Muntenia News | Homepage

A INCEPUT OLIMPIADA NATIONALA A SPORTULUI SCOLAR

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔07.Ian 2014 Citit de 278 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

in cadrul actiunilor organizate pentru dezvoltarea fotbalului de baza, o importanta deosebita o are competitia organizata in parteneriat cu Ministerul Educatiei Cercetarii, Tinereturlui si Sportului, “OLIMPIADA NATIONALA A SPORTULUI SCOLAR” editia 2013/2014.

Aceste competitii se organizeaza la fotbal pe teren redus pentru elevii din invatamantul preuniversitar nelegitimati sau legitimati la cluburi sau asociatii sportive.

Obiective

– Cresterea numarului de elevi fete si baieti, practicanti ai fotbalului de performanta prin largirea si diversificarea activitatilor de selectie.

– Cultivarea in randul elevilor a spiritului de disciplina, de fair-play, de eliminare a violentei in sport.

– Promovarea masurilor de prevenire, de educatie si de sanctionare a jucatorilor, conducatorilor si spectatorilor care incalca normele de conduita si regulamentele in vigoare. – Promovarea si dezvoltarea fotbalului feminin in randul elevilor. Organizare si participanti OLIMPIADA NATIONALA A

SPORTULUI SCOLAR se organizeaza separat pentru mediul urban si pentru mediul rural pe terenuri de dimensiuni reduse (40×20 m) numai pentru baieti si pentru fete dupa cum urmeaza:

invatamantul primar clasele I-IV – baieti – nascuti in anul 2002 si mai mici

invatamantul primar clasele I-IV – fete – nascute in anul 2002 si mai mici

invatamantul gimnazial clasele V-VIII – baieti – nascuti in anul 1998 si mai mici

invatamantul gimnazial clasele V-VIII – fete – nascute in anul 1998 si mai mici

invatamantul liceal si profesional clasele IX-XII/XIII – baieti – nascuti in anul 1993 si mai mici. invatamantul liceal si profesional

clasele IX-XII/XIII – fete – nascute

in anul 1994 si mai mici. Etapele competitiei: Etapele pe clasa, scoala, liceu/ S.A.M., etapa pe localitate, comuna, orase, municipii, etapa pe judet si sectoare ale Municipiului Bucuresti.

Pentru ca aceasta competitie sa se desfasoare intr-un cadru organizat si sa isi atinga scopul Federatia Romana de Fotbal va sprijini Ministerul Educatiei Nationale in cadrul parteneriatului prin:

Asociatiile Judetene de Fotbal si a Municipiului Bucuresti vor asigura: – Arbitrajul gratuit la etapa pe localitate, centre de localitati si judet / sectoare ale Municipiului Bucuresti.

– Sprijin logistic in organizarea etapelor pe localitati, centre de localitati si judet / sectoare ale Municipiului Bucuresti de catre Comisiile Judetene si de Juniori. Comisia Centrala a Arbitrilor va asigura:

– Arbitrajul gratuit la etapa de zona si etapa finala. Serviciul Juniori va asigura:

– Sprijin logistic la organizarea etapei de zona si etapei finale.

– Participarea responsabililor comisiilor judetene de juniori, la toate etapele competitiei in vederea nominalizarii jucatorilor ce urmeaza sa participe la actiuni de selectie pentru construirea si completarea selectionatelor nationale de 5

juniori/junioare.

– Premierea cu materiale sportive a echipelor clasate de locurile 1-3 la etapa finala.

Articole Similare

Ruptură între Gabriel Paraschiv şi Flacăra Moreni? Viitorul fostului campion al României pe Cricov este în ceaţă

Ruptură între Gabriel Paraschiv şi Flacăra Moreni? Viitorul fostului campion al României pe Cricov este în ceaţă

Flacăra Moreni a promovat în Liga a 3-a, dar viitorul băncii tehnice a devenit tot

Vis îndeplinit pe Cricov! Flacăra Moreni a promovat în Liga a 3-a

Vis îndeplinit pe Cricov! Flacăra Moreni a promovat în Liga a 3-a

Flacăra Moreni a revenit în această după-amiază în Liga a 3-a după o absenţă de

Lupte. Maria Cioclea, înfrângeri pe linie la Campionatul European pentru juniori

Lupte. Maria Cioclea, înfrângeri pe linie la Campionatul European pentru juniori

prea puternică pentru dâmboviţeanca Maria Cioclea. Sportiva de la CSŞ Târgovişte a părăsit întrecerea găzduită

Jandarmeria Dâmbovița – Medalie de argint la Campionatul de atletism și cros al M.A.I.

Jandarmeria Dâmbovița – Medalie de argint la Campionatul de atletism și cros al M.A.I.

Plutonierul adjutant Berbec Adrian a reprezentat și anul acesta Jandarmeria Română la Campionatul de Atletism

Flacăra se pregăteşte de sărbătoare. Promovarea în Liga a 3-a, visul suprem la Moreni

Flacăra se pregăteşte de sărbătoare. Promovarea în Liga a 3-a, visul suprem la Moreni

Flacăra Moreni are din nou şansa de a evolua la nivel naţional după o pauză

Cele mai noi stiri

Ruptură între Gabriel Paraschiv şi Flacăra Moreni? Viitorul fostului campion al României pe Cricov este în ceaţă Flacăra Moreni a promovat în Liga a 3-a, dar viitorul băncii tehnice a devenit tot mai nesigur. Imediat, după urcarea Post-ul ... Publicat duminică, 26 iunie 2016 19:59 De Ziua Drapelului veteranii de război ai Argeșului au rămas în ochii autorităților tot la poziția de figuranți . Află ce fac germanii cu… Pare a fi un subiect neadaptat actualității  însă el reprezinta esența prezențului, esența modului în care în România sunt aruncate ... Publicat duminică, 26 iunie 2016 19:58 Nicola Sturgeon: Regatul Unit pentru care Scotia a votat sa ramana in 2014 nu mai exista/ Parlamentul scotian ar putea bloca Brexitul „Regatul Unit pentru care Scotia a votat sa ramana in 2014 nu mai exista”, a declarat duminica Nicola Sturgeon, premierul ... Publicat duminică, 26 iunie 2016 19:58 Forţele militare din Irak anunţă eliberarea oraşului Fallujah de sub controlul Statului Islamic Forțele irakiene au eliberat total duminică Fallujah, oraș în vestul Irakului aflat sub controlul jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI) ... Publicat duminică, 26 iunie 2016 19:58 John Kerry se va întâlni cu lideri UE şi britanici într-o încercare de mediere, după Brexit Secretarul de Stat american John Kerry se va întâlni luni cu Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, şi ... Publicat duminică, 26 iunie 2016 19:58