Muntenia News | Homepage

Campioana începe astăzi asaltul pentru play-off. Astra – ASA Târgu Mureş, de la 20:00

👤Scris de Ioana Popescu 🕔03.Feb 2017 Citit de 449 ori Sursa: JURNALGIURGIUVEAN

marius-sumudica-constantin-budescuCampioana în exerciţiu, Astra Giurgiu are la dispoziţie cinci meciuri pentru a evita intrarea în play-out şi implicit, să lupte în continuare pentru a îşi apăra titlul cucerit în sezonul anterior. Prima “finală” pentru giurgiuveni se joacă acasă şi îi vor avea în faţă pe ardelenii de la ASA Tg. Mures. Meciul programat pe stadionul Marin Anastasovici va fi arbitrat de Cătalin Popa şi porneşte cu Astra ca mare favorită.

Situaţia de la Giurgiu s-a înbunătăţit considerabil în ultima perioadă şi pare să fie momentul cel mai aproape de normalitate şi stabilitate din ultimele luni. Salariile jucătoritor şi angajaţilor clubului au fost plătite, cu o singură excepţie, antrenorul Marius Şumudică. Razboiul rece, de la distanţă dintre patron şi antrenor continuă şi rămâne de văzut dacă va afecta jocul echipei. Însă este puţin probabil, echipa a reuşit cele mai importante performanţe în momente mai dificile, iar încununarea efortului a venit în decembrie prin calificare istorică în primăvara europeană.

În această iarnă la capitolul plecări pentru giurgiuveni a fost înregistrat doar transferul lui Alibec la FCSB, tranzacţie ce a adus în conturile clubului în jur de 2 milioane de euro. Deşi au existat zvonuri care anunţau plecarea unor jucător de bază precum Săpunaru, Junior Morais sau Silviu Lung, niciunul dintre transferuri nu s-a concretizat şi piesele importanate din primul “11” au fost păstrate. Cel mai mare câştig este fără niciun dubiu Constanin Budescu, mijlocaşul a fost convins să semneze un nou contract din postura de jucător liber, lucru ce l-a făcut pe Marius Şumudică să spună ”Chiar sunt fericit!” .

La nivelul venirilor, Astra a fost cea mai activă echipă din prima jumătate, şase transferuri. Toţi cei şase fotbalişti, Robert Boboc, Andrei Piţian, Claudiu Belu, Sergiu Buş, Constantin Budescu şi Plamen Iliev au venit liberi de contract.

La ASA Tg.Mureş pauza competiţionala a adus schimbări masive, atât la nivelul băncii tehnice, cât şi în lotul echipei. Ilie Stan l-a înlocuit pe Dan Alexa, plecat la Concordia Chiajna, iar oficialii ardelenilor au înregistrat 12 noi jucători la LPF. La nivelul plecărilor, 14 jucători au parăsit echipa şi doar 12 fotbalişti dintre cei care au luat startul sezonului mai fac parte din echipa înainte de începerea etapei cu numărul 22.Pentru ASA este un nou început luând în considerare modificarile recente, iar obiectivul în ultimele cini etape ale sezonului este obţinerea a cât mai multor puncte.

Echipe probabile:

Astra Giurgiu: Lung, Stan, Săpunaru, Geraldo, Fabricio, J.Morais, Seto, Lovin, Teixeira, Budescu, Buş. Antrenor: Marius Şumudică.

ASA Tg.Mureş: Pap, Velayos, M.Constatin, Rougalas, Mendy, Balgiu, Mureşan, Petriş, Nicoliţă, Ciolacu, Bâtfoi. Antrenor: Ilie Stan.

www.prosport.ro

Articole Similare

Astra și-a aflat adversara din turul 2 al preliminariilor Europa League!

Astra și-a aflat adversara din turul 2 al preliminariilor Europa League!

Astra va juca în turul II cu învingătoarea meciului FK Zira – FC Differdange. Meciurile pe 13

Măsuri de ordine publică la barajul de promovare în Liga a III

Măsuri de ordine publică la barajul de promovare în Liga a III

Jandarmii giurgiuveni vor asigura sâmbătă, 17 iunie a.c., măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării

Ivan Patzaichin caută pentru al cincilea an campioni la vâslit!

Ivan Patzaichin caută pentru al cincilea an campioni la vâslit!

La Giurgiu, duminică, 25 iunie, începând cu ora 09:00, la Centrul De Agrement Canal Cama,

Delia Cătălina Şalvarin şi Andrei Valentin Gheorghe – doi campioni (încă) necunoscuţi

Delia Cătălina Şalvarin şi Andrei Valentin Gheorghe – doi campioni (încă) necunoscuţi

Într-o sală cu aspect spartan, se antrenează cei doi copii care, la ultimul Campionat Naţional

Aseară, Manchester United a câștigat trofeul Europa League, după 2-0 cu Ajax…Englezii cu un ochi se bucură și cu altul deplâng victimele…

Aseară, Manchester United a câștigat trofeul Europa League, după 2-0 cu Ajax…Englezii cu un ochi se bucură și cu altul deplâng victimele…

Cu siguranță finala Europa League de miercuri seară  s-a desfășurat sub spectrul durerii poporului britanic,