunii autonome de autoritatile din Ucraina.

Tot joi, liderul minoritatii tatare din Crimeea, Mustafa Djemilev, a cerut organzatiei NATO sa intervina in aceasta criza pentru a preveni un posibil ,,masacru”. Totodata, Djemilev a indemnat la boicotarea referendumului. ,,Facem apel la tatarii din Crimeea sa boicoteze referendumul”, a declarat liderul minoritatii tatare din Crimeea.

Articole Similare

Preşedintele Venezuelei cumpără monede virtuale în valoare de peste un miliard de dolari

Preşedintele Venezuelei cumpără monede virtuale în valoare de peste un miliard de dolari

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi că intenţiile de cumpărare a monedei virtuale petro

Scandal între români în Italia. Un copil de 5 ani a fost răpit în contul datoriei pe care o avea tatăl său

Scandal între români în Italia. Un copil de 5 ani a fost răpit în contul datoriei pe care o avea tatăl său

Trei români au răpit un copil de 5 ani al unui conaţional din cauza datoriilor

România este a TREIA ţară din UE care are cel mai MIC SALARIU MINIM pe economie

România este a TREIA ţară din UE care are cel mai MIC SALARIU MINIM pe economie

În luna ianuarie 2018, Bulgaria avea cel mai mic salariu minim pe economie din Uniunea

SUA fac Rusia responsabilă pentru bombardamentele lansate de puterea de la Damasc

SUA fac Rusia responsabilă pentru bombardamentele lansate de puterea de la Damasc

Statele Unite au denunţat joi "responsabilitatea" Rusiei în bombardamentele lansate de regimul de la Damasc

SUA anunţă cel mai mare pachet de sancţiuni împotriva Coreii de Nord

SUA anunţă cel mai mare pachet de sancţiuni împotriva Coreii de Nord

Statele Unite urmează să anunţe cel mai mare pachet de sancţiuni de până acum împotriva