Muntenia News | Homepage

Cum se apără liberalul Marin Anton împotriva acuzaţiilor DNA…

👤Scris de Elena Popa 🕔17.Ian 2018 Citit de 80 ori Sursa: JURNALGIURGIUVEAN

Recent, într-o conferinţă de presă, liderul liberalilor giurgiuveni, Marin Anton, a adus în discuţie situaţia în care se află: trimis în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită.

Acesta, pe parcursul conferinţei, pe lângă detaliile privitoare la dosarul său (66 de volume, care cuprind cinci ani de „monitorizare completă”, după cum se afirmă în rechizitoriul procurorilor), şi-a prezentat şi propria versiune de apărare.

„Ştiu, nu a fost surpriză pentru multă lume, ceea ce mă face, personal, să cred altceva despre acest dosar. M-a surprins, în schimb, pe mine, momentul depunerii acestui dosar la Judecătorie. E drept, nu am fost niciodată „roua dimineţii”, am făcut şi greşeli pe care mi le-am asumat întotdeauna. Acest dosar este unul mai vechi, cu finalitate de „acceptare de mită” de 5,3 milioane de euro. Dar părerea mea este alta: că aici este vorba despre o „broderie” a procurorilor vis-a-vis de perioada mea de activitate la Ministerul Transporturilor. În paralel, în acest dosar se discută şi despre finanţarea campaniei electorale din 2009. DNA susţine, cu nişte probe fabricate, că beneficiara celor 5,3 milioane de euro este firma la care eram acţionar”.

Întrebat dacă bănuieşte pe cineva care ar vrea să îi fabrice acest dosar, Marin Anton a răspuns:

„De-a lungul timpului, am avut unele dispute cu o doamnă de prin justiţie, care se pare că nu m-a „uitat”. S-au cerut, în acest dosar, documente, au fost aduse doar nişte copii cu o ştampilă „conform cu originalul”. Am atras atenţia procurorului de caz că aceste documente nu au, niciunul, semnătura mea. De aici, din dosar a mai fost disjuns unul, prin care se caută verificarea veridicităţii anumitor semnături la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1. Mai mult, pe data de 25 mai 2009 eu apar ca PREZENT la o şedinţă, numai că la acea dată eu eram în campanie electorală. Apare, acolo, semnătura mea, o mâzgălitură, în dreptul numelui meu, scris cu pixul, de mână, între numerele de ordine 1 şi 2, în condiţiile în care absolut toate celelalte nume ale membrilor comisiei tehnico-economice erau scrise la calculator. Acest document, de un fals grosolan, nu mi-a fost admis ca probă în apărarea mea. Mă tem că se va finaliza tot procesul meu, şi verificarea veridicităţii unor probe nu se va încheia…”, mai spunea Marin Anton.

Referindu-se la acuzaţia că el ar fi fost cel care a semnat proiectul hotărârii de guvern, liderul liberal a precizat că secretarii de stat nu au aceste atribuţii, singurul moment când ar putea face acest lucru fiind doar atunci când primesc împuternicire din partea ministrului de resort.

„Aş fi avut posibilitatea iniţierii hotărârilor de guvern în perioada 1 – 15 iulie, când ministrul Berceanu s-a aflat în concediu şi m-a delegat pe mine să îi ţin locul, dar nu am făcut-o. Singurul loc unde am semnat, într-adevăr, este nota de fundamentare. Numai că acolo sunt semnături şi de la alte direcţii şi departamente…cât despre aviaţie, acolo unde sunt acuzat că aş fi luat mită, am început să răspund în data de 28 martie, şi am răspuns de acest sector doar vreo zece zile!”, a mai spus Marin Anton.

Referitor la suma propriu-zisă, de 5.3 milioane euro, despre care procurorii DNA spun că ar fi fost luată drept mită, Marin Anton a precizat:

„Această sumă este exact valoarea lucrărilor executate în perioada cât eu am răspuns de sectorul aviaţie, iar pentru aceste lucrări s-au emis facturi, s-au plătit taxe către statul român. Cu alte cuvinte, eu – dacă aş fi primit această sumă – aş fi avut parte de o „mită” pentru care am plătit impozit! Acum, doar judecătorii sunt cei care vor decide. Rămâne de văzut care le va fi decizia, eu spun doar atât: îmi voi demonstra nevinovăţia”,a  încheiat liderul organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu.

Articole Similare

Prețurile biletelor  la meciul din ultima etapă a echipei Astra Giurgiu au crescut semnificativ

Prețurile biletelor  la meciul din ultima etapă a echipei Astra Giurgiu au crescut semnificativ

Cititorii noștri ne-au anunțat că ceea ce scrie presa central se confirm și anume că

După ce îşi dau seama poliţiştii de frontieră giurgiuveni că se apropie 1 şi 8 martie ?!

După ce îşi dau seama poliţiştii de frontieră giurgiuveni că se apropie 1 şi 8 martie ?!

Capturile poliţiştilor de frontieră din ultima perioadă dovedesc faptul că mulţi se pregătesc să

Peste o mie de parfumuri le-au mirosit poliţiştilor de frontieră a contrafăcut

Peste o mie de parfumuri le-au mirosit poliţiştilor de frontieră a contrafăcut

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un autoturism condus de un cetăţean român, peste 1.500

Percheziţii MASIVE astăzi dimineață în Giurgiu şi alte judeţe! Falsificatori de bani, luaţi cu ASALT de DIICOT!

Percheziţii MASIVE astăzi dimineață în Giurgiu şi alte judeţe! Falsificatori de bani, luaţi cu ASALT de DIICOT!

Poliţiştii au făcut astăzi dimineață (marţi 29 februarie), cinci percheziţii în Bucureşti şi în judeţele

În timp ce alte județe se plâng de lipsa cadrelor de poliție, schema de personal a IPJ Giurgiu este acoperită în proporţie de aproape 80%!

În timp ce alte județe se plâng de lipsa cadrelor de poliție, schema de personal a IPJ Giurgiu este acoperită în proporţie de aproape 80%!

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, Cătălin Ţone, a declarat luni, 19 februarie,