Muntenia News | Homepage

Claudia Gilia si Emilian Barbulescu, pe lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare

👤Scris de Ioana Popescu 🕔25.Mar 2014 Citit de 291 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

Alianta electorala PSD-UNPR-PC a depus sambata, la Biroul Electoral Central (BEC), dosarele de candidatura pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Cap de lista este europarlamentarul PSD Corina Cretu. Judetul Dambovita are doi candidati pe lista insa pe nici unul dintre locurile eligibile ale aliantei: Claudia Gilia, presedinta Organizatiei de Femei a PSD Dambovita, se afla pe locul 22, iar Emilian Barbulescu, de la Hulubesti, presedintele Organizatiei de Pensionari a PSD Dambovita, pe locul 41, ca supleant. Depunerea candidaturilor s-a facut in prezenta celor trei presedinti ai Aliantei electorale PSD-UNPR-PC, presedintele PSD Victor Ponta, presedintele UNPR Gabriel Oprea si presedintele PC Daniel Constantin, precum si a candidatilor pentru alegerile europarlamentare. Partidele politice, aliantele politice si cele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale legal constituite si candidatii independenti mai pot sa-si depuna si sa-si inregistreze candidaturile pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central pana pe 26 martie, ora 24:00. In termen de 24 de ore de la inregistrare, cel mai tarziu pe 27 martie, listele de candidati si candidaturile independente sunt aduse la cunostinta publica prin afisare la sediul BEC si la birourile electorale. Pana la implinirea a 45 de zile inainte de data alegerilor, cel mai tarziu 10 aprilie, se pot formula contestatii privind admiterea sau respingerea candidaturilor. Solutionarea se va face de Tribunalul Bucuresti, in termen de doua zile. Decizia poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti, iar cel mai tarziu la 15 aprilie CAB se pronunta prin decizie definitiva. Cel mai tarziu la 16 aprilie candidaturile pentru PE raman definitive. Campania electorala va incepe la data de 25 aprilie si se va incheia pe 24 mai, la ora 07:00. Procesul electoral se va desfasura in ziua de 25 mai, in intervalul orar 07:00-21:00.

Alianta PSD-PC-UNPR ar putea castiga alegerile europarlamentare cu un scor zdrobitor

Un sondaj INSCOP arata ca alianta PSD-PC-UNPR ar castiga alegerile europarlamentare cu un scor zdrobitor (40,4%), dublu fata de urmatorul partid clasat, PNL (17,6%). Ultima treapta a podiumului ar fi ocupata de PDL (13,7%). Pe de alta parte, cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba europarlamentarii sunt: cunoasterea unor limbi straine (93,7% considera acest lucru important si foarte important), sa aiba studii potrivite (92,4%) si sa aiba experienta politica (86,5% cred ca acest lucru este important si foarte important). Pentru 67,1% dintre respondenti este important si foarte important ca viitorii europarlamentari sa fie cunoscuti in Europa, in timp ce 44,4% considera ca este important si foarte important ca europarlamentarii sa fie noi in politica.

Au inceput inscrierile

pentru presedintii sau loctiitorii sectiilor de votare

Presedintii si loctiitorii birourilor electorale ale sectiilor de votare vor fi desemnati prin tragere la sorti pana cel tarziu pe data de 15 mai. Conform art. 9, alin. 5 din H.G.R. 103/2014 indemnizatia presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare va fi de 85 lei pe zi, dar nu mai mult de cinci zile. Acestia nu pot avea apartenenta politica si nu pot fi sot/sotie ori rude pana la gradul IV inclusiv cu niciunul dintre candidati. Inscrierile se pot face pana la data de 15 aprilie. Prin Hotararea Guvernului Romaniei cu nr. 79/2014 s-a stabilit ziua de duminica, 25 mai 2014, ca data a alegerilor pentru desemnarea membrilor din Romania in Parlamentul European. Avand in vedere H.G.R. nr. 80/2014 privind aprobarea programului calendaristic al actiunilor necesare pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European, precum si prevederile art. 29 din Legea 33/2007 cu modificarile si completarile ulterioare, Prefectul impreuna cu Presedintele Tribunalului intocmesc lista cu juristii care vor participa la tragerea la sorti pentru desemnarea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare din judetul Dambovita.

Articole Similare

TÂRGOVIŞTE: Atenţie, urmează câteva zile cu tratamente cu insecticide prin pulverizare aeriană

TÂRGOVIŞTE: Atenţie, urmează câteva zile cu tratamente cu insecticide prin pulverizare aeriană

COMUNICAT DE PRESĂ   Primăria Municipiului Târgoviște informează că în perioada 28 iunie – 04

TITU: Cetăţenii sunt invitaţi să-şi spună opinia cu privire la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria Titu a lansat o consultare publică on-line pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă  (PMUD).

TÂRGOVIŞTE: Atenţie şoferi! De la ora 19:00, evitaţi străzile Colonel Dumitru Băltărețu, Maior Ion Alexandrescu și Șoseaua Găești

COMUNICAT DE PRESĂ   Primăria Municipiului Târgoviște vă informează că astăzi, 23.06.2017, începând cu ora

GĂEŞTI: Feerie în Parcul Central! Trei fântâni arteziene, luminate, au fost inaugurate în această seară

GĂEŞTI: Feerie în Parcul Central! Trei fântâni arteziene, luminate, au fost inaugurate în această seară

Trei fântâni arteziene, luminate multicolor, au fost inaugurate în această seară în Parcul Central din

CJD concesionează taberele Cerbul şi Vânătorul! Ce se va face acolo

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aprobat o hotărâre privind conesionarea a două din cele trei tabere

Cele mai citite