Muntenia News | Homepage

De râsul presei! Ginerele primarului din Clejani, Lucian Ioniță , poreclit de presă ”Văcarul de la Ministerul Sănătății”!

👤Scris de Elena Popa 🕔06.Dec 2017 Citit de 42 ori Sursa: JURNALGIURGIUVEAN

Ceea ce cotidianul nostru anticipa încă din vara acestui an, iată că s-a întâmplat . Ginerele primarului din Clejani a fost numit într-o funcție mare, ceea ce a iritat întreaga mass media (  Antena 3,  amfms.ro,  infoziare.ro , stiri.astăzi.ro , ziare-pe-net – indexstiri.ro,  pressmania.ro  etc),  care i-a și găsit acestuia o poreclă potrivită : Văcarul de la Ministerul Sănătății .

Cotidianul   Jurnal giurgiuvean scria încă din luna iunie despre influența majoră a primarului din Clejani, Florin Nidelea, la vârful PSD Giurgiu și de faptul că tata-socru dorea să-și propulseze ginerele într-o funcție importantă. Se vorbea la acel moment că ar putea fi numit subprefect de Giurgiu.

Nu întâmplător însă ar fi fost propulsat pe acest post.  Din fotoliul de subprefect Lucian Ioniță  ar fi putut să-și protejeze socrul , scăpându-l  basma curată,  după ce , în noiembrie 2012, ANI  sesizase ANAF şi Oficiul pentru Prevenirea şi Combatarea Spălării Banilor, de faptul că  primarul Nidelea nu putea justifica 93.000 de euro!

Inspectorii ANI au constatat la vremea aceea că  există o diferenţă de 390.255,5 lei (peste 93.000 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către soții Florin şi Gheorghiţa Nidelea. Agenţia a sesizat ANAF pentru verificări privind suspiciuni de evaziune fiscală, dar şi Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor pentru cercetări privind tranzacţii financiare suspecte. În luna martie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, definitiv, recursul soţilor Nidelea împotriva acţiunii ANI.  

Deși Curtea Supremă confirmă acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, Florin Nidelea, în mod curios și fraudulos,  a rămas în continuare  primar în comuna Clejani. Asta pentru că prefectul de Giurgiu n-a catadicsit să pună în aplicare o decizie definitivă a Înaltei Curți.

Deși la acest moment Florin Nidelea , conform Legii, ar fi trebuit suspendat,  el își păstrează o influenţă  activă şi în prezent, din moment ce însuși prim ministrul Tudose l-a numit pe  ginerele ”văcar”,  subsecretar de stat la Sănătate. 

Cine este Lucian Ioniță, ”văcarul de la Sănătate”!

Ce îl recomandă pe Lucian Ioniţă? Este greu de crezut că Tudose l-a instalat pe Lucian Ioniță conform competenței sale profesionale în domeniul sănătății scria deunăzi un coleg journalist.

Tânărul  Ioniță are în spate experienţa de angajat la firma lu’ tata socru, o agenţie imobiliară din Bragadiru – după cum scria presa națională.  Agro Bragadiru Trade SRL este deţinută de Gheorghiţa Nidelea, soţia primarului Florin Nidelea şi soacra proaspătului subsecretar de stat, şi are ca domeniu de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare.

 ”Văcarul de la Sănătate” lucra şi la firma  ce poartă numele său şi al soţiei ( Cristina – fiica primarului influent , din Clejani). Lustina Vision Construct SRL este controlată de Constantin Ioniţă, cuscrul lui Nidelea și totodată  tatăl subsecretarului de stat,  cunoscut acum de o țară întreagă ca ”Văcarul de la sănătate”.  

Firma la care Lucian Ioniţă era angajat este înregistrată la DSVSA Giurgiu, având ca obiect de activitate:  ”creşterea bovinelor de lapte”. Deci presa n-a greșit atunci când i-a pus lui Lucian Ioniță porecla de ”văcarul de la Sănătate”!

De asemenea, Lustina Vision Construct SRL este membră în Asociaţia Crescătorilor de Vaci “Bălţata românească” – Tip Simmental! Acesta este încă un argument serios pentru jurnaliști ca să-l numească pe Lucian Ioniță, ”văcarul de la Ministerul Sănătății”.

În consecință iată cine va coordona Ministerul Sănătăţii. Sistemul sanitar din România are acum o şansă uriaşă de vindecare, graţie deciziei de a-l numi la conducerea ministerului pe Lucian Ioniţă, ginerele primarului din Clejani.  Un tânăr care știe mai bine ca oricine cum se vindecă bălțata românească !  O decizie ce are probabil ca raţionament faptul  că românii oricum sunt trataţi ca vitele prin spitale…așa cum scria recent un confrate de breaslă . De felicitat și premierul care a considerat că nimic nu e mai potrivit pentru o funcţie de subsecretar de stat la Sănătate decât un văcar! 

