Muntenia News | Homepage

AGLOMERAŢIE, NERVI ŞI MULTĂ FRUSTRARE în rândul giurgiuvenilor care vor să încheie contracte cu operatorul local de salubritate

👤Scris de Stefan Pop 🕔14.Ian 2018 Citit de 38 ori Sursa: JURNALGIURGIUVEAN

De câteva zile foarte mulţi giurgiuveni  ne-au sunat la redacţie reclamându-ne faptul că sunt nevoiţi să piardă timpul   la cozile formate pentru  încheierea  contractului cu operatorul local de salubritate, la sediul de pe Canalul Plantelor. Stând de vorbă cu unii dintre cei aflaţi joi la prânz la sediul Girexim , aceştia  ne reclamau mai multe aspecte stresante .  Unul dintre ele este faptul că distanţele până la sediul operatorului sunt destul de mari mai ales pentru persoanele de vârsta a treia . Un alt impediment este acela că nu se poate ajunge aici cu niciun mijloc de transport, iar societatea nu dispune de alte puncte de lucru ( centre de încasare) în municipiu,  lucru care ar fi simplificat mult, spuneau ei,  relaţia dintre client şi operator . Oamenii se mai plângeau de ritmul lent al salariatelor,  dar şi de faptul că nu au acces la toaleta instituţiei, sugerând ca măcar să fie instalate în curtea instituţiei, veceuri ecologice pentru ca nimeni să nu sufere din cauza acestui neajuns deloc de neglijat.

Cetăţenii ne –au amintit   că la ultima şedinţă a Consilului local Giurgiu, s-a făcut precizarea  că imediat după 1 ianuarie, salariaţii Girexim vor merge la domiciliul cetăţenilor pentru încheierea contractelor de ridicare a gunoiului, promisiune ce nu a fost respectată, cetăţenii fiind nevoiţi să stea la cozi consistente la sediul operatorului local de salubritate.

Care este explicaţia operaorului pentru situaţia creată

 Luând legătura cu directorul societăţii, George Rizea, acesta şi-a manifestat ca de fiecare dată disponibilitatea de a ne explica ce vor trebui să facă cei ce doresc să încheie contracte pe acest an.

Este adevărat că şi la noi se întâmplă ca şi la Taxe şi Impozite în această perioadă . Când vin deodată 200 de oameni nu  le pot sta în faţă 200 de operatori care să încheie contracte,  astfel încât omul să nu stea prea mult la rând…. Le înţeleg frustrarea, căci omul zice : domnule eu am venit să fac un contract în urma căruia mi se oferă un serviciu , dar nu gratuit, ci pe care eu îl plătesc…Şi atunci, dacă tot îl plătesc nu puteam să am nişte condiţii mai facile de contractare?  Şi atunci ce am încercat să facem… La instituţii , societăţi cu mulţi salariaţi, acolo unde populaţia este mai concentrată, adică Prefectură, Mediu, Primărie, Registrul Comerţului  ş.a.m.d , să mergem noi, să facem noi contracte,  căci acolo deja găseşti cel puţin 50 de persoane. Dacă mergi acasă la  cetăţeni  nu ai acelaşi spor , căci o parte sunt plecaţi  la muncă după amiaza,  alţii sunt dimineaţa, iar alţii nu-ţi răspund căci  acasă au rămas doar copiii . Ce poţi să faci cu flux faci la instituţiile şi la societăţile mari unde găseşti un număr mai mare de persoane. Intri,  spui că eşti de la Salubritate şi lucrurile se rezolvă simplu. Sunt şi o serie de instituţii care ne-au solicitat să mergem noi acolo să încheiem contractele, dar atenţie,  acolo unde există un număr important de persoane. Mergem în teren acolo unde suntem siguri că îi găsim pe cei cu care urmează să încheiem contracte , la societăţi , instituţii …Evident că vom merge acolo tot pe  cheltuielile noastre. Ceilalţi cetăţeni sunt aşteptaţi să îşi  încheie contractele  la sediul societăţii noastre.  Este adevărat că tot acest proces de contractare  va fi dificil, că va dura până la finele lunii ianuarie şi că oamenii vor sta la coadă, cred asta,  dar Primăria gândeşte cam aşa : „Ca să nu pui presiune pe bugetul meu încearcă să faci tu, Gireximule,  cât mai multe contracte!”       Asta înseamnă că lumea va trebui să aştepte la rând,  căci aşa cum spuneam nu putem angaja 200 de operatori care să  rezolve  200 de clienţi odată. Avem 9 persoane pentru rezolvarea acestui lucru…nu cred că sunt puţini şi care încheie zilnic  contracte la sediul nostru . Este adevărat că se pierde timp cu fiecare dintre abonaţi.  Dar ce putem face…Dacă vine un bătrân şi spune că nu înţelege ceva anume, nu putem să îi spunem „ citeşte  legislaţia!”  şi să-i închid uşa în nas.  Nu, nu pot să fac asta! Sunt şi cazuri în care cetăţenii mă sună chiar pe mine şi îmi spun că soţia sau soţul beneficiază de nu ştiu ce Lege care-i dă dreptul la gratuitate,  şi pe care trebuie să-l lămurim că gratuitatea se aplică la  taxe TV şi la taxe locale, şi sigur că toate aceste explicaţii durează –ne-a mai precizat directorul Girexim.  

Întrebat care este programul cu publicul,  directorul George Rizea ne spunea că el este de la 8.00 la 16.00 , menţionându-ne că nimeni nu trebuie să intre în panică deoarece nicio persoană nu va fi refuzată pentru încheierea contractului. În privinţa preţului majorat de la 5 lei /persoană la cel de 7,37 lei în prezent , ea a fost decisă în una din şedinţele Consiliului local de anul trecut .

( Florian Tincu Leonardo Balaban )

Articole Similare

Preşedintele PNL Giurgiu, Marin Anton:  „ Promit că dacă văd un giurgiuvean în noul Guvern, îl felicit pe Bădălău…!”

Preşedintele PNL Giurgiu, Marin Anton:  „ Promit că dacă văd un giurgiuvean în noul Guvern, îl felicit pe Bădălău…!”

 Parcă anticipând mişcările ce urmează a avea loc în noul cabinet Dăncilă ce urmează a

Cum a ales un turc să ajungă în Germania, via România…

Cum a ales un turc să ajungă în Germania, via România…

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean turc

În cadrul unui nou program lansat de către Ministerul Agriculturii Crescătorii de animale din judeţul Giurgiu pot primi  gratuit porci din rasele…

În cadrul unui nou program lansat de către Ministerul Agriculturii Crescătorii de animale din judeţul Giurgiu pot primi  gratuit porci din rasele…

Prin HG 9/2018 Ministerul Agriculturii a înfiinţat un Program de dezvoltare a raselor de suine

Campania antirabie a inspectorilor DSVSA , continuă să fie îngreunată de reticenţa locuitorilor deţinători de câini

Campania antirabie a inspectorilor DSVSA , continuă să fie îngreunată de reticenţa locuitorilor deţinători de câini

Campania antirabică începută  la 1 octombrie 2017 , continuă în această perioadă în judeţul Giurgiu.

La Primăria  Găujani, anul 2018 a început cu noi proiecte

La Primăria  Găujani, anul 2018 a început cu noi proiecte

Dacă despre anul 2017, primarul comunei Găujani, Dumitru Marcu, spunea că a fost unul în