Muntenia News | Homepage

Cazanul cu smoala

👤Scris de Elena Popa 🕔27.Mar 2014 Citit de 145 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

Lumea fotbalului profesionist este de multe ori plina de surprize nu numai in ceea ce priveste rasturanrea de situatii care dau peste cap si cele mai lucide pronosticuri. De asemenea, surprizele sunt oferite pe neasteptate si de declaratiile publice. Astfel, ieri, Laurentiu Reghecampf a declarat ca le-a depasit cu mult pe toate contracanditatele sale din Liga intai, iar situatia este de asa natura incat nu mai poate da inapoi, trebuind cu orice pret sa ajunga in finala Cupei Romaniei. Dupa cum a mentionat Reghecampf, pentru clubul Steaua, anul acesta, s-a ivit acea rara ocazie de a castiga atat campionatul, cat si Cupa Romaniei. Reghecampf este optimist deoarece echipa sa este la 8 puncte diferenta de a doua clasata. Reghecampf considera ca Steaua are, in prezent, potentialul necesar de a da o replica taioasa eternei sale rivale, Dinamo. Antrenorul Stelei isi doreste foarte mult sa obtina o victorie in confruntarea cu Dinamo, mai ales dupa insuccesul obtinut in prima mansa a campionatului. in ceea ce ii priveste pe jucatorii echipei Steaua, Reghecampf a precizat ca acestia nu trebuie sa aiba o motivatie speciala pentru a castiga un anumit meci din campionat, deoarece, pentru a obtine dubla victorie, de campion national si de castigator al Cupei Romaiei, fiecare meci trebuie privit ca fiind in sine un meci important. Reghecampf a mai mentionat ca, din punct de vedere financiar, jucatorii Stelei nu au de ce sa se planga, deoarece sunt cu salariile la zi. in plus, in cazul in care se vor califica in finala Cupei Romaniei, jucatorii Stelei vor primi un bonus financiar special. in ceea ce priveste cealalta semifinala a Cupei Romaniei, Reghecampf nu are nicio preferinta pentru niciuna din cele doua echipe.

Celalalt evenimet care a zguduit lumea fotbalului profesionist este si el marcat de unele evenimente ce privesc, de data aceasta, viata personala a unor investitori implicati in fenomenul fotbalistic national. Tot ieri, Comisia pentru Stabilirea Regimului de Detentie de la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta a decis ca fratii Victor si Giovani Becali, inclusiv Cristian Borcea, vor executa pedeapsa ce a revenit fiecaruia in parte, in regim de detentie inchis. Aceasta inseamna ca cei trei vor fi mutati din Penitenciarul Poarta Alba. La Poarta Alba pedepsele puteau fi executate in regim deschis si semideschis. Potrivit Legii 254/2013, executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate in regim inchis se aplica doar persoanelor condamnate la pedepse mai mari de 3 ani, dar care nu executa o pedeapsa ce depaseste 13 ani de puscarie. Contestatiile fratilor Becali si a lui Cristian Borcea, referitor la regimul de executare a pedepsei, au fost inregistrate in data de 12 martie, anul acesta, si vor fi supuse examinarii, respectiv judecarii, maine, 28 martie.

Un ultim aspect referitor la lumea atat de agitata a fotbalului profesionist: avocatul Victor Petrisor a declarat ca Gigi Becali ar fi putut scapa cu o pedeapsa mai usoara daca ar fi fost mai bine sfatuit de catre avocatii la ale caror servicii a facut apel. De asemenea, Petrisor este de parere ca pedeapsa lui Gigi Becali ar fi fot mult mai usoara daca s-ar fi recunoscut vina ce ii revenea in dosarul Valiza. Daca isi recunostea vina, era foarte posibil ca Becali sa fi avut soarta pe care a avut-o atat Teia Sponte, cat si Victor Piturca. Deoarece ultimii doi si-au recunoscut vina, instanta de judecata a dictat pedeapsa cu suspendare. Deoarece Becali s-a incapatanat sa nu recunoasca ca este vinovat, instanta a considerat ca actiunea sa poate fi incadrata la dare de mita. Revenind, daca Becali se recunostea vinovat, era foarte posibil ca pedeapsa sa sa fi fost mult mai mica si, pana la urma, sa fi fost chiar eliberat conditionat.

Dupa cum se constata, lumea fotbalului profesionist este o lume foarte agitata, atat din cauza orgoliilor care uneori sunt de nestapanit, cat si din cauza intereselor economice, mai ales pe fundalul unei crize economice ale carei efecte se fac si acum resimtite, creandu-se, astfel, un cadru de viata financiara extrem de instabil si periculos prin consecintele sale.

Articole Similare

Au impresionat în Slovacia! Karateka de la CS Târgoviște au urcat de cinci ori pe podium la Campionatul European

Au impresionat în Slovacia! Karateka de la CS Târgoviște au urcat de cinci ori pe podium la Campionatul European

Sportivii de la CS Târgoviște au încheiat cu fruntea sus Campionatul European de Karate Shito

Gândul unui împătimit al fotbalului, pentru căpitanul Chindiei!

Acest om și-a dedicat toată viața fotbalului târgoviștean. E cel care a condus Chindia spre

Jucători de perspectivă lângă Turn! Chindia vizează să achiziționeze doi puști de la Dinamo București

Jucători de perspectivă lângă Turn! Chindia vizează să achiziționeze doi puști de la Dinamo București

; foto: Mihai Neicuțescu (20 ani –atacant) Lotul Chindiei Târgoviște ar putea fi întărit în

TENIS: Sorana Cîrstea, în turul 2 al calificărilor de la Eastbourne

TENIS: Sorana Cîrstea, în turul 2 al calificărilor de la Eastbourne

; Sorana Cîrstea (62 WTA) se află foarte aproape de accede pe tabloul principal

Adrenalină pe două roți la Moreni! Dealul Sângeriș a găzduit etapa a 5-a a Campionatului Național de Endurocross

Adrenalină pe două roți la sfârșitul săptămânii trecute la Moreni! Pe Dealul Sângeriș a avut