Muntenia News | Homepage

O nouă metodă de înşelătorie se profilează prin intermediul internetului

👤Scris de Alexandru Stan 🕔15.Noi 2017 Citit de 95 ori Sursa: JURNALGIURGIUVEAN

Escrocii par a nu avea limite în inventivitate. După metode deja devenite clasice, precum „Accidentul”, „SMS-ul”, au găsit o nouă modalitate de a-şi atrage victimele.  Se folosesc, de această dată, de internet, mai exact de paginile de socializare.

* Cum funcţionează „sistemul”

Mai întâi, pe pagina de socializare potenţiala victimă primeşte o cerere de prietenie de la o persoană, Judith Walkif Zobramo. La o simplă verificare, o mare parte dintre prietenii victimei se regăsesc în lista respectivei, care ar locui prin Constanţa. Nu pare nimic neobişnuit, astfel că cererea de prietenie este acceptată. Odată acest lucru făcut, imediat apare, pe mesageria privată a viitoarei victime, un mesaj:  „Ai nevoie de finanţare pentru casa ta, pentru afacerea dvs., pentru crearea de dvs. propria afacere, pentru nevoile tale personale mai îndoiesc. Am acorda credite personale cu o rată a dobânzii nominală de 3 %, indiferent de suma. Vă rugăm să specificaţi în aplicaţiile dvs. de împrumut suma exactă pe care doriţi ca data de rambursare de alegerea ta. pentru mai multe informaţii vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de e-mail: wuilliamz97@gmail.com”

Cum numărul celor care au nevoie de credite rapide, dar fie veniturile sunt insuficiente, fie se află deja în baza de date a Biroului de Credit, este destul de mare, mai e doar un pas până la a cădea în plasa escrocilor.  Un mail trimis la adresa cu pricina te redirecţionează, imediat, către o altă adresă: sarita00linan@gmail.com. Asta după ce, din două în două săptămâni, adresa de mail la care poţi solicita acel împrumut „avantajos” se schimbă.

Următorul pas: solicitarea datelor personale şi a semnării unui „contract”

Noul „creditor”, o anume Sarita Judith Liffan, porneşte o adevărată „sarabandă” a mailurilor către potenţialul solicitant. După un aşa-zis formular, prin care se cer date referitoare la adresă, venituri, loc de muncă etc, urmează solicitarea transmiterii, de către „solicitant”, a unei copii după un act de identitate valabil. Analiza „dosarului” durează fix câteva minute, după care se primeşte verdictul: APROBAT! „Draga Domnule, analizele au fost bine nu au informaţiile dumneavoastră şi am să-ţi spun că estico, precum şi la registrul de proces şi că există puţine pentru a vă permite să aveţi fonduri în contul dvs. bancar în orele de după mâine aici. În acest sens, aveţi la dispoziţie contractul prin care se aprobă procesul în bancă, care va fi responsabil de transferul de fonduri despre contul tău. Pentru a face sigur, va fi imprimat documentul, documentul a spus şi a semnat-o şi ne-am întors fotografia document târziu, după ce a semnat în cele din urmă. Se asigure că nu reţine viteza va fi mai bun posibil pentru fiabilitatea de fonduri în contul dvs. bancar. Nu mai consumatoare de timp, suma-în aşteptarea răspunsului tău cu contractul semnat pentru că suma este întotdeauna în linie pentru a termina înregistrarea. Vă mulţumesc pentru înţelegere.”, sună mailul de confirmare. (n.red. textul este redat întocmai cum apare în căsuţa de e-mail)

Odată efectuat şi acest „ultim pas”, pe mail se primeşte un aşa-zis „contract”, de fapt un „Certificat de aplicare” emis de…Republica Franţa, Departamentul de justiţie şi legea privind drepturile omului, Tribunalul de Primă Instanţă. Desigur, certifica-tul cu pricina este editat în limba română (cu enorm de multe greşeli, din pricina traducerii automate din altă limbă), şi poartă DOAR două semnături olografe ale aşa-zisului director al agenţiei de asigurare (Kenneth Cocou) şi a unui „Bailiff” – în tradu-cere…uşier, şerif, vechil, primar, administrator, intendent, portărel!(Victor Gauthier).

Ce recomandă specialiştii…

Ca şi în cazurile de escrocherii anterioare, specialiştii le recomandă eventualelor victime să nu dea ascultare unor asemenea mesaje, să verifice cu mare atenţie cui acceptă cererea de intrare în lista de prieteni şi, cel mai important, să încerce să nu pice în plasa unor asemenea indivizi puşi pe căpătuială rapidă.

(Anna Lincă)

Articole Similare

Marile Companii de Farmacii fac regulile pe piaţa giurgiuveană, nemulţumindu-i pe bolnavi…

Marile Companii de Farmacii fac regulile pe piaţa giurgiuveană, nemulţumindu-i pe bolnavi…

Intraţi zilele trecute în câteva din farmaciile înşirate ca mărgelele pe aţă, în imediata apropiere

Vai de noi! Suntem mai deştepţi…cu 1%!?

Vai de noi! Suntem mai deştepţi…cu 1%!?

Dintre cei 2.160 de elevi absolvenţi de clasa a opta înscrişi la examenele Evaluării Naţionale

Musculițele, cel mai supărător adversar pentru englezi  în meciul cu  Tunisia!

Musculițele, cel mai supărător adversar pentru englezi  în meciul cu  Tunisia!

Vedeta meciului dintre Anglia și Tunisia, fotbalistul britanic Harry Kane, autorul celor două goluri învingătoare,

Accident rutier la Putineiu soldat cu două victime, tată şi fiu

Accident rutier la Putineiu soldat cu două victime, tată şi fiu

   Poliţiștii efectuează cercetări după ce un bărbat a intrat în coliziune cu un autoturism pe

Asociaţia „Friends to Friends 2008”, JRS România şi elevii unei şcoli din municipiu au făcut o surpriză micilor refugiaţi

Asociaţia „Friends to Friends 2008”, JRS România şi elevii unei şcoli din municipiu au făcut o surpriză micilor refugiaţi

În Centrul de Primire a Refugiaţilor din municipiul nostru, pe lângă adulţii care au fugit