Cazul primarului Florin Nidelea, primarul comunei cu lăutari celebri,  Clejani,  este , după cum se observă, o mostră a faptului că în România legile nu se aplică aproape niciodată oamenilor cu influențe în culisele politicului.

În ciuda tuturor demersurilor pe care ziarul nostru l-a făcut către instituțiile statului pentru aplicarea deciziei Înaltei Curți de Casație și justiție , implicit al evidențelor ANI, Florin Nidelea își poate permite luxul de a-I influența tocmai pe cel care ar fi trebuit să fie garantul respectării legilor în România, pe primul ministru, care  într-o crasă bășcălie,  l-a numit fără să crâcnească , subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, tocmai  pe  Văcarul din Clejani , așa cum astăzi îl cunoaște o țară întreagă. 

(Florian TINCU)

Articole Similare

Frații Pantazi au organizat o nouă ediție ”Pomana Porcului”, dedicată prieteniei dintre vechi glorii ale fotbalului giurgiuvean! Un ministru…

Frații Pantazi au organizat o nouă ediție ”Pomana Porcului”, dedicată prieteniei dintre vechi glorii ale fotbalului giurgiuvean! Un ministru…

Ca în fiecare an, conform tradiției,  Frații Pantazi: Sandu și Adonis, au organizat duminică

40 de medalii obținute de echipa de jiu-jitsu a Clubului ”AQUILA” , într-un Open de două zile desfășurat la Giurgiu

40 de medalii obținute de echipa de jiu-jitsu a Clubului ”AQUILA” , într-un Open de două zile desfășurat la Giurgiu

Timp de două zile, 9 și 10 decembrie,  la Giurgiu,  a avut loc un Open

Duminică, 10 decembrie, noi proteste în Piața Victoriei din Capitală .

Duminică, 10 decembrie, noi proteste în Piața Victoriei din Capitală .

Astăzi, 10 decembrie,  începând cu ora 18.00, în Capitală are loc un nou protest față

Ministrul MAI vrea puteri mai mari pentru poliţişti și mai mulţi agenţi…! Ce a uitat d-na Carmen Dan…

Ministrul MAI vrea puteri mai mari pentru poliţişti și mai mulţi agenţi…! Ce a uitat d-na Carmen Dan…

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, că vrea puteri sporite pentru poliţişti şi

Guvernul a alocat fonduri pentru ”căldură”, autorităților locale ! De câți bani a beneficiat Giurgiu!

Guvernul a alocat fonduri pentru ”căldură”, autorităților locale ! De câți bani a beneficiat Giurgiu!

Autorităţile locale vor primi peste 115 milioane lei pentru asigurarea alimentării populaţiei cu energie termică,

Cele mai noi stiri

Frații Pantazi au organizat o nouă ediție ”Pomana Porcului”, dedicată prieteniei dintre vechi glorii ale fotbalului giurgiuvean! Un ministru… Ca în fiecare an, conform tradiției,  Frații Pantazi: Sandu și Adonis, au organizat duminică , 10 decembrie,  în curtea ... Publicat duminică, 10 decembrie 2017 22:33 40 de medalii obținute de echipa de jiu-jitsu a Clubului ”AQUILA” , într-un Open de două zile desfășurat la Giurgiu Timp de două zile, 9 și 10 decembrie,  la Giurgiu,  a avut loc un Open ”Aquila”  la  Ju-Jitsu , organizat ... Publicat duminică, 10 decembrie 2017 22:33 Val de NINSORI şi de FRIG în vestul Europei. Drumuri blocate, zboruri anulate, competiţii sportive amânate Valul de ninsori şi de frig afectează ţările din vestul Europei, drumuri fiind blocate în Marea Britanie, zboruri anulate, iar ... Publicat duminică, 10 decembrie 2017 22:33 Zeci de români blocaţi pe aeroportul Luton din Londra, ÎNCHIS din cauza vremii. Ce spune ambasadorul Dan Mihalache Zborurile cu decolare de pe aeroportul Luton din Londra au fost oprite, sâmbătă, din cauza vremii nefavorabile, astfel că pasagerii ... Publicat duminică, 10 decembrie 2017 22:33 Alimente care îmbunătăţesc circulaţia şi previn formarea cheagurilor de sânge Portocalele, ardeiul iute sau sau usturoiul sunt câteva dintre remediile naturale și eficiente pentru îmbunătățirea circulației. Citește mai departe... ... Publicat duminică, 10 decembrie 2017 22:33